Святкове меню на День народження дитини


Опубліковано 15 Жовтень 2019 о 16:00

Блог Діти в місті Київ >  Різне >  Святкове меню на День народження дитини


Святкове меню на День народження дитини

Святковий стіл має бути яскравим. Photo: Freepik


Діти, на відміну від дорослих, не дуже полюбляють сидіти за столом. Як правило, 90% свята вони проводять за іграми. Але нагодувати малюків все ж потрібно, особливо після декількох годин активних ігор. «Діти в місті» розбиралися, чим можна зацікавити дітей, як накрити дитячий стіл, і що можна доручити приготувати гостям свята.


Підготовка до Дня народження


Діти дуже люблять свій День народження, вони чекають його з нетерпінням не тільки через подарунки, а швидше через особливу атмосферу свята, яка панує в цей день. Неважливо, святкуєте ви День народження вдома, замовляєте кафе або відправляєтеся в дитячий розважальний центр - потрібно заздалегідь подумати про розваги і частування для гостей.


Раніше ми докладно писали про те, як організувати бездоганне свято для дитини, як до нього підготуватися. Сьогодні ж ми зупинимося на дитячому меню.



Інфографіка: «Діти в місті»


Основні правила


Їжа на дитячому Дні народження повинна відрізнятися від того, що зазвичай їдять діти. Звичайно, це не означає, що святковий стіл повинен складатися виключно з солодощів. Але, щоб зацікавити дітей, основні страви повинні бути апетитними і незвичними. Їжа повинна радувати дитяче око. При цьому, бажано, щоб вона була корисною.


Не варто ставити на дитячий стіл:

  • екзотичні фрукти;
  • продукти-алергени;
  • занадто жирну і гостру їжу, копченості;
  • напої з барвниками, газовану воду;
  • шкідливі соуси.


Добре поїсти можуть діти старшого віку, їм є сенс накривати стіл порційно. Дітям до 10 років можна організувати частування у вигляді шведського столу, щоб вони самі вибирали, що хочуть з'їсти.

За час свята потрібно влаштувати дітям кілька перекусів і в кінці солодкий стіл. Іноді солодощі дають дітям з собою додому, тому що під час свята вони просто не встигають спробувати все.


Оформлення - запорука успіху


Діти люблять очима, тому, красиво презентувавши їм навіть саме нудне блюдо, можна досягти успіху. Якщо дитяче свято проходить в певній тематиці, спробуйте й їжу підібрати відповідну. Або хоча б прикрасити стіл в стилі свята. Наприклад, якщо День народження проходить в стилі піратів, можна зробити бутерброди в формі корабля, або змайструвати з бананів піратів-чоловічків.

Якщо часу на незвичайні частування немає, достатньо використовувати при оформленні столу і частувань яскраві кольори. Вони привернуть увагу дітей. Порційні соки і шоколадки також можна прикрасити в стилі свята. Для цього достатньо роздрукувати цікаві картинки і приклеїти їх зверху.


Раніше ми писали про найкращі місця для проведення дитячого Дня народження.


Закуски для дитячого свята



Фрукти і канапе - гарні закуски для дитячого свята. Photo: Freepik


Бутерброди

Бутерброди і канапе - гарний варіант для шведського столу. Правда, це повинні бути незвичайні закуски невеликого розміру, щоб дитина могла з'їсти їх за один раз. Діти дуже люблять бутерброди з ікрою, канапе з сиром і огірком. Можна використовувати будь-які інгредієнти, але краще ті, які обожнює іменинник. Відмінною закускою стануть бутерброди на крекері або на хлібі незвичної форми (можна вирізати фігурки за допомогою формочок для печива).


Фрукти

Обов'язково пропонуйте дітям фрукти. Можна зробити порційні фруктові салати або просто нарізати улюблені фрукти вашого малюка. З фруктів можна змайструвати цікаві фігурки, які діти обов'язково захочуть з'їсти. Їх можна розкласти на тарілці або надіти на шпажки і вставити в стаканчики. Вибирайте яскраві сезонні фрукти.


М'ясо

На дитячих святах краще відмовитися від ковбасних виробів. Якщо хочете нагодувати дітей чимось більш серйозним, ніж фрукти і сир, приготуйте дитячі шашлики - маленькі шматочки курки, насаджені на шпажку. Курку попередньо можна запекти або злегка обсмажити на сковорідці.


Млинці

Млинці - універсальне блюдо, адже в них можна покласти як солодку начинку, так і солону.


Десерти



Будь-які солодощі підійдуть для святкового Candy Bar. Photo: Freepik


Крім святкового торта дитяче свято можна прикрасити й іншими частуваннями. Солодкий стіл можна оформити в тематичний Candy Bar. Для цього підійдуть будь-які солодощі.


Цукерки

Морські камінці, драже M&M's, шоколадні батончики і саморобні цукерки Raffaello. Все це смакуватиме дітям.


Желе

Желе діти люблять в будь-якому вигляді. Можна зробити його в порційних чашках, приготувати торт-желе або мус-желе. Дуже добре, якщо є час на підготовку різнокольорових частувань - желе-світлофора або желе-веселки.


Кекси і пончики

Дуже красиво виглядають на святковому столі різноманітні кекси, прикрашені кремом, яскраві різнокольорові пончики. Підійдуть і невеликі круасани, особливо, якщо їх полити шоколадом. Еклери та інші тістечка теж стануть відмінним десертом.


Пряники

Пряники з тематичною картинкою останнім часом стали гарною святковою традицією. Зазвичай вони відправляються додому до гостей як пам'ять про чудово проведений день.


На дитячому святі найкраще використовувати корисні напої - свіжовичавлений сік, домашній компот або какао. Також підійдуть молочні коктейлі з бананом та іншими фруктами.


Готуємо разом



Приготуйте з дітьми бельгійські вафлі. Рhoto: Freepik


Мотивувати дітей поїсти можна залучаючи їх до процесу приготування страви. Таким чином, ви вирішуєте відразу два завдання: діти зайняті та нагодовані. Допоможуть вам у цьому різні кулінарні майстер-класи, коли діти всі гуртом готують якесь просте блюдо, яке потім дружно з'їдають.


Бельгійські вафлі

Якщо у вас є вафельниця, або є можливість її у когось позичити, обов'язково проведіть для дітей майстер-клас з приготування бельгійських вафель. Тісто можна готувати всім разом, коли кожна дитина додає один з інгредієнтів. Також можна заздалегідь підготувати тісто, а дітям доручити прикрашати вафлі.


Рецепт тіста:

  • борошно - 175 грамів;
  • сіль, цукор - за смаком;
  • яйця - 2 штуки;
  • молоко - 200 мл;
  • вершкове масло - 85 грамів.


Просійте борошно, додайте сіль і цукор. Окремо збийте жовтки з молоком і вершковим маслом. Отриману суміш додайте в борошно, змішайте. Добре збийте білки і додайте їх в тісто. Потім приступайте до випікання вафель. Пам'ятайте, що за раз готується всього кілька вафель, тому дітей на цей час треба чимось зайняти.

Коли вафлі на всіх готові можна приступати до найцікавішого - прикрашання. Підготуйте для цього кілька різних топінгів, варення, присипки, кокосову стружку, згущене молоко і шоколад. Чим більше буде вибір, тим цікавіше буде прикрашати вафлі.


Піца

У багатьох піцеріях і кафе доступна послуга майстер-класу. Кожній дитині видається по маленькому шматочку тесту, якого вистачає на одну порцію піци. Діти самі вибирають начинку, яка їм до смаку, прикрашають піцу. Потім всі дружно чекають, коли їх кулінарні шедеври будуть готові. Організувати такий майстер-клас можна і вдома. Заздалегідь приготуйте і поділіть на порції тісто, наріжте начинку. Коли діти почнуть готувати, нагрійте духовку, щоб піца приготувалася якомога швидше.


Рецепт тіста для піци:

  • борошно - 2 склянки;
  • дріжджі (швидкі) - 5 грамів;
  • сіль, цукор - за смаком;
  • оливкова олія - 2 ст. ложки.


Просійте борошно, додайте в нього дріжджі, сіль і цукор. Влийте близько 150 мл теплої води, попередньо додавши до неї оливкову олію. Замішуйте тісто. Воно повинно вийти м'яким і еластичним. Тісто має настоятися в теплому місці близько 40 хвилин.



Чудовим доповненням до іменинного торта стане шоколадний фонтан. Рhoto: Freepik


Шоколадний фонтан

Ця послуга часто доступна у дитячих студіях і агентствах. Шоколадний фонтан - це не просто частування, це повноцінний майстер-клас, на якому діти готують цукерки, пробують фрукти в шоколаді, прикрашають пряники і печиво. Якщо шоколадний фонтан замовити не виходить, можна використовувати для цього фондю.


До речі, якщо День народження вашої дитини випадає на осінні канікули, можете скористатися нашою добіркою кращих місць для відпочинку.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук