Добірка безкоштовних лекцій і курсів для старших школярів про все на світі


Опубліковано 11 Серпень 2020 о 09:00

Блог Діти в місті Київ >  Освіта >  Добірка безкоштовних лекцій і курсів для старших школярів про все на світі


Добірка безкоштовних лекцій і курсів для старших школярів про все на світі

Photo: Freepik


Школа дає нашим дітям базові знання, але в сучасному світі так багато корисного і цікавого крім шкільної програми. Приблизно в молодшому підлітковому віці діти починають цікавитися навколишнім світом в широкому розумінні цього слова. Вони дізнаються про різні види творчості та прояви власного «я». Завдання батьків в цей момент надати дитині всі умови для того, щоб вона отримувала якомога більше корисної інформації.

На допомогу вам прийдуть сучасні книги про мистецтво, науку, видатних особистостей. Також не будуть зайвими різноманітні курси та лекції, які познайомлять старшокласника з темами, які його цікавлять. «Діти в місті» зібрали цікаву добірку безкоштовних програм про все на світі, які можуть сподобатися вашим дітям. До речі, багато з них будуть корисні й дорослим. Ще краще, взятися за лекції всією сім'єю, адже спільна справа об'єднує .


Про живопис, кіно та літературу


Любов до мистецтва зароджується в ранньому віці, тому вже в 14-15 років можна дивитися і слухати лекції про видатних особистостей, які досягли багато чого в своїх областях. На молодіжному YouTube-каналі «Пусто» опубліковано більше 20 лекцій про кіно, живопис та літературу, які допоможуть сформувати смак і долучити підлітків до літератури і живопису. Ці лекції будуть корисні тим, хто хоче розуміти і вільно говорити про мистецтво.

Дивитися


TEDEd уроки англійською


Освітній ресурс TED-Ed пропонує безкоштовний доступ до десятків найцікавіших мультфільмів, в яких розкриваються дуже цікаві теми, пов'язані з наукою та історією. Як бонус можна використовувати той факт, що всі вони на англійській мові. За допомогою них ваша дитина не тільки дізнається щось нове, а й мову підтягне.

Дивитися


Читайте також: Куди «зводити» дитину на карантині: найзахоплюючі екскурсії та вистави


Книга-мандрівка 



Photo: Freepik


Це прекрасний YouTube-канал, створений молодими і прогресивними українцями, які хочуть, щоб історія України була модною і конкурентною в порівнянні з історією Європи та США. На каналі представлені захоплюючі міні-фільми, що розповідають про історичні місця в Україні, видатних особистостей і легенди. Все подається в простій формі з жартами. Це дозволяє захопити навіть молодших школярів, адже вивчати історію в такий спосіб - одне задоволення. 

Дивитися


Історія України за 100 хвилин


У наш час дуже цінується вміння подавати інформацію стисло, згадуючи лише найголовніше. Для старшокласників є відмінна можливість освіжити знання з історії України, витративши на це трохи більше години. Команда WiseCow презентувала круту лекцію, в якій описується 100 років української історії з 1920 року.

Дивитися


Як полюбити кіно


У WiseCow також є відмінні курси, присвячені історії українського і голлівудського кіно. Молодий український кінознавець Лук'ян Галкін сучасно і цікаво розповідає про становлення українського кіно і секрети закулісся Голлівуду. Ці лекції будуть цікаві всім поціновувачам кіномистецтва. Якщо ваші діти мріють про професії, пов'язані з кіно, обов'язково порекомендуйте їм ці уроки.

Дивитися


Як стати щасливим


Сучасні діти більше, ніж їхні батьки та бабусі з дідусями, орієнтовані на пошук власного призначення і щастя. Крім цього, вони в більш ранньому віці починають цікавитися питаннями, пов'язаними з внутрішньою гармонією і прийняттям себе. Старшим школярам (16-17 років), а також студентам і їх батькам, будуть дуже корисні інтерв'ю-лекції з «Happy week» про щастя, відносини і комунікації.

Дивитися


Історія про особисті щоденники



Photo: Freepik


За допомогою чотирьох подкастів підліток зможе розібратися в питанні особистих щоденників, дізнатися, навіщо люди ведуть щоденники і для кого їх пишуть. Як відомо, перші щоденники заводяться як раз в підлітковому віці, тому ця лекція може бути корисною для вашої дитини. 

Дивитися


Не так важливі оцінки в школі та інституті, як важливі навички, отримані дитиною в процесі навчання. Але самий корисний навик, який є рушійною силою, це, безсумнівно, вміння вчитися. Прищеплюйте вашим дітям любов до освіти - будь-якої, не тільки шкільної. Це буде неоціненний вклад в їхнє майбутнє. 


Вам може стати в нагоді наша стаття: Професії майбутнього: до чого готувати наших дітей вже сьогодні






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук