Дитячі пюре: як правильно вибрати


Опубліковано 30 Березень 2023 о 15:00

Блог Діти в місті Київ >  Харчування >  Дитячі пюре: як правильно вибрати


Дитячі пюре: як правильно вибрати

Photo: Freepik


Грудне вигодовування ‒ це золотий стандарт гармонійного розвитку немовля. Насправді це й найкращий продукт для малюка у його перші півтора-два роки життя. Проте з часом грудного молока стає недостатньо, і потрібно додавати до раціону нові продукти.


Підгодовування дитини можна починати з 6 місяців. Кращий продукт для цього ‒ пюре, що відповідає потребам дитини.


Яким може бути пюре для малюка?


В Україні доступні пюре для прикорму на будь-який смак. Виробник HiPP зазначає основні види дитячого пюре по консистенції та складу:

  1. Гомогенізоване ‒ з повністю однорідною консистенцію, що виключає навіть маленькі тверді шматочки. Прикорм починається з таких пюре, і з часом можна переходити до більш неоднорідних.
  2. З невеликими шматочками продуктів ‒ чудово підходить для адаптації малюка до жування. Такі пюре зазвичай додаються до раціону на восьмому місяці життя.
  3. Монокомпонентне ‒ складається тільки з одного продукту. Зазвичай, саме за таких продуктів починають підгодовування.
  4. Багатокомпонентне ‒ складається з декількох продуктів і чудово підходить для внесення різноманіття у раціон дитини.

За складом пюре можуть бути овочевими, фруктовими, м’ясними, та рибно-овочевими. Зокрема, можна обрати пюре без цукру, глютену або гіпоалергенний продукт.




Обираємо дитяче пюре


Перше, на що треба звернути увагу при виборі, ‒ це склад пюре. Якісний продукт не містить барвників, цукру та консервантів. Органічні пюре є найкращим варіантом, адже вони зберігають максимум користі для малюка. Основний продукт дитячого пюре має відповідати віку дитини.

Серед тари краще обрати скло, адже воно забезпечує збереження поживних речовин. При цьому закриту баночку можна зберігати у холодильнику до кінця терміну зберігання, зазначеного на ній, тоді як відкриту ‒ лише одну добу.

Консистенція також має підбиратися відповідно до віку ‒ для перших прикормів потрібні більш рідкі та гомогенізовані пюре, тоді як ближче до дванадцяти місяців вже можна давати більш густі продукти та навіть з твердими шматочками.

Знайти “те саме” пюре для вашого малюка легко. Обирайте продукцію перевірених часом та якістю виробників ‒ наприклад, HiPP. Продукцію компанії можна знайти в будь-якій аптеці або супермаркеті.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук