Добірка дитячих книг про почуття та емоції


Опубліковано 27 Жовтень 2022 о 10:00

Блог Діти в місті Київ >  Дитяча література >  Добірка дитячих книг про почуття та емоції


Добірка дитячих книг про почуття та емоції

Photo: Freepik


Маленьким дітям важко контролювати та справлятися зі своїми емоціями. Саме батьки стають тими людьми, які своїм прикладом та настановами вчать дітей проявляти емоції та правильно висловлювати їх. Іноді досвіду та знань не вистачає. Тоді на допомогу приходять книжки про почуття та емоції.

«Діти в місті» пропонують вашій увазі добірку цікавих книжок, які допоможуть навчити дитину керувати емоціями.


«Велика книга почуттів»


Унікальна книжка, в якій зібрані розповіді та поради про почуття, повагу, сміливість, сором, ненависть тощо. Крім того, у книжці є розділ, в якому розповідається, звідки беруться діти. Розповідати про все допомагає пані Мілка – кумедний клоун з лялькового театру.



Photo: з відкритих джерел


«Емоції без фейків. Путівник підлітка STEP BY STEP»


Ця книжка підійде підліткам, яким надзвичайно важко контролювати свої емоції. Саме в підлітковому віці починаються проблеми з почуттями та переживанням їх. Підлітків бентежать такі теми, як зовнішній вигляд, проблеми з навчанням та відносини з однолітками. Всі ці теми розглядаються в книзі.



Photo: з відкритих джерел


«Емоційний інтелект у дитини»


Сучасний посібник з виховання здорових і емоційно розвинених дітей, який стане в нагоді всім батькам. У книзі розглядаються різні стилі виховання та їхні наслідки, а також основні проблеми, з якими стикаються батьки в процесі дорослішання дітей.



Photo: з відкритих джерел


Читайте також: Що таке емоційний інтелект та як його розвивати


«Азбука почуттів та емоцій»


Книжка для найменших, в якій головним героєм є маленьке лисеня Мартін. Щодня з ним відбуваються різноманітні події, які викликають у нього безліч переживань. Завдяки історіям лисеняти діти зможуть краще зрозуміти свої емоції.



Photo: з відкритих джерел


«Емоціємір інспектора Дила»


Книжка, яка допоможе розпізнати та виміряти свої емоції, а також керувати ними. Ця книжка ідеально підійде для читання з маленькими дітьми.



Photo: з відкритих джерел


«Як приборкати тигра»


Практичні поради для батьків, які хочуть навчити дитину керувати емоціями. З книги ви отримаєте дієві інструменти, які допоможуть вам розвити у дітей корисні навички та назавжди попрощатися з істериками.



Photo: з відкритих джерел


«Дитино, (не) плач! Батькам про дитячі сльози»


Ця книжка присвячена сльозам. Автор пояснює, чому діти плачуть та як треба реагувати на їхні сльози в різні етапи дорослішання. У книзі ви знайдете поради для дітей від народження до підліткового віку.



Photo: з відкритих джерел


Вам може сподобатися наша стаття: Добірка нових дитячих книжок українською


«Управління гнівом: як реагувати на дитячі істерики»


Книга присвячена негативним емоціям, які проявляють діти. Автор книги – відома психологиня, яка розповідає, як треба спілкуватися з дітьми, щоб вона навчилася справлятися зі своїми почуттями та перестала влаштовувати істерики.



Photo: з відкритих джерел


Комплект «Емоції Ґастона»


Чудові книжечки, присвячені основним емоціям, які проживають діти. Малий єдиноріг на власному прикладі показує дітям, як правильно керувати своїми емоціями.



Photo: з відкритих джерел


«Опануй себе»


У цій книжці зібрані не лише поради спеціалістів, а й інтерв’ю відомих українців, а також поради самих підлітків, які навчилися керувати своїми емоціями.



Photo: з відкритих джерел


Вам може стати в нагоді наша стаття: Better Time Stories: новий книжковий проєкт для українських дітей






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук