Вибираємо Смарт-ТВ: Samsung чи Philips?


Опубліковано 03 Жовтень 2023 о 12:00

Блог Діти в місті Київ >  Оглядові статті >  Вибираємо Смарт-ТВ: Samsung чи Philips?


Вибираємо Смарт-ТВ: Samsung чи Philips?

Photo: ctrs.com.ua


Обидва бренди вважаються найпопулярнішими світовими виробниками телевізорів. У кожного з них великий вибір лінійок і ще більша кількість моделей, здатних задовольнити потреби покупця з будь-якими запитами.


Але який із них кращий? У каталозі інтернет-магазину «Цитрус» обидва бренди за кількістю представлених моделей є лідерами. Причому у Самсунга їх понад 100, але й телевізори Філіпс представлені більш як трьома десятками моделей. І практично всі вони – Смарт.


Трохи про бренди


Philips – голландська компанія з більш ніж 130-річною історією. Заснована в 1891 році, вважається однією з найстаріших компаній, що спеціалізуються на виробництві електроніки. Телевізори під цією торговою маркою характеризуються природним перенесенням кольорів, непоганими кутами огляду, відмінною якістю складання і великим функціоналом.


Історія Samsung починається з 1938 року, ця південнокорейська компанія також належить до провідних світових виробників електроніки. Що стосується телевізорів, то це якісна техніка з яскравими кольорами, сучасним дизайном та відмінним набором функцій.


Про функціональність


Сам Samsung витрачає чимало коштів на наукові дослідження, що дозволяє компанії впроваджувати у свої вироби передові галузеві технології. Ось деякі з них:

  • дисплеї з QLED-матрицею;
  • HDR10+;
  • AI Upscaling;
  • ОС Tizen для Smart TV.


Технологія QLED забезпечує більш насичені кольори та кращу контрастність зображення, HDR10+ також відповідальна за покращення якості картинки. AI Upscaling дозволяє перетворити картинку формату Full HD на аналог 4К.

Tizen - це операційна система власної розробки, аналог Android TV, тобто орієнтована на телевізійний формат.

У Philips набір унікальних розробок не менш вражаючий:

  • технологія Ambilight здатна проєктувати світло на простір довкола телевізора, створюючи реалістичний ефект присутності;
  • Bowers & Wilkins забезпечує високоякісний звук із імітацією просторового ефекту;
  • P5 Perfect Picture Engine — це технологія покращення якості зображення.



    Photo: ctrs.com.ua


    Про платформи


    Tizen є інтуїтивно зрозумілим інтерфейсом з великою кількістю функцій і доступних додатків. Це і YouTube, і Spotify, і Netflix. Оболонка підтримує керування жестами та голосом, а також технологію SmartThings, дозволяючи прямо з телевізора керувати всіма пристроями в рамках парадигми розумного будинку.

    Philips використовує ОС Android TV із відкритим вихідним кодом. Це універсальна телевізійна платформа, що має багато спільного зі звичайним Android, але з адаптацією під телевізійний стандарт. Тут також є популярні сервіси та програми, а також можливість управління жестами/голосом.

    Кінцевий вибір у будь-якому разі буде непростим. Навіть якщо вибирати модель з однаковими технічними характеристиками, хоча в цьому випадку голландський телевізор коштуватиме трохи менше.





    Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


    Пошук