В Україні запускають чат-боти для підтримки та допомоги матерям


Опубліковано 03 Листопад 2020 о 10:00

Блог Діти в місті Київ >  Різне >  В Україні запускають чат-боти для підтримки та допомоги матерям


В Україні запускають чат-боти для підтримки та допомоги матерям

Photo: Freepik


Зараз дуже важко зустріти українця без мобільного телефону, хіба що він йде у магазин за новим, або йому два рочки. Поступово всі сфери життя зосереджуються в телефоні — відпочинок, робота, платіжна система, оплата комунальних послуг. Завдяки додатку «Дія» тепер навіть паспорт та водійські права з собою носити не обов’язково. З огляду на це зараз стали все частіше з’являтися корисні чат-боти. У статті ми розкажемо про два проекти, які покликані допомагати українським матерям.

 

Підтримка вагітності та материнства

 


ГО «Клуб підтримки вагітності та материнства «Лада» на своїй сторінці у Фейсбук повідомили про запуск першого безкоштовного чат-бота для підтримки жінок у післяпологовий період.

Психологині, ендокринологині, гінекологині, консультантки з грудного вигодовування, доули, спеціалістки з тілесних практик і юристки — кваліфіковані жінки об’єднали свої знання та зусилля для того, щоб допомогти та підтримати українських матусь.

Засновники та учасниці організації також мами, які в силу свого досвіду знають які проблеми можуть виникнути після пологів.


«Ми не плануємо зупинятися, інформація завжди буде актуалізуватися, а ми ще більше наближаємося до нашої мрії — щоб в Україні жінки отримували належну підтримку у період після пологів і не страждали на післяпологові ускладнення» — розповідають засновниці проекту.

 

Телеграм-бот надає інформацію про такі аспекти материнства:

  • емоції;
  • грудне вигодовування;
  • тіло;
  • перші документи дитини;
  • трудові права матерів;
  • тайм-менеджмент в материнстві;
  • тривожність;
  • депресія;
  • комфортна соціалізація та ін.

 

Крім статей та інформації телеграм-бот дає можливість долучитися до закритої групи для підтримки мам і тат. Тож в будь-якій час, коли зручно саме вам, отримуйте якісну інформаційну підтримку.


Посилання на чат-бот «Лада» в Telegram.

 

Вам може бути корисно ознайомитися зі статтею «Поради для втомлених мам»

 

Не сама



Жіночий рух політичної партії «За майбутнє» презентував сервіс допомоги одиноким матерям «Не сама».


«На жаль, самотні мами так і не дочекалися уваги та поваги від держави. Але ми це змінимо. І ми вже зробили перший крок — створили чат-бот «Не сама», який стане вашим надійним супутником у величезному морі української бюрократії.» — пишуть засновниці проекту на сторінці у Фейсбук.


Самотні мами — одна з найменш захищених категорій населення, адже їм дуже часто навіть немає кого попросити про допомогу. Біганина з кабінету в кабінет, незрозуміла «бюрократична» мова, черги, довідки, і все це зазвичай з малюком на руках. А іноді молодим мамам доводиться стикатися із зарозумілістю та зверхнім ставленням працівників соціальних служб.


Сервіс «Не сама» змінює це, адже допомагає мамам з легкістю розібратися в усіх тонкощах нормативно-правової бази. І крім цього дає жінкам так необхідну підтримку і розуміння того, що вони не самі в цій складній життєвій ситуації.


З допомогою чат-боту ви дізнаєтесь:

  • як подати документи для зарахування до дитячого садочку, в тому числі до спеціального закладу або інклюзивної групи;
  • як записатися до електронної черги;
  • як оформити документи, аби отримати допомогу на дітей та допомогу малозабезпеченим сім’ям;
  • як скористатися додатковою оплачуваною відпусткою, гарантіями та пільгами;
  • куди звернутися в пошуках роботи;
  • за допомогою яких ресурсів онлайн-освіти можна безкоштовно покращити свої знання та навички;
  • на які гарячі телефонні лінії у випадку потреби слід звертатися та багато іншого.


Але на цьому можливості чат-бота не зупиняються. «Надалі ми плануємо розширювати сферу послуг — надавати додатково інформацію та консультації багатодітним матерям, жінкам, які проживають у сільській місцевості, одиноким батькам та жертвам домашнього насильства. І якщо держава не готова допомагати нам, то ми будемо виконувати цю роботу за неї», — розповідає Ірина Суслова, лідер жіночого руху «За майбутнє».


Сервіс доступний у всіх куточках України і є абсолютно безкоштовним. Для того, щоб ним скористатися необхідно зайти в месенджер Viber або Telegram за посиланням або за допомогою QR коду. Інтуїтивно зрозумілий інтерфейс сервісу дозволить мамі за лічені секунди знайти всю інформацію, а зекономлений час приділити дитині або своїй самореалізації.


Посилання на чат-бот «Не сама» в Telegram.

Посилання на чат-бот «Не сама» в Viber.


Читайте практичні поради, які допоможуть мамі подбати про себе





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук