Навчання під час війни: дистанційні школи


Опубліковано 07 Березень 2023 о 18:00

Блог Діти в місті Київ >  Освіта >  Навчання під час війни: дистанційні школи


Навчання під час війни: дистанційні школи

Photo: optima.school


Трапляються події, коли, здається, все більше ніколи не буде так, як раніше. Для багатьох людей війна перевернула всю навколишню дійсність із ніг на голову. Багатьом довелося залишити свої будинки та виїхати в іншу область нашої країни, дехто намагається влаштувати своє життя за кордоном. У такі моменти гостро постає питання шкільної освіти. Як бути? Де вчитись? Чи можлива якісна освіта онлайн? Нижче – відповіді на питання, що вас цікавлять.


У чому перевага дистанційних шкіл у надзвичайних обставинах?


Головна перевага у таких непростих умовах – безпека. Нещодавні події показали, що більшість українських шкіл просто не готові до того, щоб зробити навчання максимально комфортним та безпечним для всіх учнів. Онлайн-навчання вирішує цю проблему:

  1. воно унеможливлює перебування величезної кількості дітей в одному приміщенні;
  2. створює можливість для кожного учня та учениці проходити навчання у найбільш безпечній для них обстановці.


До того ж, особливо актуальним питання дистанційного навчання стає для майбутніх випускників. Учні старших класів можуть отримати свідоцтво про середню освіту державного зразка, навіть перебуваючи за межами країни (або в інших умовах, які унеможливлюють отримання цього документа у форматі офлайн-навчання). Головне – вибрати правильну онлайн-школу!


Як вибрати найкращу дистанційну школу?


Чимало навчальних закладів в екстреному порядку перейшли на онлайн-формат. Але якість знань, що набуваються в такій нашвидкуруч перебудованій системі навчання, залишається під великим питанням. Так які якості має мати дистанційне освіту, щоб вкласти у молоді голови якнайбільше корисних знань і навичок? Не кажучи вже про формальні юридичні аспекти (школа повинна мати ліцензію), виділимо кілька основних критеріїв.

  1. Якісно. Діти повинні отримувати важливу інформацію без води. А сам матеріал має подаватися найзрозумілішим способом. Навчання - це сама по собі непроста штука, не потрібно плутати дітей ще більше.
  2. Цікаво. Згадайте себе у школі! Дітям та підліткам важко всидіти на одному місці. А враховуючи те, що під час онлайн-навчання вони самі сидять перед своїм комп'ютером, уроки повинні бути такими, щоб від них не хотілося відвести погляд.
  3. Зручно. Одна з проблем застарілого офлайн-навчання – його неефективність. Заняття необхідно проводити у такому форматі, щоб це було максимально комфортно для сприйняття школярів.


    Найоптимальніший варіант для навчання!


    640728c67a26c.jpg

    Photo: optima.school


    Дистанційна школа «Оптіма» стала першим в Україні навчальним закладом, який дає школярам офіційну українську освіту в повністю дистанційному форматі, а батькам – спокій та впевненість у майбутньому їхніх дітей! Ось далеко не повний список переваг, які отримує дитина, яка навчається в нашій дистанційній школі.

    • Інформативні матеріали. Завдання, які бачать діти, складаються лише з перевіреної та потрібної інформації.
    • Творчий підхід до навчання. Креативні люди у команді – запорука успіху! Уроки, які створюють наші фахівці, роблять навчання яскравим та захоплюючим. Зацікавлення дітей у навчанні – наш пріоритет.
    • Зручний формат. Діти навчаються у своєму темпі, на своїй швидкості сприйняття матеріалу. Заняття не прив'язані до розкладу, що робить їх комфортними для засвоєння матеріалу та сприяє позашкільним інтересам та активностям!
    • Індивідуальний підхід. Наші вчителі та тьютори завжди на зв'язку, готові надати будь-яку допомогу!
    • Можливості. Додаткові гуртки, мовні курси, програми соціалізації дітей – все залежить від бажань та потреб дітей.


    Дистанційна школа «Оптіма» – це постійний розвиток. Ми весь час вчимося, проводимо дослідження новітніх методик навчання та не зупиняємось у прагненні виводити освіту на нові рівні. Якщо ми з вами дивимось в одному напрямку, будемо раді зустрічі!





    Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


    Пошук