Добірка новорічних та різдвяних книжок для теплих вечорів


Опубліковано 13 Грудень 2022 о 10:00

Блог Діти в місті Київ >  Дитяча література >  Добірка новорічних та різдвяних книжок для теплих вечорів


Добірка новорічних та різдвяних книжок для теплих вечорів

Photo: Freepik


Зимові свята – це час особливої атмосфери. Поміж маленьких вогників гірлянд, серед ялинкових іграшок і мішури, коли повітря наповнене запахом мандаринок створюється особливий настрій. Здається, саме в цей час люди як ніколи сповнені добра і надії. Діти мають право на цей настрій попри все.

«Діти в місті» склали для вас перелік чудових новорічно-різдвяних книжок, які подарують дітям святкові враження, навчать хорошому та допоможуть створити святкову атмосферу.


Том Флетчер – Різдвозавр


Різдвозавр так сильно мріє навчитися літати. Він хоче разом із Сантою злетіти в небо та розносити дітям подарунки у Святвечір. Проте життя таке, що не кожен може літати, навіть якщо тебе навчатиме сам Санта. Але віра здатна на неймовірні дива.

Віршована книжка-картинка наповнена магією та веселощами.



Photo: Діти в місті


Сільві Мішлен – Різдво у Великому дереві


Сім’я білок живе на вершечку Великого дерева. Мама, тато і троє білченят готуються до свят, аж раптом наймолодше білченя десь запропастилося.

Разом із цим білченятком діти стрибатимуть по гілочках казки, рятуватимуть і допомагатимуть іншим тваринкам, відчинятимуть віконця з сюрпризами і дізнаються, як проходить підготовка до Різдва серед тварин.


Читайте також: Добірка дитячих книжок, які допоможуть пережити важкі часи


Мартіна Баумбах – Різдво на Бузиновій вулиці


П’ятеро друзів живуть на Бузиновій вулиці. Щодня вони знаходять собі пригоди – пишуть листа Санті, готують різдвяний вертеп або роблять адвент-календар. Кожна пригода насичує їхнє життя святковим настроєм та наближає до Різдва.

Власне, ця книга може й бути особистим адвент-календарем вашої дитини, варто лише прочитати першу главу за 24 дні до Різдва.



Photo: Діти в місті


Джонатан Стуцмен – Малюк Санта


За кілька днів до Різдва Санта почувався вкрай втомленим і старим. Тому він прикликав магію Різдва, щоб знову стати молодим. Та щось пішло не так, і він став не просто молодим, а малюком. На ельфів чекає багато клопоту з цим малюком, а головне – чи не скасується цього року Різдво?

Весела книга із яскравими картинками. Дитина багато сміятиметься, особливо на сторінці, де малюк Санта заплакав.


Зверніть увагу на нашу добірку: Ідеї для подарунків на різдвяні та новорічні свята для дітей 2022


Сесілія Хеккля – Ниточка. Історія, що сталася напередодні Різдва


Зворушлива історія про маленького котика, який живе у коробці. Котик має червоненький вовняний светрик, але все одно виходить щодня гуляти, щоб не замерзнути. Та якось напередодні Різдва він не помітив, як зачепився ниточкою светрика, і поки гуляв, весь светрик розпустився.



Photo: Діти в місті


Еммануель Рей – Хто поцупив шапку Санти?


Санта закінчив всі приготування, склав речі і готовий летіти розносити подарунки всім слухняним дітям. Та от біда, десь зникла його шапка. Може її унесли північні вітри? Або це якась витівка ельфів? Що ж робити, адже Санті без шапки ніяк не обійтися?!

Ще одна інтерактивна книжка з віконцями, в яких дитина шукатиме шапку Санти.


Пол Брайт – Різдво Борсука Буркотуна


Свята вже близенько-близенько, і всі тварини в лісі неймовірно цьому радіють. Ну, майже усі. Борсук вкрай незадоволений тим, що всі навколо метушаться, і не дають йому поспати. Він так буркотить, що, схоже, може звести все свято на нівець.

Яскраві ілюстровані пригоди занурять в атмосферу різдвяних смаколиків і приготувань.



Photo: Діти в місті


Любов Загоровська – Завдання для Бабайка, або Різдвяна плутанина


Різдвяний час – це час див і пригод. Але такої дивини світ ще не бачив. Спочатку Миколай не поклав смаколики під подушку українським дітям, потім у Санти в Америці все переплуталося… Що ж таке трапилося? Хто це все підлаштував?

Діти-читачі шукатимуть на сторінках книги капосника, а також дізнаються, як дружба та знання іноземних мов можуть подолати будь-яку біду.


Катерина Єгорушкина – Різдво і мої дванадцять бабусь


Родичі дівчинки Марії живуть по всьому світу. Марійка щороку їде з сім’єю до когось у гості. Кожна сім’я в різних країнах має свої особливості. Марійка святкує разом з ними і порівнює місцеві традиції з українськими.

Окрім того, що ця книга висвітлює особливість культур, вона має ще й QR-коди для більш детального вивчення історичних особливостей української діаспори.



Photo: Діти в місті


Мікеле Д’Іньяціо – Таємна робота Санта-Клауса


Економічна криза та загальна діджиталізація стали причиною того, що Санту звільнили. Тепер він шукає роботу, і пробує себе у ролі аніматора, офіціанта, робітника call-центру. І всюди щось не те, якось не так. Та схоже, що Санта таки знайшов собі роботу до душі.

Дуже смішна книга, яка підіймає настрій як дітям, так і дорослим.


Вам може сподобатися наша стаття: Добірка дитячих книг про почуття та емоції






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук