Мультики про екологію: як цікаво та захопливо прищеплювати дитині екологічну поведінку


Опубліковано 02 Листопад 2020 о 10:00

Блог Діти в місті Київ >  Виховання та догляд >  Мультики про екологію: як цікаво та захопливо прищеплювати дитині екологічну поведінку


Мультики про екологію: як цікаво та захопливо прищеплювати дитині екологічну поведінку

Photo: Freepik


Важливість екологічного виховання дітей важко переоцінити. Будьмо чесними — наша планета в плачевному стані. Острови сміття в океанах, вирубка лісів, експлуатація морів і ґрунтів, забруднення повітря і води — усі ці фактори підштовхують наш світ до екологічної катастрофи. Саме тому важливо навчити дітей берегти довкілля. Але серйозні розмови про вимирання тварин та глобальне потепління малоймовірно зацікавлять дітей. Їм навряд чи буде зрозуміло, як можна подбати про нашу планету. На допомогу в екологічному просвітленні малят приходить проект від каналу ПЛЮСПЛЮС.


Раніше ми писали про те, чому важливо навчити дітей сортувати сміття. У статті ви також знайдете практичні поради про сортування та посилання на додаток «Сортуй» від українських розробників.


Серіал із 22 мультфільмів доступно розповідає про важливі сучасні екологічні питання: кліматичні зміни, збереження водних ресурсів та електроенергії, сортування сміття, турботу про ліс, переробку матеріалів та інші.


Video: Телеканал ПЛЮСПЛЮС


«ЕКО ПЛЮСПЛЮС» — це короткі повчальні історії про шкоду, яку ми завдаємо довкіллю кожного дня, не помічаючи цього. Герої мультику — Трикутя, Квадрик та Кружко розкажуть, які корисні еко-звички потрібно набути кожному мешканцю планети. Пояснюють, що навіть жувальна гумка завдає непоправної шкоди довкіллю, до речі, жуйка — друге за популярністю сміття у світі. Здивують тебе неприємними фактами, наприклад, за годину люди роблять стільки пластикових пакетів, що ними можна обгорнути нашу Землю сім разів! Та звичайно ж, герої розкажуть, як позбутися усіх негативних факторів та захистити нашу планету.


Творці мультфільмів кажуть, що за мету мали привернути увагу до питань екології, зацікавити еко-світоглядом і надихнути до корисних еко-звичок якомога більшу аудиторію.


Video: Телеканал ПЛЮСПЛЮС


Іванна Найда, генеральна продюсерка нішевих телеканалів 1+1 media, прокоментувала створення та запуск ЕКО ПЛЮСПЛЮС: «Тема екології є надзвичайно важливою зараз у світі, і ЕКО ПЛЮСПЛЮС створено, щоб бути стартовим майданчиком екологічних знань та навичок, в першу чергу, для дітей. Ми працювали над розробкою проєкту з еко-експертами та дитячим психологом, тож кожна серія вельми проста для сприйняття навіть наймолодшою аудиторією. Ми сподіваємося, що ЕКО ПЛЮСПЛЮС бодай трохи та наблизить нас до ще більшого усвідомлення важливості та цінності дій кожної людини на Землі для збереження еко-балансу планети в цілому». 


В підтримку проекту ЕКО ПЛЮСПЛЮС телеканал підготував серію зошитів та навчальних плакатів для початкової школи. Ці навчальні матеріали є частиною екологічної освіти, мета яких — поширити серед дітей молодшого шкільного віку еко-знань та дати можливість опиратися на цікаві та інформативні факти.


ПЛЮСПЛЮС завжди прагне залишатися інноваційним та розважально-пізнавальним телеканалом, тому не перестає дивувати якісними продуктами власного виробництва на найактуальніші теми у суспільстві.


Раніше ми писали про патріотичні мультфільми в рамках проекту «Це наше і це твоє».





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук