Це цікаво знати! Як створюють улюблені мультфільми


Опубліковано 18 Серпень 2020 о 09:00

Блог Діти в місті Київ >  Різне >  Це цікаво знати! Як створюють улюблені мультфільми


Це цікаво знати! Як створюють улюблені мультфільми

Photo: Freepik


Сучасні діти ростуть дуже допитливими. Уже в ранньому віці їх хвилює одвічне питання «Чому?». Цей вік можна використовувати з користю, навчивши малюка дивитися на речі не поверхово, а глибоко розбираючись в їх природі.

Візьмемо, наприклад, мультфільми. Всі діти дивляться мультики, але мало хто з них цікавляться, а тим більше, знають, як ці мультики створюються. А це ж так цікаво! Особливо, якщо показати дитині перші мультики, створені тим же Disney, а потім на прикладах показати, як удосконалювалися герої, і як змінювалася якість картинки. «Діти в місті» вирішили коротко розповісти про те, як створюють мультфільми. А ви зможете скористатися цією інформацією, щоб поділитися нею зі своїми дітьми.


Мальована мультиплікація


Більшість мультфільмів створювалося за допомогою малюнків. Те, що здавалося нам безперервною картинкою, насправді було сотнями малюнків, які з'єднували в кадри. Технічно це був неймовірно складний процес. Особливо, коли не було комп'ютерів та інших технологій, здатних все спрощувати.

Як правило, аніматори малювали по 24 малюнка для 1 секунди мультика. Тільки уявіть, скільки малюнків потрібно було намалювати вручну, щоб створити 10-хвилинний мультфільм. Звичайно, зараз є спеціальні програми, які використовують опорний малюнок, а інше створюють самостійно. Але покадрова анімація досі залишається непростою кропіткою роботою.


Уолт Дісней і його спадщина


Американський художник-мультиплікатор Уолт Дісней став батьком-засновником мультфільмів. До сьогоднішнього дня мультфільми від Disney є одними з найбільш якісних. Саме Дісней придумав, як поєднувати різні плани, щоб малюнки не потрібно було кожен раз малювати з нуля. Крім цього, Дісней створив перший кольоровий мультик і перший мультфільм зі звуком («Пароходик Віллі»).



Video: Walt Disney Animation Studios


Справжньою перемогою Діснея, яка залишила слід в історії, є створення першого повнометражного мультика «Білосніжка і сім гномів». Діти до сих пір дивляться цей мультик, а він, між іншим, вийшов на екрани в 1937 році.

Уолт Дісней створив цілу спадщину, яка з роками перероджується, але не втрачає свого шарму. Мільйони дітей по всьому світу ростуть на мультиках про героїв, створених ним.


Читайте також: Топ-10 нових мультфільмів, які ви могли пропустити


Лялькова і пластилінова мультиплікація


Багато хто пам'ятає мультфільм «Пластилінова ворона», який був створений з використанням пластилінових фігурок. Цей вид мультиплікації, як і ляльковий, анітрохи не простіше, ніж мальований. Аніматори створюють статичні декорації і лялькових «акторів», яких потім фотографують. Кожна деталь для мультика створюється вручну.



Video: Гора самоцвітів (Mountain of Gems)


Варто відзначити, що пластилінові мультфільми сьогодні не найуспішніші, але у них є свої фанати, які бачать особливу чарівність в тому, що лялькових фігурок оживляють. Звичайно, сьогодні на допомогу мультиплікаторам прийшли 3D-принтери, але це як і раніше важка робота.


Комп'ютерна мультиплікація


З приходом 3D-анімації в світ мультфільмів багато що змінилося. Більш того, мультфільми стали сміливо поєднувати з ігровими фільмами. Сьогодні вже нікого не здивуєш мультяшним героєм поряд з реальною людиною. Колись же це все було в новинку.

Першим, хто використав комп'ютерну анімацію у фільмах, став Джордж Лукас. Його студія також працювала над одним з перших фільмів, де були об'єднані актори і намальовані герої. Це був фільм «Хто підставив кролика Роджера».

А ось студія Pixar створила для нас той світ мультфільмів, до якого звикли наші діти. «Історія іграшок», випущена Pixar в 1995 році, стала першим мультфільмом, який був повністю створений на комп'ютері. До речі, за допомогою чотирьох частин цього мультфільму можна побачити, як удосконалювалася анімація за останні 25 років.



Video: EVOLUTION TV


Комп'ютерна анімація сьогодні, без сумнівів, є фаворитом. Діти обожнюють її за глибину картинки і неймовірні візуальні ефекти. Пригоди і динаміка в 3D-мультфільмах захоплює дітей настільки, що їх неможливо відірвати від екранів.

Це лише короткий нарис історії мультфільмів, використовуючи який ви можете показати дитині, як створювалися перші мультики, як вони виглядали. Давайте дитині можливість оцінити еволюцію анімації. Це дасть їй розуміння про те, як швидко розвивається наш світ.


Читайте також: Топ-7 фільмів про тварин, заснованих на реальних подіях






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук