Подорожуємо Україною: куди поїхати з сім'єю


Опубліковано 22 Вересень 2023 о 10:00

Блог Діти в місті Київ >  Екскурсії >  Подорожуємо Україною: куди поїхати з сім'єю


Подорожуємо Україною: куди поїхати з сім'єю

Photo: Freepik


Україна з її різноманітними ландшафтами, багатою історією та теплою гостинністю пропонує цілу скарбницю місць для сімейного відпочинку. На жаль, через війну більшість перлин українського туризму недоступні для відвідування. Віримо, що після перемоги ми зможемо подорожувати всією нашою неосяжною та безмежно красивою країною.

Невдовзі на дітей чекають осінні канікули, тому багато батьків вже подумують, куди б поїхати і що подивитися. «Діти в місті» зібрали добірку чудових міст, які можна оглянути за декілька днів. Від чарівних замків до незайманих природних заповідників – для кожного знайдеться щось цікаве.


Львів: Культурна перлина Заходу


Розташований у мальовничому регіоні, Львів є містом з багатою історією та культурою. Бруковані вулиці Старого міста ведуть до приголомшливих архітектурних див, чарівних кафе та жвавих ринків. Тут не лише смачно, але й дуже цікаво. Особливо, якщо замовити екскурсії, де досвідчені гіди розкриють вам усі секрети міста.

Не пропустіть візит у львівський Високий замок, щоб побачити панорамний вид на місто. Для сімей зі старшими дітьми Львівський історичний музей пропонує захоплюючу подорож минулим міста.


Читайте також: Відкриваємо Україну: топ-10 замків і фортець, які варто показати дітям


Кам'янець-Подільський: Казкові фортеці


Це маленьке місто може похвалитися одним із найчарівніших замків у Східній Європі – дивом архітектури, яке витримало випробування часом. Місто ніби виникло зі сторінок книжки. Прогулянка вздовж стін замку відкриває захоплюючі види на навколишню місцевість. Ущелина річки з її вражаючими скелями та пишною зеленню створює мальовничий фон, наче з картини.

Старе місто у Кам'янець-Подільському також заслуговує уваги, адже кожна бруківка ніби нашіптує розповіді про минулі століття.



Video: Ukraїner


Карпати: Простір свободи


Для сімей, які шукають пригод на природі, Карпати - це рай. Туристичні стежки пролягають крізь пишні ліси, відкриваючи приголомшливі водоспади та панорамні краєвиди. Особливою популярністю користується Яремче та Буковель, де пропонують такі види активного відпочинку, як верхова їзда, зіплайн і рафтинг.

Якщо ж ви подорожуєте власним транспортом, у вас є можливість заглянути в різноманітні містечка та села регіону.

Відомий тревел-блогер Антон Птушкін зумів в усій красі показати неймовірні Карпати.



Video: Антон Птушкін


Парк «Софіївка», Умань: ботанічний дивосвіт


Цей парк 18-го століття є свідченням краси ландшафтної архітектури. Тут є озера, гроти та пишна зелень, що робить його чудовим місцем для сімейної прогулянки. У парка дуже цікава історія, тому обов’язково беріть гіда, щоб ця поїздка запам’яталася надовго.


Хотинська фортеця: Погляд у середньовіччя


Розташована на березі Дністра Хотинська фортеця є величним видовищем. Це живий урок історії з добре збереженими стінами, вежами та захоплюючим музеєм.



Video: VISIT UKRAINE


Луцьк: Ворота Волинської спадщини


Луцьк з його вражаючим замком пропонує захоплюючу подорож крізь багатовікову історію. Високі стіни замку та підземні ходи неодмінно збудять уяву юних дослідників. Крім того, Волинський краєзнавчий музей надає захоплюючі знання про культуру та спадщину краю.


Ужгород: місто, де сходяться культури


Розташований у передгір’ї Карпат, Ужгород є містом різноманітних впливів. В цьому місті змішалося багато мов, культур, що відобразилося на атмосфері та настрої краю.

Обов’язково завітайте до Ужгородського замку – поєднання готичної та ренесансної архітектури. А також насолодіться спокійною набережною річки Уж.


Вінниця: комфорт та елегантність


Чистеньке та доглянуте місто, в якому збереглося багато пам’ятників архітектури. Вінницький краєзнавчий музей дає можливість глибше зрозуміти багату історію краю, а мальовничий Хмельницький парк пропонує чудове місце для сімейних пікніків.

Більше про місто можна подивитися в цьому відео:



Video: Узол і Манько: надихаємо на подорожі


Кожна сім’я унікальна, тому враховуйте інтереси та вік ваших дітей, обираючи місце для подорожі.


Вам може сподобатися наша стаття: Топ-12 унікальних ферм України, які варто відвідати






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук