Подорожуємо разом з дітьми: топові напрямки


Опубліковано 02 Листопад 2023 о 10:00

Блог Діти в місті Київ >  Активний відпочинок >  Подорожуємо разом з дітьми: топові напрямки


Подорожуємо разом з дітьми: топові напрямки

Photo: Freepik


Плануючи сімейну подорож з дітьми, потрібно приділяти більше уваги деталям та розважальним програмам. Маленьким мандрівникам доволі часто недостатньо одних яскравих пейзажів або старовинної архітектури.

Музеї та замки можуть бути захоплюючими, але якщо там заборонено торкатися речей чи досліджувати всі закутки, дітям швидко стане нудно. Але не хвилюйтеся, «Діти в місті» підготували список найкращих місць, які точно припадуть до душі кожному члену вашої родини.


Замок Паланок у Мукачеві


Цей замок є чудовим прикладом середньовічних оборонних споруд, розташованих на вулканічному пагорбі висотою 68 метрів. Особливість замку полягає в тому, що він має три рівні: Верхній, Середній та Нижній, з яких перший є найстарішим.

Замок оточений міфами та таємницями, проте головне те, що він добре зберігся. Всередині замку можна побачити численні історичні експонати, такі як лицарське спорядження, побутові предмети минулих епох і зброя.


Читайте також: Подорожуємо Україною: куди поїхати з сім'єю


«Домажир»: притулок для ведмедів на Львівщині


Цей особливий притулок служить домом для ведмедів, яких вдалося врятувати. Розташований у Львівській області, він створений так, щоб забезпечити тваринам умови, максимально наближені до їхнього природного середовища. Тут організовують екскурсії, які дозволяють відкрити для себе чарівний світ природи. Відвідувачам пропонують навчальні заняття з природознавства, майстер-класи та смачні ласощі. Проте, пам'ятайте, що потрапити сюди можна тільки за попереднім записом.



Video: Ukraїner


Реабілітаційний центр бурого ведмедя


Ще один центр, в якому рятують та допомагають тваринам, які зазнали жорстокого поводження. У парку написані історії кожного з вихованців. Всі вони живуть в умовах, близьких до природи.


Парк розваг "УРУРУ" поблизу Львова


Цей парк пропонує численні забави на свіжому повітрі: від лазанок і гойдалок до гірок, сіток між деревами і тюбінгу.

Особлива атракція парку - колекція анімованих динозаврів в натуральну величину, які майже не відрізняються від справжніх. Ці динозаври можуть "розмовляти" і "рухатися", створюючи реалістичні відчуття їхньої присутності. Інсталяція з динозаврами – найбільша в Україні, а її місце розташування у лісі лише підсилює атмосферу реалізму.



Video: Юра Стахник


Студія "Вікторія"


Кіностудія розташована поблизу Києва у селищі Гурівщина. Вона вражає своєю архітектурою, нагадуючи замок із казок Disney. Студія спеціалізується на створенні серіалів та фільмів. Хоча безпосередньо на територію студії потрапити важко, відвідувачі можуть насолодитися цікавими експозиціями біля входу. Тут представлені персонажі з відомих фільмів, таких як "Термінатор" чи "Божевільний Макс", а також захоплюючі декорації. Це місце, без сумніву, сподобається дітям.



Video: Luda_Tomko_Travel


Музей народної архітектури в Пирогові


Цей музей, розташований неподалік Києва у селищі Пирогів, є справжнім вікном у історію та культуру України. Відвідуючи його, можна зануритися в атмосферу минулих століть, побачити будівлі та уявити побут людей тих часів. Музей представляє різні регіони країни, з їх характерними для кожної місцевості будівлями і ландшафтом, включаючи Полісся, Карпати, Поділля та інші.

Україна може похизуватися безліччю прекрасних місць, де можна чудово провести час з дітьми. Від казкових гір до захоплюючих природних парків, від історичних місць до сучасних розважальних парків — вибір дійсно великий.


Читайте також: Відкриваємо Україну: топ-10 замків і фортець, які варто показати дітям






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук