Обираємо дитячий басейн на літо: критерії


Опубліковано 28 Червень 2022 о 15:00

Блог Діти в місті Київ >  Активний відпочинок >  Обираємо дитячий басейн на літо: критерії


Обираємо дитячий басейн на літо: критерії

Photo: bi.ua


Літо – час води. І якщо провести все літо біля моря або бабусі на річці не виходить, вихід із ситуації – басейн. Діти просто люблять хлюпатися в басейнах, запускати в них кораблики та вигадувати різні водні ігри. Як правильно вибрати басейн для дітей? Це належить дізнатися далі.


На що звернути увагу при покупці


Якщо ви вирішили купити надувний басейн для дітей, зверніть увагу на ряд критеріїв, які зроблять покупку корисною та безпечною.


Бортики: максимальна висота


Вибираючи модель басейну, враховуйте вік та зріст малюка, щоб басейн відповідав цим параметрам та був безпечним. Для дитини до 1,5 років максимально допустима висота бортиків – 15-17 см, не вища. Дітям від 1,5 до 3-х років, можна «підвищити планку» до 50 см. А старшим дітям (дошкільникам), можна купити басейн до 70 см заввишки.


Ширина бортиків


При виборі надувного басейну для малюків до бортів висувається ще одна вимога - ширина бортиків. Сюди ж відноситься жорсткість – чим молодша дитина, тим гірше у неї з координацією, а отже, і борти мають бути жорсткими. Малюку має бути зручно спертися на борт (і не перевернути весь басейн). А чим ширший бортик, тим цікавіше – на широкій та жорсткій частині басейну можна сидіти, бовтаючи ніжками по воді.


Дно басейну


Воно буває двох видів – звичайне плоске чи надувне. Зручніше другий тип - ніжкам буде тепліше і м'якше. А ось на плоскому дні малюк відчує всі нерівності рельєфу, на якому стоїть басейн.


Можна вибрати дно з нерівностями (спеціальні виступи, бульбашки тощо), які захищатимуть від ковзання.


Чи потрібний тент?


Це зовсім не обов'язковий елемент, якщо басейн буде розміщений під навісом, у альтанці, на терасі чи в тіні саду. Але якщо басейн стоятиме під відкритим сонцем, тент – обов'язковий, він захистить ніжну шкіру дитини від агресивних УФ-променів.


Навіси бувають надувні або зовсім не комплектні - такі продаються окремо.


Вода: як заливати та зливати?


Якщо басейн невеликий, його можна наповнити як зі шланги, так і з відра. А ось для басейну більшого розміру знадобиться насос. Вибирайте насос із системою фільтрації – додаткове очищення води дітям не завадить. Також продумайте, як і куди ви виливатимете воду, щоб не затопити сусідів або улюблені квіти на клумбі.


Залишилося тільки підібрати відповідну модель і порадувати малюка можливістю активних ігор у теплій воді. Кольоровий, яскравий, з красивими картинками – сьогодні вибір величезний!

 





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук