Аптечка для дитини у подорож


Опубліковано 28 Травень 2019 о 11:18

Блог Діти в місті Київ >  Різне >  Аптечка для дитини у подорож


Аптечка для дитини у подорож

Плануєте поїздку на море з дитиною, але не знаєте що саме треба покласти в аптечку? Ми підготували для вас повний перелік речей та ліків, які можуть знадобитися у мандрівці.

Photo: Pixabay


Відпустка — чи не найкращий привід для того, щоб зібратися в сімейну подорож. Адже так приємно поплавати в морі, позасмагати на пляжі (використовуючи сонцезахисний крем, звичайно) чи просто весело та незабутньо провести літні канікули. Але надзвичайні ситуації можуть виникнути де завгодно, особливо, якщо ви батьки енергійних та непосидючих малят. Через це варто бути готовим до будь-чого, про всяк випадок.

Деякі мами ладні зібрати у валізу всю квартиру, окрім хіба що кухонної мийки. Перелік цих речей може змінюватися залежно від пункту призначення, його віддаленості від цивілізації, але він обов’язково має включати ліки та засоби екстреної допомоги.

«Діти в місті» підготували «чек-лист» речей, які обов’язково мають бути в дитячій аптечці.


Захист від сонця


«Маст-хев» літнього відпочинку — це сонцезахисний засіб. Несуттєво, чи ви відпочиваєте на морі, озері, чи в межах міста — за півгодини до того, як діти виходять на вулицю, ви маєте нанести на їхню шкіру сонцезахисний засіб. Варто зауважити, що педіатри радять тримати дітей подалі від сонця з 10 до 16 години дня — це час, коли сонячні промені найбільш небезпечні для дітей. Якщо малюк усе ж обгорів на сонці, необхідно обробити уражені ділянки шкіри спреєм або кремом від опіків.

Отже, перші два пункти в переліку:

  1. Сонцезахисний засіб.
  2. Крем від опіків на основі декспантенолу («Пантенол» або «Бепантен»).


Захист від комах


Для запобігання неприємному знайомству з комахами слід використовувати репеленти: засоби, які відлякують комах. У разі, якщо малюка вже вкусив комар, варто мати в аптечці засіб для загоєння ран, зняття свербежу, болю та почервоніння, як, наприклад, мазь «Бепантен». Якщо дитину вжалила оса — слід мати в аптечці протиалергічний засіб, такий як «Феністил».

Додаємо до списку:

  1. Репеленти ( «Chicсo», «Gardes»).
  2. «Феністил» — антигістамінний препарат для зменшення алергічних проявів.
  3. «Бепантен» — дезінфікує та загоює рани.

Щоб захистити приміщення від комарів, слід взяти з собою фумігатор. 


Засоби від порізів та синців


Photo: Pixabay


Без цього пункту не обходиться жодна дитяча аптечка. На випадок незначних подряпин, порізів та синців у аптечці мають бути:

  1. Бактерицидний пластир.
  2. Хлоргексидин — антисептик.
  3. Йод 5 % (для оброблення країв рани, або незначних подряпин).
  4. Ватні диски, бинт.
  5. Гіпотермічний пакет.


Ліки проти харчових отруєнь


Пік харчових отруєнь серед дітей припадає на літо, адже через спеку швидко псуються продукти. Крім того, зміна клімату та раціону може спровокувати розлад системи травлення. Тому слід мати в аптечці препарати з класу ентеросорбентів, які зв’язують та виводять токсини, наприклад, активоване вугілля або «Полісорб». Влітку особливо важливо слідкувати за водним балансом дитини, адже зневоднення організму — одна з причин теплового удару.

Продовжуємо «чек-лист»:

  1. Ентеросорбенти (активоване вугілля, «Атоксіл» або «Полісорб»).
  2. Засіб для відновлення водного балансу («Регідрон»).
  3. Протидіарейні препарати («Смекта»).


Ліки проти застуди


Photo: Pixabay


Причини застуди влітку можуть бути різними: дитина в перші дні відпочинку на морі занадто довго перебувала у воді, або ж сама вода була недостатньо теплою, або через процес акліматизації дитячий організм не зміг побороти віруси.

Ніколи не давайте аспірин дітям для того, щоб знизити температуру. Препарати на основі ацетилсаліцилової кислоти заборонено застосовувати для зниження температури дітям віком до 12 років, оскільки це може викликати рідкісне, але серйозне метаболічне захворювання, відоме як синдром Рея.


Не зважаючи на причини застуди, в аптечці мають бути такі препарати:

  1. Жарознижувальні препарати (сироп «Парацетамол для дітей», від шести місяців).
  2. Краплі від нежитю («Називін») та засіб для промивання носа («Хьюмер» або «Носоль»).
  3. Вушні краплі («Отипакс», з перших днів життя).
  4. Спрей від болю в горлі.
  5. Засіб від кашлю.

Також покладіть у аптечку електронний термометр.


Протиалергічні препарати


Якщо ваш малюк алергік, обов’язково візьміть із собою протиалергічні препарати. Але навіть якщо у вашої дитини не було раніше алергічних реакцій, однаково покладіть до аптечки антигістамінний препарат. Нова їжа, незнайомий клімат, рослини або комахи можуть спровокувати появу алергії.

Тому сміливо пакуйте в аптечку:

  1. «Феністил» у краплях.
  2. «Феністил-гель» у разі алергічних уражень шкіри.


Варто пам’ятати, що це рекомендований список препаратів, і вищеперераховані ліки — це лише екстрена допомога малюку. У випадку захворювання дитини слід обов’язково звернутися до медичної установи, адже тільки лікар може поставити правильний діагноз та призначити лікування.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук