Тренуємося перед школою: добірка задачок на логіку


Опубліковано 13 Серпень 2020 о 10:00

Блог Діти в місті Київ >  Розвиток >  Тренуємося перед школою: добірка задачок на логіку


Тренуємося перед школою: добірка задачок на логіку

Photo: Freepik


Розвивати логічне мислення у дітей потрібно з самого раннього віку, адже воно не тільки дозволяє витрачати менше енергії на досягнення результату, але також є основою для навчання складним дисциплінам і майбутній професії. Аналітичний склад розуму і здатність вирішувати складні завдання - дуже важливий навик, який дозволить вашим дітям бути конкурентоспроможними.

Фахівці радять розвивати логіку у дітей приблизно з трьох років. Варто відзначити, що завдання на логіку - це не прості математичні задачки. Це завдання, які здатні влаштувати справжню розминку для розуму, адже відповіді на логічні задачки завжди виходять за рамки. «Діти в місті» зібрали добірку цікавих завдань на логіку, які допоможуть вашим дітям розім'ятися перед школою.


Список задач


1) За 5 годин 5 землекопів можуть викопати 5 метрів ями. Скільки потрібно землекопів, щоб викопати 100 метрів ями за 100 годин?

2) Алісі та Аліні купили по коробці цукерок, в яких було по 12 цукерок. Аліса з'їла кілька цукерок зі своєї коробки, а Аліна з'їла зі своєї коробки стільки цукерок, скільки залишилося в коробці у Аліси. Скільки цукерок залишилося у дівчаток на двох?

3) Якщо в 00.00 йде дощ, чи можна розраховувати, що через 72 години буде сонячна погода?

4) Коли моїй матері був 31 рік, мені було 8 років. Зараз мама старше мене вдвічі. Скільки мені років?

5) Поруч йдуть двоє людей. Одна людина батько сина іншої. Як таке може бути?

6) Якщо всі непарні числа в прикладі виділені червоним, а парні - чорним, якого кольору буде число, яке є сумою парного числа і непарного?

7) У зоопарку живе стільки червоних папуг, скільки і синіх. А синіх стільки, скільки жовтих. Скільки всього папуг живе в зоопарку, якщо жовтих три.

8) А і б сиділи на трубі. А поїхав за кордон, б чхнув, і ліг до лікарні. Хто залишився сидіти на трубі?

9) На двох березах по 6 великих гілок. На кожній великій по 3 маленьких гілки, а на кожній маленькій гілці по 2 яблука. Скільки всього яблук?

10) У клітці сиділи 3 кролика. Три хлопчика попросили дати їм по кролику. Кожному хлопчику дали по одному кролику. У клітці залишився один кролик. Як так вийшло?


Вам може стати в нагоді наша стаття: Топ-7 вправ для розвитку і активації дитячого мозку



Photo: Freepik


Список відповідей


1) Із завданням впораються 5 землекопів.

2) 12 цукерок.

3) Не можна, оскільки через 72 години знову буде ніч.

4) 23 роки.

5) Це батько і мати дитини.

6) Сума буде виділена червоним кольором.

7) 9 папуг.

8) Буква «Б», так як в лікарню ліг «І».

9) Жодного. Яблука на березах не ростуть.

10) Одному хлопчикові дали кролика разом з кліткою.


Ще трохи загадок


Якщо ваша дитина не дуже любить відповідати на усні запитання, використовуйте інші завдання. Це можуть бути спеціальні книжки з наклейками і ребусами, а також різноманітні відео.




Video: Вишиванчик - дитячий ютуб канал



Video: Цікаво грати



Video: Все для вчителя


Не варто перевантажувати дитину перед початком навчального року, але ніколи не буде зайвим трохи розім'ятися і підготуватися до навчання. Такі розминки в ігровій формі дадуть дитині можливість підтримувати форму, і початок навчального року не буде для неї стресом.


Читайте також: Граємо в Угадайку: топ-20 питань-загадок для дітей і дорослих






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук