ЗНО 2021: топ помічників, які допоможуть підготуватися до іспитів


Опубліковано 05 Березень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Київ >  Освіта >  ЗНО 2021: топ помічників, які допоможуть підготуватися до іспитів


ЗНО 2021: топ помічників, які допоможуть підготуватися до іспитів

Photo: Freepik


Трохи більше, ніж через місяць (10 квітня) українські старшокласники складатимуть пробне зовнішнє незалежне оцінювання. А вже з 21 травня стартує сесія екзаменів. Зазвичай, діти починають готуватися до ЗНО за рік-два до складання іспитів. Втім, останні місяці дуже важливі, адже потрібно повторити весь пройдений матеріал та систематизувати отримані знання. «Діти в місті» зібрали топ помічників, які допоможуть вашим школярам ефективно підготуватися до екзаменів.


Читайте також: Все, що потрібно знати про іспити і підготовку до них


Чат-боти


Нещодавно Міністерство освіти та науки нагадало про Телеграм-канал, в якому можна пройти тести ЗНО та ДПА. Для цього потрібно обрати предмет та скористатися чат-ботом для підготовки.


  • Українська мова та література - @ukr_bot,
  • Історія України - @history_bot,
  • Математика - @math_bot,
  • Англійська мова - @english_bot,
  • Географія - @geography_bot,
  • Біологія - @bio_bot,
  • Хімія - @him_bot.


Щоб максимально ефективно використовувати останні місяці для підготовки до іспитів, скористайтеся нашою добіркою освітніх центрів: Підготовка до ЗНО та ДПА онлайн + офлайн з усіх предметів


Відео-контент



Photo: Freepik


Досить часто матеріал, який потрібно засвоїти, дитина може слухати фоном. Наприклад, коли їсть, тренується або йде до школи. В цьому вам допоможуть тематичні YouTube-канали, де зібрані аудіо-конспекти та відео-розбори тем з історії, математики та літератури.



Video: Підготовка до ЗНО


До речі, тут можна знайти навіть твори з літератури, які дитина може прослухати замість того, щоб читати.



Video: Підготовка до ЗНО


Додаткові сервіси


Крім того, щоб систематично готуватися до екзаменів, важливо усувати прогалини в знаннях. Для цього вам можуть знадобитися різноманітні сервіси-помічники.


Наприклад, додаток «ЗНО Акцентуй» допомагає навчитися правильно ставити наголоси, а ціле сімейство лепетунів з проекту «Мова - ДНК нації» допоможе урізноманітнити вивчення правил.

Не буде зайвим тренажер з правопису, який дозволить прокачати свої навички написання текстів.

Всі найважливіші формули, необхідні для екзамену з математики, ви знайдете тут. А перелік найважливіших дат в історії України, які потрібно знати, шукайте за посиланням.

Якщо ж потрібно повторити географію, скористайтеся довідником у вигляді додатку.


Пам’ятайте, що найефективніше матеріал запам’ятовується, якщо доходить до нашого мозку з декількох джерел. Це значить, що необхідно використовувати всі доступні канали для підготовки до ЗНО.


Якщо ви бачите, що дитина відстає від графіка підготовки, використовуйте останні місяці перед іспитом максимально ефективно. Звертайтеся до перевірених фахівців, які займаються прискореною підготовкою до екзаменів. Всі контакти ви зможете знайти в нашому каталозі: «Репетитори і тьютори для дітей».






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук