Як провести осінні вихідні з дітьми: оригінальні ідеї


Опубліковано 01 Жовтень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Київ >  Різне >  Як провести осінні вихідні з дітьми: оригінальні ідеї


Як провести осінні вихідні з дітьми: оригінальні ідеї

Photo: Freepik


Ось і настала класична осінь з мінливою погодою, пожовклим листям і періодично пролітаючим дощем. Незважаючи на прохолоду і зниження температури, осінь все ще залишається одним з найзатишніших сезонів. «Діти в місті» зібрали топ ідей для прекрасного сімейного вікенду.


Веселі та пізнавальні прогулянки


Прогулянки в парку і виїзд на природу - відмінна ідея для сімейного вихідного. Але важливо також наповнити цю прогулянку корисностями, розширити кругозір дітей і подарувати їм гарний настрій.


Чим можна зайнятися на прогулянці:

  • пограти в слова,
  • читати або вчити вірші про осінь,
  • міркувати про зміну сезонів,
  • подивитися, як поводяться птахи і тварини,
  • пофантазувати про те, як можна повернути опале листя на дерево.


Якщо з погодою пощастило, обов'язково влаштуйте листопад і салют з листя, а також організуйте змагання на кращий шурхіт листя під ногами. Також з опалого листя можна сплести вінки або корони, влаштувавши осінню фотосесію.


На прогулянці можете скористатися нашою статтею: Розвиваємо уяву та інтелект: 50 питань від мами дитині


Не забудьте зібрати трохи листя, каштанів і жолудів для домашньої творчості.


Творчі заняття



Photo: Freepik


Якщо на вулиці дощ, можна присвятити час домашнім розвагам. Діставайте фарби і альбом - вони знадобляться для творчості і експериментів. Навчіть дитину змішувати фарби, отримуючи різні відтінки з палітри осінніх кольорів. Сміливо експериментуйте, створюючи найнеймовірніші кольори.

Використовуйте зібрані в парку листя, щоб влаштувати марафон експериментальних технік малювання. Обведіть листочки, заштрихуйте їх, робіть барвисті відбитки листя на папері. Також з опалого листя можна зробити красивий колаж.

Щоб розвинути у дитини асоціативне мислення, запропонуйте обвести кілька листочків на папері, після чого перетворити отримані фігури в будь-якій іншій об'єкт або предмет. Наприклад, кленові листочки з легкістю можна перетворити в їжачка або сонячні промені.


Обов'язково скористайтеся нашим каталогом осінніх заходів, щоб зробити ваші вихідні незабутніми.


Розвиваючі заняття



Photo: Freepik


Не забувайте приділяти час тренуванню гнучких навичок, які так важливі в сучасному світі. Наприклад, щоб прокачати ресурсне мислення, запропонуйте дитині пофантазувати про те, для чого можна використовувати опале листя. Насамперед дитина обов'язково згадає ігри і поробки, але запропонуйте їй подумати над більш раціональним застосуванням листя. Розкажіть, що листя - це відмінне добриво. Крім цього, листя для своїх осель використовують багато тварин.

А ось критичне мислення можна прокачати розмовами про осінь. Запропонуйте дитині написати в два стовпчики переваги і недоліки цієї пори року. Запитайте, за що можна любити і не любити осінь. Разом подумайте над тим, для кого з тваринного світу осінь найбільш прекрасна пора, а кому в цей час дуже важко.


Читання


Осінь - ідеальний час для читання. При цьому читати можна не тільки вдома з чашкою какао, але також під час прогулянки в парку або пікніка на природі. Не забувайте розбавляти цей процес різними корисними завданнями.

Наприклад, під час читання дитячої книги з картинками, можна порахувати всі-всі листочки, які з'являться на сторінках книги, або порахувати, скільки разів в книжці намалювали головного персонажа.

Під час читання на вулиці, спробуйте уявити, що головний герой опинився у вашому парку. Запропонуйте дитині придумати історію про його пригоди в нашій реальності. Діти з їх тягою до казок і уявних світів із задоволенням схопляться за таку гру.


Вам може стати в нагоді наша добірка: Топ-14 кращих українських книг для дітей






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук