Чим небезпечні тюбінгові гірки: правила безпеки


Опубліковано 24 Грудень 2020 о 10:00

Блог Діти в місті Київ >  Активний відпочинок >  Чим небезпечні тюбінгові гірки: правила безпеки


Чим небезпечні тюбінгові гірки: правила безпеки

Photo: Freepik


Вже зовсім скоро розпочнеться сезон катання на санчатах, лижах сноубордах та тюбах. Всі діти та дорослі з нетерпінням чекають на ці зимові розваги, коли у сніжний день можна насолодитися веселими покатушками на вулиці. І якщо дорослі віддають перевагу катанню на лижах та сноубордах, то беззаперечними лідерами останніх років серед дітей є сноутюби. Але не варто забувати про безпеку. Потрібно пам’ятати, що тюби це не просто санчата і поводитися з ними відповідно.


Катання на тюбах («ватрушках») є одним з найнебезпечніших видів зимових розваг. Безліч людей отримують травми при такому катанні. Небезпеку становить те, що тюби здатні розвивати дуже велику швидкість, вони некеровані, закручуються навколо своєї осі під час спуску та не мають гальм.


Будь-яка перешкода на шляху є серйозною загрозою, тому використання «ватрушок» можливо тільки на спеціально підготовлених трасах. Схил таких трас не перевищує 20 градусів, на них немає рослинності, а спеціальні жолоби запобігають виїзду за межі траси.


Завжди повинен дотримуватися безпечний режим катання — тільки по одному. Тюби розраховані на одну людину, тож парне використання може призвести до травм.


Дуже небезпечно кататися:

  • по нерівній поверхні (включаючи трампліни);
  • на льоду;
  • зчепившись з іншими ватрушками;
  • стоячи або підстрибуючи;
  • кататися удвох;
  • прив’язувати ватрушку до автомобіля і т.д.


Не можна садити маленьких дітей з собою в тюбінг, адже ви просто не зможете їх утримати, або можете нанести травму дитині вагою свого тіла.


Приблизний вік, допустимий для катання дітей на тюбінгових гірках, — 6 років. Діти завжди повинні кататися під наглядом дорослих.


Тюбінг розвиває швидкість, яку можна порівняти з гірськими лижами або сноубордом, однак ви не часто зустрінете дітей, що катаються з гірки в захисних шоломах. Використання захисного шолома дітьми — обов’язково!


Перш ніж купувати своїй дитині тюбінг запитайте себе: чи є доступна підготовлена ​​гірка для тюбінгу? Чи зможете ви ходити з дитиною цю на гірку? Чи є у неї зимовий захисний шолом?


Повірте, про все це варто подумати двічі та розказати знайомим, адже занадто багато випадків дитячого травматизму пов’язано саме з катанням на тюбах.


Якщо ви ще не встигли підготуватися до сніжних розваг — маємо для вас актуальну статтю. Ми пропонуємо вам ознайомитися зі цікавими зимовими іграшками, від яких у захваті будуть як діти, так і дорослі.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук