Зима в столиці: де в Києві покататися на санчатах


Опубліковано 18 Грудень 2018 о 10:36

Блог Діти в місті Київ >  Активний відпочинок >  Зима в столиці: де в Києві покататися на санчатах


Зима в столиці: де в Києві покататися на санчатах

Designed by Senivpetro


Катання на санках — це традиційна зимова забава, яка об’єднує всі покоління, адже хто ж не любить з’їжджати з гірки? Адреналін, шалена швидкість, непідробні емоції та справжні веселощі гарантовані.

«Діти в місті» підготували добірку популярних та маловідомих місць для зимових катань у кожному районі столиці. Серед них є похилі та безпечні спуски для малечі, круті та непередбачувані гірки для поціновувачів екстриму, та професійні траси з інструкторами, прокатом та нічними катаннями на лижах, сноуборді та сноутюбах.

Вдягайтеся потепліше та вирушайте з нами по найкращих місцях для активного зимового відпочинку в столиці.


Оболонський район


Оболонська набережна




Місце біля річки ніколи не пустує, адже у будь-яку пору року на набережній вирує життя. А з настанням холодів бетонні схили перетворюються на засніжені гірки — ідеальне місце для катання на санчатах всією родиною. Поціновувачі екстремального катання заливають бетонні плити водою, перетворюючи їх на льодові траси.

Спуски ведуть прямо до води, тому необхідно бути обережними.

Як дістатися: 10 хв. від станції метро «Оболонь» або «Мінська».


Озеро «Вербне»


Це ідеальне місце для катання на санчатах з дітками, адже тут пологі та безпечні спуски. Втім, катаються тут не лише на санчатах, місцеві жителі облюбували це місце для катання на сноубордах та тюбах (надувних санчатах).

Варто зауважити, що хоч на озері гірки невеличкі, та все ж треба бути обережним, щоб не врізатися в дерево, яких тут вдосталь.

Як дістатися: від ст. м. «Оболонь» маршруткою № 582 або № 180.


Подільський район


Подільський узвіз

Пагорби Подільського узвозу щорічно обкатують жителі Подільського району. Тут можна знайти гірку на будь-який вік та смак — є пологі спуски для малечі, круті гірки для дорослих, а якщо випаде багато снігу - можна і на лижах спробувати покататися.

Як дістатися: від ст. м. «Лук’янівська» тролейбусом № 18.


Парк «Березовий гай»



Designed by Bristekjegor


Відмінне місце для зимових розваг біля Шевченківської хати на Вишгородській. Взимку парк особливо популярний серед жителів Подолу, але й іншим киянам не важко буде сюди дістатися — всього 20 хвилин їзди з центру.

Як дістатися: парк знаходиться між Вишгородською та Білицькою вулицями, від ст. м. «Дорогожичі», «Контрактова площа» йдуть прямі маршрутки.


Святошинський район


Парк «Нивки»

В мальовничому старому парку вдосталь пагорбів та ярів будь-якої крутості, тому як малеча, так і дорослі знайдуть гірку на свій смак. А якщо вам хочеться спуск із казковим видом — йдіть ближче до озер. Покататися можна і на ковзанах, адже взимку тут заливають каток.

Як дістатися: ст. м. «Нивки».


Шевченківський район


Пейзажна алея




На самій відомій алеї Києва гірки високі та круті, тому малечі тут краще не кататися. Особливо небезпечним стає спуск, коли гірки розкатують, або вони покриваються льодом, але поціновувачів екстремального відпочинку це не зупиняє. Катаються тут не тільки на санчатах, а й на сноутюбах, шинах, картонках та всьому, що потрапляє під руку. Швидкість спуску вражаюча, тому Пейзажна алея — не місце для дитячих катань.

Як дістатися: ст. м. «Майдан Незалежності». Від метро проїхати дві зупинки до Великої Житомирської.


Весела сімейна прогулянка засніженими вулицям — це одна з обов'язкових справ, які треба зробити перед Новим Роком. Що ще треба встигнути перед зимовими святами читайте в нашій добірці «Ідеї до Різдва та Нового Року».


Ботанічний сад ім. Фоміна

Популярне місце серед столичної молоді та студентів, адже поруч розташований червоний корпус університету Шевченка. Але катається у ботанічному саду не тільки молодь. Через те, що тут є й пологі спуски сад відвідують і сім’ї з дітками.

В ботсаду біля станції метро «Університетська» є гірки різної висоти та складності трас. В цілому є близко 10 гірок з пологим спуском для малечі та 5 гірок для шукачів гострих відчуттів.

Як дістатися: ст. м. «Університет».


Солом’янський район


Протасів Яр




Гірськолижний спортивний комплекс розташований в самому серці Києва. Чотири траси різного рівня складності для новачків та професіоналів, прокат дитячого та дорослого спорядження, та розвинена інфраструктура — все організовано для ідеального зимового активного відпочинку. Тут в основному катаються на лижах та сноубордах.

Ви можете скористатися послугою підйому, в цьому році вартість становить 20–35 грн, а вихід на сніг (6 годин перебування) — 80–100 грн.

Як дістатися: вулиця Протасів Яр, 23-А (від станції метро «Олімпійська» тролейбусом № 40).


Батиєва Гора

Солом’янський парк — ідеальне місце для сімейних зимових прогулянок завдяки пологим схилам, а якщо пройти 10 хвилин у бік вул. Кудряшова, можна знайти неймовірні спуски. Місцеві жителі щорічно облаштовують гірки для дітей будь-якого віку.

Шукаючи найкрутіші спуски, орієнтуйтеся на верески, радісні крики та гучний сміх, адже Батиєва гора — популярне місце для сімейних зимових розваг.

Як дістатися: тролейбусом № 3 від площі Солом’янської до кінцевої зупинки; тролейбусом № 40 від метро «Олімпійська».


Голосіївський район


Парк «Феофанія»




Феофанія взимку виглядає просто казково, а завдяки похилим спускам цей парк обожнюють сім’ї з малечею. Але будьте обережні — катання біля дороги небезпечне, але не тільки через машини, а й тому, що дороги посипають сольовим розчином.

Як дістатися: на маршрутці № 548 від станцій метро «ВДНГ», «Іподром» до кінцевої зупинки на вулиці Метрологічній.


Парк ім. Рильського

В парку величезна кількість крутих гірок та пологих спусків — кожен знайде свою улюблену. Кататися тут можна на санчатах та на лижах. Відігрітися після активного відпочинку можна в кафе, у Голосіївському парку їх достатня кількість.


Photo: «Goloseev Ski Park»


Крім цього, в парку знову почав працювати зимовий розважальний комплекс «Goloseev Ski Park». Комплекс включає в себе найдовшу лижну трасу столиці (500 м), лижну школу та прокат спорядження. Хочете покататись, але не маєте спорядження? Не біда, беріть все необхідне в прокат. Прокат лижного та сноуборд-комплекту обійдеться в 200 грн за 4 години з дорослого, та 160 грн з дитини. Маєте бажання, але не вмієте кататись? Досвідчені інструктори допоможуть освоїти лижі та сноуборд з легкістю. Допомога інструктора коштуватиме 550 грн за годину тренування.

Як дістатися: ст. м. «Голосіївська».


Лиса гора

Мальовниче місце, яке може приємно здивувати гірками та схилами на будь-який смак. Кататися тут можна на санках, лижах та сноубордах. З недоліків — віддаленість та відсутність кав’ярень, тому теплий чай варто взяти з собою.

Як дістатися: ст. м. «Видубичі».


Печерський район


Парк Вічної Слави



В Печерському районі є особливе місце для зимових розваг. Довгі та похилі спуски сподобаються всім — дітям та їхнім батькам, а круті гірки приваблять охочих до екстріму киян. Також в парку проводяться справжні сніжні баталії.

Як дістатися: 10 хв. від ст. м. «Арсенальна».


Дніпровський район


Гідропарк

Гірок для катання на санчатах тут ви не знайдете, а от на лижах накатаєтеся вдосталь. Лижні траси можна знайти неподалік від входу зі сторони атракціонів.

Як дістатися: ст. м. «Гідропарк».


Вовча гора

Жителі Дніпровського району катаються тут із задоволенням, адже пологі спуски — це саме те, що потрібно для зимового катання з дітьми.

Як дістатися: ст. м. «Чернігівська».


Дарницький район


Парк Партизанської Слави



В цьому парку жителі Дарницького району також облаштували лижну трасу. Завдяки пагорбам та пологим схилам цей парк є улюбленим місцем для зимових розваг. Тут вам і ковзанка посеред замерзлого озера, і лижні траси, і пагорби для санчат. Для жителів лівого берегу це відмінне місце для сніжних прогулянок та активного відпочинку.

Як дістатися: від станції метро «Дарниця» та «Харківська» на маршрутному таксі № 45 до зупинки «Поліклініка».


Деснянський район

Покататися на санчатах можна біля каналу. Гірки тут не дуже круті, і кататися краще тоді, коли випаде багато снігу.

Як дістатися: маршрутка № 180 до вулиці Закревського.


Бонус


Парк розваг «Зимова країна» на ВДНГ


Photo: «Зимова країна»


Одна з найпопулярніших зимових локацій країни — це найбільша ковзанка під відкритим небом, головна казкова резиденція Діда Мороза та драйвові тюбінгові гірки. Це навіть краще, ніж кататись на санках — спуск на надувних тюбах набагато м’якший, а штучне покриття, яке використовують замість снігу, дає чудове прискорення.

Всі зимові веселощі зібрані в одному місці. Вхід на територію парку — вільний.

Як дістатися: станція метро «Виставковий центр».


Співоче Поле


Photo: «Співоче поле»


Парк відпочинку «Співоче поле» не залишається осторонь зимового дозвілля. 21 грудня стартує соковитий фестиваль «Цитрусове королівство».

У програмі унікального новорічного фестивалю:

  • експозиція у кризі;
  • цитрусова ялинка;
  • вхідні лимонні арки;
  • резиденція цитрусового Санти та новорічна пошта побажань.

І, звісно ж, улюблені новорічні розваги: катання на собачих упряжках та snowtubing траси для дорослих та дітей.

Вхід для дорослих — 100 грн, для дітей — 75 грн, для дітей до 7 років та учасників бойових дій вхід безкоштовний.

Як дістатися: маршрутне таксі № 500 та автобус № 51 (зупинка «Парк відпочинку»; далі — догори по сходах) або пройти пішки з Лаврської вулиці.

Фото з відкритих джерел.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук