Зелені місця для відпочинку з дитиною в Києві


Опубліковано 25 Серпень 2018 о 16:16

Блог Діти в місті Київ >  Активний відпочинок >  Зелені місця для відпочинку з дитиною в Києві


Зелені місця для відпочинку з дитиною в Києві

Photo: Nova photography


Літо добігає свого завершення, і зараз як ніколи хочеться отримати насолоду від відпочинку на природі, підготувати свій організм до холодної осені. «Діти в місті» пропонують вашій увазі топ-15 зелених місць для сімейного відпочинку.

Якщо ви живете в столиці, то знаєте, що парків і місць для прогулянок в Києві безліч, однак, не скрізь буде однаково цікаво відпочити і дорослим, і дітям. Адже, як відомо, скільки не показуй дитині безцінні архітектурні пам’ятники і чарівні пейзажі, а запам’ятає малюк лише класний дитячий майданчик, розташований поблизу.

Тому ми шукали локації, які ідеально підходять для сімейного відпочинку на природі, і розповімо вам тільки про ті з них, що були особисто перевірені й схвалені мамами.


Сирецький парк



В оновленому Сирецькому парку вимостили доріжки плиткою, встановили альтанки, сучасне LED-освітлення, нові лавки, урни для сміття, облаштували новий газон і систему поливу. Діти можуть грати на двох сучасних ігрових майданчиках, один з яких обладнаний для дітей з особливими потребами.

Для активного відпочинку є антивандальний спортивний майданчик з тренажерами і багатофункціональний майданчик для гри в волейбол і баскетбол, є тенісні столи, окремі шахові зони.

Мами й тата, якщо ви вже встигли відвідати оновлений Сирецький парк, напишіть нам у коментарях чи сподобався вам відпочинок, чи було вашим діткам зручно та весело, щоб ми знали, чи варто радити цей парк киянам та гостям столиці.

Подивитись на карті



Маріїнський парк



Маріїнський парк (під цією назвою кияни зазвичай об’єднують Хрещатий парк, безпосередньо сам Маріїнський парк і Міський сад) — це неймовірно красиве та доглянуте місце, де є тінисті доріжки та цікаві статуї для дітей (величезна залізна жаба й дерево бажань), ляльковий театр «Замок на горі», вежа Музею води, оглядові та дитячі майданчики, арка «Веселка» та міст закоханих, який діти теж люблять — і страшно, і цікаво.

Що поруч: Маріїнський палац, Верховна Рада і Кабмін.

Де знаходиться: найближчі станції метро — Майдан Незалежності та Арсенальна.

Коли йти: в жарку погоду - в парку достатньо тіні, щоб діти не перегрілися.

Подивитись на карті


Парк на Володимирській гірці



Парк на Володимирській гірці — це невеликий, але затишний парк. Ідеально підходить для прогулянок в спекотну погоду. У парку є оглядові майданчики з прекрасними панорамними видами. Після недавньої реконструкції парк став більш привабливим — доріжки виклали плиткою і зробили новий дитячий майданчик зі спеціальним покриттям.

Що поруч: фунікулер, Михайлівський Золотоверхий собор, Міністерство закордонних справ, Андріївський узвіз.

Де знаходиться: між вул. Трьохсвятительською і Володимирським узвозом. Найближчі станції метро — Поштова площа, Майдан Незалежності та Золоті ворота.

Коли йти: в спекотну погоду - в парку достатньо тіні, щоб діти не перегрілися.

Подивитись на карті


Парк вічної слави



Парк вічної слави — це красивий ландшафт, прекрасний панорамний вид на лівий берег Києва, смарагдовий (особливо на початку літа) газон на терасовому схилі Дніпра. Тут же розташований меморіал жертвам голодомору та вічний вогонь. Є кілька яскравих дитячих майданчиків. Дітям є де побігати та виплеснути енергію. Мамам на замітку — місцевість відкрита, тому в спеку краще не ходити, а в прохолодну погоду - це чудове місце.

Що поруч: Києво-Печерська лавра, Аскольдова могила, Київський палац дітей та юнацтва

Де знаходиться: між вул. Лаврська і Дніпровським спуском. Найближча станція метро — Арсенальна.

Коли йти: в прохолодну погоду, в жаркий день краще йти або рано вранці, або ближче до вечора.

Подивитись на карті


Співоче поле



Співоче поле — це ландшафтний парк з квітковими скульптурами, а до Дня незалежності України тут щорічно оновлюються квіткові експозиції і проходять концерти під відкритим небом. Тут досить круті спуски, тому кататися на роликах і велосипедах досить складно. Зате приємно просто погуляти з фотоапаратом. Слід враховувати, що в святкові дні тут буває дуже людно, тому з дітками краще приходити в будні, або міцно тримати їх за руку. Після відвідин Співочого поля можна заглянути на експозицію військової техніки, де за символічну плату дитина зможе власноруч понатискати силу-силенну важелів і перемикачів в кабіні справжнісінького винищувача.

Що поруч: Батьківщина-мати, Музей історії України у Другій світовій війні з експозицією військової техніки.

Де знаходиться: між вул. Лаврською і Набережним шосе. Найближча станція метро — Арсенальна, від метро потрібно 5 хвилин їхати до парку маршруткою або 25 хвилин пройтися пішки.

Коли йти: в прохолодну погоду, в жаркий день краще або рано вранці, або ближче до вечора.

Подивитись на карті


Пейзажна алея



Пейзажна алея — тут багато лялькових скульптур з мозаїкою і неймовірно красиві дитячі майданчики. Нещодавно відкрили довгоочікувані сходи прямо на Поділ в урочищі Гончарі-Кожум’яки — це район Воздвиженки з її казковими різнокольоровими будинками і химерною архітектурою, район дуже цікавий для сімейних прогулянок і приголомшливих фото. Кататися тут найзручніше на велосипеді. Для роликів і самокатів з маленькими колесами не дуже зручна бруківка.

Що поруч: фундамент древньої Десятинної церкви, Історичний музей і Андріївський узвіз.

Де знаходиться: Пейзажна алея. Найближча станція метро — Золоті ворота, від метро потрібно 5–7 хвилин їхати громадським транспортом або 25 хвилин пройтися пішки.

Коли йти: в прохолодну погоду, в жаркий день краще або рано вранці, або ближче до вечора.

Подивитись на карті


Парк Наталка



Парк Наталка (раніше називався «Оболонь») — це нещодавно відкритий парк на місці справжніх диких заростей чагарнику. Зараз тут зелені газончики, квітучі клумби, доглянуті доріжки. Поруч Сад каменів. Невеликий мінус парку — мало лавок, тому з собою краще взяти каремат або ковдру, щоб комфортно умоститися під деревом або на березі. Тут зручно кататися на всіх видах дитячого транспорту, і є цікавий ігровий майданчик у вигляді корабля. Вийшовши з парку, приємно прогулятися по алеї муз з гіпсовими скульптурами і просто пройтися по Оболонському узбережжю. Для любителів риболовлі облаштовано багато кладок і помостів.

Що поруч: на Оболонській набережній багато ресторанчиків і кафешок; пам’ятник Царівні-жабі.

Де знаходиться: Оболонська Набережна. Найближча станція метро — Оболонь, від метро потрібно 5–7 хвилин їхати громадським транспортом або хвилин 25 пройтися пішки.

Коли йти: в прохолодну погоду, в жаркий день краще або рано вранці, або ближче до вечора.

Подивитись на карті


Парк Шевченка



У парку Шевченка на метро Університет є гарний дитячий майданчик, газони, клумби, багато лавок (між іншим дизайнерських, виготовлених на замовлення та привезених зі США). Локація ідеальна як для катання на роликах і самокатах, так і для їзди на велосипеді.

Поруч з парком розташовані 2 чудових музея: живопису і великий природознавчий музей. Всупереч думці, що музейне дозвілля не для малечі, рекомендуємо все ж заглянути і туди, тим більше, що столичні музеї підтримують гарну традицію щомісяця проводити дні відкритих дверей. Якщо дитина маленька, багато від цього походу очікувати не варто, але можливо в результаті ви дізнаєтеся про свого малюка щось несподіване і нове. Наприклад, що він здатний годину, майже не рухаючись, дивитися на картину Шишкіна, або знає про мамонтів більше, ніж відомо екскурсоводу.

Навесні в парку щорічно проводяться фестивалі тюльпанів, тому не забувайте приходити сюди в кінці квітня — на початку травня з хорошим фотоапаратом. Перекус для дитини краще взяти з собою, оскільки ресторани хоч і є поруч, але дорогі, а до бюджетних «Здоровенькі були» і «Пузата хата» далеко йти.

Що поруч: червоний і жовтий корпуси Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національний музей «Київська картинна галерея» (колишній музей російського мистецтва ім. Рєпіна), Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків (колишній Київський музей західного та східного мистецтва), Національний науково-природничий музей НАН України.

Де знаходиться: між вул. Льва Толстого і бульваром Тараса Шевченка. Найближчі станції метро — Університет, Театральна, Льва Толстого.

Коли йти: краще в прохолодну погоду, в жаркий день краще або рано вранці, або ближче до вечора. У парку не дуже багато тіні.

Подивитись на карті


Парк Русанівська набережна



Парк Русанівська набережна і Русанівські фонтани між Лівобережною і мостом Патона — ідеальне місце для катання на роликах і велосипедах. Це реконструйований і доглянутий парк-сквер на лівому березі Дніпра. Уздовж парку розмістилися безліч затишних кав’ярень і ресторанчиків. Такий собі маленький шматочок західної Європи в Києві. Гуляючи в парку, варто пройтися і до русанівських фонтанів, діти від них у захваті. А найактивніші батьки можуть взяти на прокат байдарки і покатати дітей по каналу.

Що поруч: міст Патона, Гідропарк.

Де знаходиться: Русанівська набережна. Найближча станція метро: Лівобережна. Від метро проїхати 5 хвилин на громадському транспорті або 20 хвилин пройтися пішки.

Коли йти: в будь-яку погоду.

Подивитись на карті


Парк «Перемога»



Парк «Перемога» на метро Дарниця — ідеальне місце для прогулянки з дитиною. Парк атракціонів, оглядове колесо, мотузковий парк, дитячі майданчики і невелика експозиція військової техніки, на якій можна лазити абсолютно безкоштовно і безкарно — все це обов’язково сподобається вашим діткам. У парку можна кататися на всіх колісних засобах, включаючи скейтборд. Майданчик біля Кургану Пам’яті — улюблене місце скейтерів, ролерів та bmx-рів.

Ще в парку є озерце, куди кияни приходять годувати качок. І обов’язково беріть з собою горіхи для білок. Вони тут практично ручні. А ще тут (в березовому гаю біля озера) можна організувати сімейний пікнік і посмажити шашлики, але для цього обов’язково беріть з собою мангал. Ніяких багать на землі.

Стомленим сонцем і прогулянкою батькам і дітям є де перекусити і випити лимонаду — на головній алеї достатньо кіосків з напоями та морозивом, а в тій частині парку, що ближче до проспекту Алішера Навої, є чудові open-air кафе. Одним словом, «Перемога» — місце варте того, щоб приїхати сюди навіть з правого берега.

Що поруч: універмаг «Дитячий світ», океанаріум «Морська казка», космогольф.

Де знаходиться: між бульваром Перова і вул. Жмаченка. Найближче метро: Дарниця. Від метро 5–7 хвилин пішки.

Коли йти: в будь-яку погоду.

Подивитись на карті


Поштова площа



Поштова площа, набережна і річковий вокзал — рай для ролерів, бордерів і інших активних відпочивальників. З дітьми можна гуляти там, але тільки не в спеку.

Подивитись на карті


Парк партизанської слави



Парк партизанської слави на Харківському своєю просторістю нагадує облагороджений ліс. Є мотузковий парк, дуже хороший дитячий майданчик і атракціони.

Подивитись на карті


«Квіткові місця»


Великий ботанічний сад ім. Гришка



Великий ботанічний сад ім. Гришка особливо гарний навесні, коли цвіте велика алея бузку. Проте й влітку це теж казкове місце з безліччю галявин, де можна застелити покривало і полежати на травичці. Дитячий майданчик невеликий, але теж є. Вхід платний.

Подивитись на карті


Ботсад Фоміна



Ботсад Фоміна на метро Університет особливо прекрасний навесні, в період цвітіння рододендронів та долини магнолій. Є маленький майданчик. Восени з малюками можна приходити сюди збирати неймовірні букети з різнокольорового листя.

Подивитись на карті


Парк Кіото



Парк Кіото варто відвідати в кінці квітня — початку травня, коли цвіте довга алея сакур. Є відмінний дитячий майданчик, невеликий сад каменів, озерце з рибками і столи для настільного тенісу. Воду і перекус беріть з собою. І не забувайте про раніше згадані Співоче поле та парк Шевченка, де навесні проводяться традиційні виставки тюльпанів і різноманітних первоцвітів.

Подивитись на карті


Парки за містом


Межигір’я



Межигір’я — тут ви знайдете і тінь, і сонце, і чудовий ландшафтний дизайн. Більше тінистих місць буде, якщо спуститися ближче до Дніпра. А сонця більше нагорі, на гольфових полях. Що робити дітям — погодувати качок і величезних, практично ручних коропів, подивитися на корів і коней, і нарешті просто набігатися на роздоллі. Краще взяти на прокат електроскутер або якийсь інший засіб пересування, тому що територія справді величезна, дитина швидко втомиться. І воду з бутербродами теж краще взяти з собою.

Вхід платний.

Подивитись на карті



Це лише незначна кількість місць для сімейного відпочинку в Києві, адже столиця має ще безліч зелених парків, скверів та алей, вартих уваги.


Напишіть у коментарях у яких парках любить відпочивати ваша сім'я та дайте нам знати, якщо хочете ознайомитися із добіркою маловідомих, але не менш прекрасних місць для сімейного дозвілля.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук