Чим зайняти дітей під час локдауна: ігри на свіжому повітрі, безпечні розваги та корисні курси


Опубліковано 15 Січень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Київ >  Різне >  Чим зайняти дітей під час локдауна: ігри на свіжому повітрі, безпечні розваги та корисні курси


Чим зайняти дітей під час локдауна: ігри на свіжому повітрі, безпечні розваги та корисні курси

Photo: Freepik


З 8 по 24 січня в Україні запроваджено локдаун. На цей час робота всіх навчальних закладів переведена в дистанційний режим. Крім цього, закриті всі розважальні заклади, а кафе і ресторани працюють тільки з доставкою або їжею на винос.

Після затяжного весняного локдауна українці вже розуміють, як жити і працювати в умовах обмежень. Якими б неприємними вони не були, життя не припиняється, тому локдаун - не привід скасовувати сімейні розваги та плани на вихідні. «Діти в місті» розкажуть, як провести вимушені канікули і чим зайняти свою сім'ю.


Куди сходити


Під час локдауна закриті всі розважальні заклади, але все, чим можна зайнятися на вулиці, доступне будь-якому українцеві. До того ж, в січні погода радує нас періодичним снігом, тому варіантів для вуличних розваг стає ще більше.


Чим можна зайнятися на вулиці:

  • кататися на санках,
  • грати в сніжки,
  • спорудити годівниці для птахів і розвісити їх в парку,
  • сходити в парк, обговорити, як помінялися дерева з осені,
  • сходити на зимову фотосесію,
  • скотитися з гірки.


Тут ви можете прочитати про правила безпеки при катанні на тюбінгових гірках


Також в період зимового локдауна дозволена робота облаштованих вуличних ковзанок і гірок. Якщо ви живете у великому місті, де працюють катки, ви можете відправитися з родиною туди.

Лижним курортам також дозволено працювати, тому якщо ви довгий час планували навчити дітей кататися на лижах чи сноуборді, можете запланувати відпочинок у Буковелі. Там же можна насолодитися неймовірними зимовими пейзажами і закарпатською зимовою казкою.



Photo: Freepik


Час з користю


Є час для відпочинку, а є і для роботи. Локдаун - не привід відмовлятися від освіти і додаткових занять. Тим більше, що зараз доступні десятки курсів та освітніх програм онлайн. Самоосвіта сьогодні стало ще більш актуальною, адже не всім школам і вищим навчальним закладам вдалося зберегти якість освіти на дистанційці.


Ви можете скористатися нашим каталогом «Дистанційна освіта». У ньому зібрана найбільш цікава та актуальна інформація з дистанційного навчання для дитини. Тут представлені ліцензовані онлайн школи, підготовка до школи для малюків, корисні ресурси для вивчення предметів шкільної програми в цікавій ігровій формі, всебічний позакласний розвиток і багато іншого.


Поки діти змушені сидіти вдома, використовуйте цей час, щоб познайомити їх з цікавими темами поза шкільною програмою, розширити їх кругозір. У цьому вам можуть допомогти різні освітні сервіси.


Джерело kids online

Карантин – це найкращий час підтягнути англійську мову. В онлайн-школі «Джерело» на ваших дітей чекають захоплюючі заняття та веселі активності. Групові або індивідуальні заняття доступні для дітей віком від 3 до 12 років.


Gios School

Це платформа, на якій зібрані уроки, тести і завдання з математики для учнів 5-9 класів. Якщо дитина відстає з математики, саме час її підтягнути.



Video: Gios 


Learning.ua

Ще один корисний ресурс, на якому ви знайдете завдання з математики, української та англійської мови. Крім цього, тут доступна підготовка до ЗНО. Всі завдання побудовані в цікавій ігровій формі.


Не забудьте скористатися нашими добірками, де зібрані безкоштовні ресурси, лекції та відео для корисного проведення часу.



Чим зайнятися, не виходячи з дому



Photo: Freepik


2020 рік змусив багатьох людей переглянути свої пріоритети, зрозумівши, що час, проведений з родиною і найближчими, безцінний. Новий карантин - це ще один привід провести більше часу з сім'єю. Благо, що ідей для домашніх забав більш, ніж достатньо.


Чим зайнятися вдома з дітьми:

  • пограти в настільні ігри,
  • подивитися фільми і мультфільми,
  • приготувати смачні страви,
  • затіяти генеральне прибирання,
  • прикрасити квартиру до сезонного свята (наступне - День всіх закоханих),
  • влаштувати домашній квест із загадками і подарунками,
  • почитати книги.


Не забувайте також, що багато розваг сьогодні доступні онлайн. Разом з дітьми ви можете відвідати онлайн-курси, вистави і навіть циркові виступи.


Про те, куди «зводити» дитину на карантині, ми писали в нашій добірці цікавих екскурсій і вистав.


Крім цього, обов'язково стежте за нашою афішею подій і заходів. Тут зібрані найактуальніші та найпопулярніші івенти, а також курси, виставки та майстер-класи.


Підписуйтесь на розсилку і отримуйте на пошту кожного тижня добірку найцікавіших заходів та актуальних пропозицій в вашому місті.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук