Гайд по найцікавішим зимовим локаціям Києва 2021-2022


Опубліковано 17 Грудень 2021 о 12:00

Блог Діти в місті Київ >  Відпочинок open-air >  Гайд по найцікавішим зимовим локаціям Києва 2021-2022


Гайд по найцікавішим зимовим локаціям Києва 2021-2022

Photo: з відкритих джерел


Новорічні свята вже на порозі, а це значить, що прийшов час планувати сімейне дозвілля. Зазвичай, на свята у великих містах відкриваються десятки казкових локацій та розваг для всієї родини. «Діти в місті» розкажуть, куди можна піти з дитиною на зимові свята.


Новий рік на Софії


Ялинка на Софійській та новорічні локації працюватимуть з 16 грудня до 16 січня.

Головна ялинка України висотою в 31 м, яку прикрасять понад 10 тис іграшок, а 10 км гірлянд, що світяться теплим світлом, створять особливу атмосферу на площі.

Довкола ялинки розташуються розважальні локації: фотозони, дитячі забавки, майстерня та музей новорічних прикрас, сцена, де проходитимуть виступи та конкурси, фудкорти, зігрівальні напої та теплі зони для відпочинку.




ХІ Свято Новорічної Іграшки


Свято Новорічної Іграшки - це виставка новорічно-різдвяної атрибутики від кращих майстрів, художників та колекціонерів.

Цьогоріч родзинкою свята буде візуальна історія української ялинкової іграшки – справжнісінький "Парад Дідів Морозів"!


Під час виставкового проекту буде працювати:

"Зимова канцелярія"

Її започатковано понад 5 років тому з метою відродження традиції святкового листування в Україні. Ви отримаєте чудову нагоду власноруч підписати вітальні листівки, які в епоху цифрових технологій є справжнім ексклюзивом!

Новорічний фотомайданчик

Як відомо, історія зберігається у фотографіях. Тож, щороку ми готуємо новий тематичний святковий майданчик для фотографування. Саме тут ви зможете зробити родинні фото на згадку про зиму 2021-2022. І не забудьте потім їх роздрукувати в фотоальбоми!

Новорічна крамничка

Це місце, де можна придбати новорічні іграшки та милі сувеніри, не масового, а саме індивідуального виробництва. Наших вітчизняних майстрів-учасників ХІ Свята Новорічної Іграшки.




Дивіться найдетальніший каталог з головними новорічними та різдвяними розвагами для дітей та дорослих у Києві. (Зберігайте собі посилання, добірка буде оновлюватися протям усіх зимових свят)


Зимова країна на ВДНГ



Photo: ВДНГ


Міський парк зимових розваг Зимова країна на ВДНГ почне працювати в Експоцентрі 11 грудня.

На час зимового сезону територію перетворять на казкове місто — його населятимуть феї-метелики, чарівні ельфи, гноми, веселі сніговики, північні олені, кумедні пухнастики, динозаври та головний герой свята — Санта!

Створювати казковий настрій у гостей допомагатимуть 20 розважальних локацій. Головною прикрасою центральної площі, як завжди, стане 15-метрова святкова ялинка, оформлена у фантазійній стилістиці. Замість іграшок на зеленій красуні ВДНГ будуть яскраві віконця в дивосвіти, а поруч облаштують фотозони із сюжетами казкового міста.

Ковзанка на центральній площі збільшиться до 2500 кв. метрів, це зробить її однією з найбільших у Європі.




Зима за містом | Новорічні та різдвяні свята


Казкові вогні, міфічні ельфи та резиденція українського чарівника Доброчара — в Добропарку відкривається нова локація "Зима за містом"!

Лише 30 км від Києва — і ви відчуєте себе справжнім героєм різдвяної історії. Ви нарешті опинитесь подалі від міської метушні й наче повернетесь у дитинство — ту мить, коли вся родина збирається у бабусиному домі, а новорічні свята сповнені магією й трепетним очікуванням дива.

Завітавши до зимової казки в Добропарк, на вас чекатиме чарівний ліс кольору та світла, яскраві декорації, парк ілюмінацій, Резиденція Доброчара, снігова гірка, фудкорт та пишно вбрана красуня-ялинка.

Упродовж двох місяців для відвідувачів Добропарку вперше відкриє свої двері Резиденція Доброчара – товариша св. Миколая, доброго українського чарівника. Площа Резиденції становить 780 м. кв. Кожна її кімната оповита таємничою атмосферою справжнього Різдва. У Резиденції вас зустрінуть помічники Доброчара – казкові ельфи Добрики, які проведуть вітальнею Чарівника. Сам Доброчар чекатиме на вас у своєму кабінеті, щоб привітати зі святами та подарувати солодкий гостинець.






Новорічна поштова резиденція


Новорічна поштова резиденція приймає листи, які з особливою утіхою передаватимуться чарівнику, щоб той здійснив ваші найзаповітніші мрії.

Тож пишіть у листах усе, що дійсно хотілося б отримати під ялинку.

Мрійте сміливіше і хутчіше надсилайте листи за адресою:

  • Кому: Новорічному чарівнику
  • Куди: місто Київ, вул. Хрещатик, 22, 01001
  • Не забудьте вказати контактний телефон та свою поштову адресу, аби новорічний чарівник знав, куди надсилати свої подаруночки.





Резиденція святого Миколая у Великій лаврській дзвіниці



Photo: Резиденція святого Миколая


З 1 грудня 2021 по 26 грудня 2021 року до різдвяних та новорічних свят у Великій лаврській дзвіниці Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" працюватиме Резиденція святого Миколая.

Резиденція буде відкрита з середи по п’ятницю, з 14:00 до 16:30, а у вихідні дні з 11 до 16:00.

Усі охочі зможуть зустрітися зі святим Миколаєм, побачити традиційну арку бажань, "королівство кривих дзеркал", написати листа святому Миколаю, зробити фото на пам’ять. Також оглянути життєрадісні казкові полотна художниці Нати Расп, вишукані ажурні скульптури Володимира Балибердіна, клаптикові дива ГО "Асоціація майстрів клаптикового шиття України", новорічні витвори UAHA (Українська Асоціація Ручної Творчості) та чарівні розписи учнів майстрині Яни Власенко-Бернацької.

Протягом усієї роботи Резиденції для дітей триватимуть майстер-класи з виготовлення новорічних прикрас.





Головна Резиденція Святого Миколая


"Головна Резиденція Святого Миколая", котра має свій осідок на садибі Титаря у козацькому селищі "Мамаєва Слобода", працюватиме з 11 до 26 грудня 2021 року.

Попередньо домовитись про відвідування Резиденції Миколая, замовити екскурсію, майстер-клас або придбати печатний медовий пряник "Миколайчик" - просто зателефонуйте: 099 61 85 556; 099 47 84 130.




ХЕППІ МІСТО - місце зимових розваг на Даринку


Вже незабаром відкриваємо новорічне Хеппі Місто, де на тебе чекає повний набір святкових розваг

Що буде?

  •  величезна ковзанка (можеш уже тренуватися дома на паркеті);
  •  новорічна казка із зануренням «Єті в місті» (ой, таке буде! скоро все розкажемо);
  •  новорічний ярмарок (знайдеш тут всяке-превсяке);
  •  повернення Хеппі шопа (знаємо, ти скучив);
  •  святкова пошта Діда Мороза (готуй список бажань);
  •  майстер-класи, селфіруми, аквагрим (все у кращих традиціях);
  •  аніматори та ще купа всього цікавенького.





Магічне містечко Coca-Cola в ТРЦ Retroville


Вже з 12 грудня у ТРЦ Retroville передноворічна казка Magic Town Coca-Cola!

Атмосфера зимової магії та дива!


На всіх відвідувачів ТРЦ Retroville чекає великий вибір подарунків на будь-який смак, а також:

  • безкоштовні казкові фотолокації, де кожен дорослий зможе відчути себе дитиною;
  • магічна пошта, за допомогою якої можна надіслати листівки своїм близьким;
  • online-спілкування з Сантою із самої Лапландії;
  • магічний потяг, що курсуватиме ТРЦ;
  • шалений розіграш подарунків… ЩОДНЯ!





Різдво на Подолі: унікальна ковзанка, найвища гірка й тисячі ліхтариків



Photo: з відкритих джерел


19 грудня на Контрактовій площі відкриється грандіозна святкова локація з першою прогулянковою ковзанкою в Україні.

Що подарує «Різдво на Подолі» на честь 2022-го?

Надзвичайну прогулянкову ковзанку з довжиною льодових доріжок — понад 200 метрів. Вона розташується в сквері П. Сагайдачного неподалік оглядового колеса.

Найбільшу в столиці снігову тюбінгову гірку (заввишки 6 метрів) з оглядовим майданчиком на вершині. Після спуску гості матимуть змогу зігрітися гарячим шоколадом та смаколиками, немов на справжньому швейцарському курорті.

Єдину в Україні неперевершену ялинку-карусель, на якій можна буде покататися.

Стильну фуд-зону із будиночками в стилі традиційних європейських ярмарків, за яку відповідатиме БУХТА food station. Тут розмістять 18 проєктів із їжею. Зокрема, можна буде поласувати стейками та кебабами від Mafia BBQ, пирогами з різноманітними начинками від «Різдвяні пироги», неординарними стравами з оселедця від Two sisters and seledka, лавашами й самосами від «Римський лаваш» та багатьма іншими.

Понад 1000 найменувань подарунків, сувенірів та різдвяних прикрас, 35 % з яких приїхали до столиці з Європи.

І звичайно, красуню-ялинку та стильні арт-інсталяції.




Osocor Winter Village


4 грудня Osoсor Residence відкрив новий сезон святкових розваг у зимовому містечку, відтворивши улюблені локації з Поттеріани. Так, тепер можна й самому відвідати легендарний «Косий провулок», де є усі атрибути для чаклування в домашніх умовах, випити вершкового пива на фудкортах, зігрітись та подивитись фільми легендарної чаклунської саги у кафе «Три Мітли», знайти платформу 9 ¾, поворожити на магічній кулі та знайти безліч тематичних розваг як для дорослих, так і для малих.

А нещодавно Osocor Winter Residence представив нове магічне шоу «Секрет ЗУВУ». Понад 30 найкращих циркових артистів та фігуристів з усієї країни, унікальні декорації та фаєр-шоу на льоду — ну хіба це не справжні чари свята? Покази шоу «Секрет ЗУВУ» відбудуться 26, 31 грудня, а також 1, 2, 3, 7, 8, 9, 15 та 16 січня о 19:00.





Зимовий фестиваль повітряних куль "Монгольф'єрія" на ВДНГ


Поринути у справжню зимову казку та неперевершену Різдвяну атмосферу можна буде під час фестивалю повітряних куль "Монгольф’єрія".

Захід планується 25 грудня на ВДНГ у Києві.

Учасників свята чекатимуть близька десятка величезних теплових аеростатів, тематичні розважальні зони, інста-локації, забавки для дітей, запальний DJ-сет, смаколики на фуд-корті, а також можливість піднятися на повітряній кулі над Експоцентром.




Новорічні локації


Цього року новорічні локації відкриють на Контрактовій площі та біля Арки дружби народів. 17-20 грудня біля Арки дружби народів відбудеться зимовий фестиваль «Snigfest» – змагання для професійних сноубордистів і лижників. З 19 грудня на панорамному майданчику біля Арки дружби народів відкривається цікава святкова новорічна локація

Різдвяний ярмарок розташується на Володимирському проїзді.

Зазначимо, що у столиці працюватимуть десятки ковзанок у різних районах.

Ковзанка від ROSHEN зі святковою ялинкою посередині вже відкрита для відвідувачів із 29 листопада 2021 року.

Із 4 грудня 2021 року київські зимові локації доповнить ще одна ковзанка в Osocor Winter Village.

Одна з найбільших столичних ковзанок просто неба з 11 грудня чекає дорослих і маленьких киян на ВДНГ.

Арт-завод «Платформа» потішить цього року масштабною ковзанкою. Її площа складе 1200 кв. метрів. Ковзанка почала працювати 11 грудня, а поруч із нею розташували бари, фуд-корт та святкові кольорові фотозони.

Стати на лід під святкову музику можна буде цьогоріч і на центральній новорічній локації столиці — на Софійській площі.

Крім цього, нову безкоштовну ковзанку в стилі Нью-Йорку відкрили на території колишнього заводу Tetra Pak.


Інстаграмні локації Києва


До Нового року в столиці відкрили десятки святкових фотозон та локацій, де можна не тільки нафотографуватися, а й насолодитися казковою атмосферою.

Kyiv Food Market на Арсенальній цього року став однією з головних казкових локацій столиці. Загалом весь простір навколо закладу пронизаний атмосферою чарівництва.



Photo: з відкритих джерел


Відомий заклад Milk Bar організував біля входу фотозону з великими імбирними чоловічками. Стіни закладу перетворили на пряничний будиночок.



Photo: з відкритих джерел


Osocor Winter Village – це ціле містечко, де кожен міліметр території виглядає чудово.



Photo: з відкритих джерел


Ще одна святкова локація організована біля станції метро «Деміївська». Там відкрили містечко Roshen Winter Village.



Photo: з відкритих джерел


Читайте також: Сучасні подарунки для дітей на Миколая та Новий Рік






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук