В Україні запустили платформу для підготовки дітей до школи


Опубліковано 23 Листопад 2020 о 10:00

Блог Діти в місті Київ >  Освіта >  В Україні запустили платформу для підготовки дітей до школи


В Україні запустили платформу для підготовки дітей до школи

Photo: Freepik


Проєкт НУМО розробили спільно з ЮНІСЕФ Україна, повідомляє пресслужба Міністерства освіти й науки. НУМО — це ваш помічник у спілкуванні з дитиною у віці 3–6 років вдома або в її садочку з вихователями. Тут зібрано корисні підказки, цікаві вправи й ігри, які допоможуть дошкільнятам щодня опановувати важливі навички для подальшого розвитку.


«Кампанія НУМО допоможе батькам краще зрозуміти важливість якісного навчання дитини, поняття м’яких навичок (soft skills), методології та практики розвитку м’яких навичок (soft skills) і технічних навичок (hard skills)», — йдеться в повідомленні МОН.


Photo: numo.mon.gov.ua


На сайті описані 16 навичок напрямків розвитку дитини від 3 до 6 років, кожна з яких складається з 10 сходинок, що становлять навик. У кожному з етапів пропозиції по бесіді з малюком, ідеї для ігор, що розвивають навик. Таким чином, на даний момент на сайті НУМО вже є 160 варіантів для бесіди з дитиною, 160 розвиваючих ігор, 160 питань до себе або вихователю в садку.

На платформі також є розділи з екосвідомості, цифрової грамотності та громадянської свідомості.


Photo: numo.mon.gov.ua


“Наше ставлення до себе та світу, відчуття безпеки, довіри, передумови для майбутніх дорослих відносин, майбутньої освітньої діяльності та кар’єри формуються саме в дошкільному віці. Завдання дорослих – створити для дитини збагачене середовище, в якому не лише задовольнялися б базові потреби дитини, а й було б достатньо стимулів, на які дитина відгукується, де дитина в безпечних умовах мала б змогу досліджувати себе та свої можливості, мотивацію та різноманітність відносин”, – зазначила голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Лотта Сільвандер.


«У всіх дітей своя швидкість — саме тому, ми на платформі не говоримо про жорстку вікову норму для кожного навику, а позначаємо контури розвитку. Але і це ще не все.

26.11 почне працювати чатбот для батьків. Ви зможете зареєструватися, пройти невеликий опитувальник, визначити найактуальніше для розвитку саме вашої дитини. І раз в день або раз на тиждень (як виберете) вам будуть приходити наші прості й корисні ідеї. Нехай стане в нагоді. Ми всі вклали дуже багато турботи, професіоналізму і щирості в цей проект.» пише Світлана Ройз, сімейний психолог та психотерапевт.


Платформа виконує роль помічника для батьків дітей 3-6 років та вирішує завдання пошуку конкретної методики до конкретної ситуації розвитку дитини дошкільного віку. Numo_bot у Viber і Telegram розсилатиме чіткі й зрозумілі вправи про те, як розвинути ту чи іншу навичку в дошкільняти. 


Над формулюванням професійних порад працює команда фахівців у сфері психології та педагогіки, яким довіряють батьки дошкільнят, – зокрема, Світлана Ройз і Всеукраїнський фонд “Крок за кроком”.


У планах творців платформи яскраві освітні анімаційні відео з прикладами розвиваючих вправ, а про деякі з найважливіших навичок дитини розкажуть у ТВ-роликах.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук