Позакласне читання: добірка чудових книжок на літо


Опубліковано 19 Червень 2023 о 10:00

Блог Діти в місті Київ >  Дитяча література >  Позакласне читання: добірка чудових книжок на літо


Позакласне читання: добірка чудових книжок на літо

Photo: Freepik


У розпал літа діти мають можливість досліджувати нові світи, пускатися в захопливі пригоди та розширювати свій кругозір завдяки силі літератури. Де б не була дитина, хороша книга може стати надійним супутником, розпалюючи уяву та виховуючи любов до читання.

«Діти в місті» зібрали добірку чудових книгоновинок, які неодмінно захоплять маленьких читачів протягом усього літа. Від чарівних історій і захоплюючих таємниць до надихаючих нон-фікшн і улюбленої класики, для кожної дитини знайдеться щось на її смак.


Шеррі Даскі Рінкер – Потяг-Дрімотяг


З колій чути чухи-чухи! Ця книга для дітей молодшого та молодшого шкільного віку. Прекрасні милозвучні віршики, чарівні ілюстрації створюють неповторну атмосферу. Приєднуйтеся до вагончиків зі звірятами, іграшками та рушайте у світ мрій.



Photo: Діти в місті


Зверніть увагу, що на Yakaboo.ua діє безліч цікавих та вигідних акцій на покупку книжок. До - 30% знижки на другу книгу Yakaboo Publishing.


Леся Українка – Мавка. Лісова пісня


Запропонуйте дитині після перегляду мультика познайомитися з оригінальним твором Лесі Українки. Зануртеся у фантастично-автентичний світ. Лісова пісня розповість вашій дитині про зв’язок людини з природою, про кохання і зраду, про вічні людські цінності.


Книголенд пропонує знижки:

  • Супер розпродаж Червня - Знижки до -50%
  • -20% на книжки для підготовки для школи
  • 1+1=3 на українську класику від видавництва Фоліо


Джулія Дональдсон – Розбійник Щур


Це історія про вкрай нечемного Щура Розбійника. Він лихо скаче по дорозі на своєму коні, розмахує шаблюкою і відбирає їжу в інших звірят. Та от цьому бандитові зустрілася качка. І ця хитра качка не хоче так просто віддавати свого.



Photo: Діти в місті


Настя Мельниченко – Ярчик і дев’ять собак


Чи всі собаки однакові за своїм характером? І чи правда, що вони люблять кістки? Ця добра історія розповідає про хлопчика Ярослава, який знайомиться зі своєю родичкою, у котрої аж 9 собак. Ярчик разом з читачем дізнається більше про породи собак, їхні особливості і звички.


Читайте також: Добірка неймовірних книг для юних художників


Тім Коллінз – Шерлок Бонз та справа про королівські прикраси


Це хитра книжка-головоломка. Вона розповідає про пса-детектива Шерлока Бонза. Проте, читачу так само доведеться брати участь у розслідуванні. Окрім самої історії, книга містить купу загадок, головоломок, лабіринтів і шифрограм, які має розв’язати дитина, щоб читати далі.



Photo: Діти в місті


Сейдж Блеквуд – Джинкс


Хлопчина Джинкс має надзвичайну здатність. Він бачить обриси та забарвлення людських емоцій та почуттів. Крім того, вважається, що на ім’я Джинкс накладено прокляття. Це історія про дуже самотнього допитливого хлопчика. Джинкс бореться зі злом, шукає своє місце в житті та рятує цей світ.


Дара Корній – Пригоди Змія Багатоголового. Білі перлини для Білої Королеви


Українське фентезі для дітей, які готові з головою зануритися у світ драконів, чарів та справжньої дружби. Четверо друзів-чарівників дізнаються, що Школа Семи Вітрів не завжди добре ставилася до напівкровних драконів. І хтось знову підбурює оживити ці лихі традиції. Тепер одна з них – напівкровна дівчинка-дракон – у смертельній небезпеці. І друзі разом з нею.



Photo: Діти в місті


Юліта Ран – Дзеркало бажань


Дівчинка Мілана мешкає у Харкові. Одного дня до реставраційної майстерні її тата приносять старовинне дзеркало, яке за легендою здійснює бажання. Мілана з другом Назаром не вірять, та виявилося, що дзеркало, дійсно магічне. Щоправда, виконує бажання трохи на свій розсуд. Тепер під загрозою не тільки діти, але й все людство.


Галина Дерипаско – Загадкові джунглі та їхні мешканці


Справжня енциклопедія для дітей про джунглі. З цією книгою читання перетвориться на захопливу мандрівку. На кожній наступній сторінці ваша дитина продиратиметься крізь густе листя, сидітиме на найвищих деревах, пропливе бурхливою рікою і познайомиться з усіма мешканцями джунглів – тваринами, рослинами і людьми, які там мешкають.



Photo: Діти в місті


Iван Андрусяк – Дядько Барбатко сміється


Весела книжка для дітей молодшого шкільного віку. Дивні й милі персонажі Жмурко, Дибайло, Щось та Дзиґ живуть собі у злагоді та гармонії. Аж тут приходить Пурхивка і приносить свого Надуванчика…


Вам може сподобатися наша стаття: Добірка книг про фінансову грамотність для дітей






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук