Найкращий блендер для господині: як обрати


Опубліковано 03 Квітень 2024 о 14:00

Блог Діти в місті Київ >  Оглядові статті >  Найкращий блендер для господині: як обрати


Найкращий блендер для господині: як обрати

Photo: freepik.com


Блендер – це незамінний помічник на кухні, особливо, якщо ви любите готувати і балувати своїх близьких різними смаколиками. Такий кухонний прилад здатен відчутно спростити приготування їжі та надихнути вас на приготування складних страв.


До речі, купити блендери можна в будь-якій великій торговій мережі, де представлений широкий асортимент кухонного приладдя.


Але як обрати блендер, який виконуватиме всі покладені на нього завдання та сподівання. Адже одним достатньо маленького помічника, а інші потребують багатофункціональної машини, здатної виконувати безліч складних завдань. Розберемося!


Які бувають блендери?


Якщо говорити загально, блендери можна поділити на два види: стаціонарні та заглибні. Але і серед цих варіантів існує багато різних видів, які відрізняються потужністю, функціями та розміром.

Перше, що вам потрібно зробити, це оцінити свої потреби та кулінарні уподобання. Якщо ви готуєте прості страви і не витрачаєте багато часу на складні кулінарні шедеври, вам може вистачити маленького ручного блендера. За його допомогою можна подрібнити смузі, суп або замішати тісто для млинців.

Якщо ж, ви регулярно готуєте страви з м’яса, то для виготовлення фаршу вам знадобиться більш серйозна машина, яка здатна перемолоти свинину або яловичину. Крім цього, є блендери, які добре справляються з подрібненням льоду. Такий гаджет буде корисним для тих, хто полюбляє у літню спеку готувати домашні лимонади або коктейлі.

Варто зазначити, що бувають круті блендери з функцією обробки овочів. Наприклад, можна швидко нарізати картоплю або натерти моркву.

Розуміння ваших потреб допоможе звузити вибір.


Потужність, розмір та інші нюанси



Photo: freepik.com


Коли ви визначилися з видом блендера, час переходити до вивчення його характеристик.


На що варто звернути увагу:

  • потужність,
  • продуктивність,
  • матеріал,
  • місткість банки,
  • простота очищення,
  • додаткові функції.

Це основні моменти, на які варто звернути увагу, щоб не розчаруватися у виборі. Так, наприклад, потужність блендера дуже важлива, адже невеличкі ручні гаджети можуть не впоратися з тим, щоб збити масло з яйцями або подрібнити овочі в супі. Попросіть, щоб консультант підібрав вам блендер з якісним двигуном і високою потужністю. Добре, якщо у блендера є декілька налаштувань швидкості.

У магазинах представлено багато різних за розміром блендерів. Враховуйте розміри своєї родини та об’єми страв, які ви готуєте. Зверніть увагу на матеріал, адже є матеріали, які більш зносостійкі, а є такі, які більш зручні для експлуатації.

Важливий момент, на який часто не звертають увагу, це простота у догляді. Є приладдя, яке дуже проблематично та незручно мити. Наприклад, якщо у вас є посудомийка, ви можете обрати блендер з елементами, які знімаються. Але навіть, якщо посудомийки немає, перед покупкою подумайте про те, чи зручно вам буде відмивати блендер після кожного використання. Інколи це стає перепоною для користування гаджетом, адже одна думка про його складне миття відбиває бажання ним користуватися.

Ну і звісно ж, зверніть увагу, які додаткові функції має блендер, і які можливості у приготуванні їжі він відкриває перед вами.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук