Соляні кімнати для дітей у Києві


Опубліковано 07 Липень 2020 о 12:00

Блог Діти в місті Київ >  Здоров'я та спорт >  Соляні кімнати для дітей у Києві


Соляні кімнати для дітей у Києві

Photo: Діти в місті


Ні для кого не секрет, що з кожним роком спостерігається дедалі сильніше погіршення екологічної ситуації, смог, загазованість мегаполісу. Все це призводять до зниження нашого імунітету, захворювань органів дихання, зокрема бронхіальної астми, проблем центральної нервової системи, алергічних реакцій. Соляна печера (галотерапія) - відмінний спосіб укріпити імунітет.

Про користь солі для організму людство знає дуже давно. Соляні печери знаходили по всьому світу, вони були широко поширені в Древній Греції, в Індії, у жителів Сицилії. Соляні печери, а іноді навіть соляні шахти, існують і до сьогодні, їх можна знайти по всій Європі, а також у нас в Україні. Повітря в подібних печерах не схоже на повітря в будь-яких інших місцях, воно більш густе та насичене, тим самим допомагає покращувати загальне самопочуття вже після першого відвідування. 


Сіль має такі властивості:

  • антибактеріальну дію;
  • протизапальну дію;
  • муколітичний ефект: розріджує мокротиння і полегшує виведення слизу з легенів;
  • видаляє патогенні агенти (повітряний пилок, алергени).


Навіщо відвідувати соляні печери (кімнати)?

  • профілактичні заходи щодо попередження простудних захворювань: часті ГРЗ і ГРВІ, пневмонії, бронхіти різного ступеня тяжкості і т.д.;
  • лікування ЛОР-захворювань: хронічних гайморитів і фронтитів, аденоїдів, їх хронічні запальні процеси;
  • лікування астматичних проявів: передастма, синдрому «бронхіту курця», рецидивуючих трахеобронхітів, і, звичайно, бронхіальної астми;
  • алергічні прояви: алергії різної етіології, в тому числі алергічні дерматити та риніти;
  • ураження шкірних покровів (дерматити, псоріаз та ін.);
  • для оздоровлення в області косметології - сеанси галотерапії знімають запальний процес;
  • при захворюваннях серцево-судинної системи: ішемії, стенокардії, гіпо- і гіпертонії. Ефективно відвідування соляної кімнати в період відновлення після інфаркту або інсульту;
  • у разі виникнення невротичних і неврозоподібних станів: фобічні прояви, страхи, безсоння, необґрунтовані тривожні думки і страхи.


Рекомендації при проходженні курсу галотерапії

Сеанси в соляній печері мають накопичувальний ефект!


Максимальний ефект досягається при відвідуванні соляної печери курсами від 10 сеансів.


Стійкий оздоровчий ефект настає після проходження повноцінного курсу з 10-25 сеансів. З метою профілактики сезонних респіраторних захворювань і для попередження рецидивів хронічних хвороб необхідно повторювати курс галотерапії як мінімум двічі на рік, і в сезон захворювань 1 раз на тиждень.


Очікувати лікувальний ефект від процедур можна тільки в разі регулярного їх відвідування. Допускається перерва в лікуванні, але не більше, ніж на дві доби. Перерва більше ніж в 2 дня робить, практично, марними попередні сеанси. Тому, для досягнення бажаного результату, сеанси слід проходити кожен день або через день протягом курсу.


При проходженні курсу від 10 сеансів щодня, наш організм проходить через кілька етапів:

  • 1-3 сеанс. Накопичення необхідної концентрації частинок соляного аерозолю в дихальних шляхах.
  • 3-5 сеанс. Запуск механізму очищення. На цьому етапі може з'явитися біль в горлі, зазвичай посилюється кашель і нежить, і може незначно підвищиться температура. Цього не варто боятися, так як це сприяє природному очищенню організму і вивільненню застояного слизу. В цьому випадку не варто припиняти лікування, так як процес оздоровлення вже запущений.
  • 7-15 сеансів. Соляний аерозоль впливає вже на очищену слизову бронхів, посилюючи кровообіг, насичуючи кров корисними мікроелементами, за рахунок чого значно підвищується опірність організму при наступних зустрічах з вірусними та бактеріальними частками, а також різними алергенами.


Протипоказань до галотерапії не багато. Забороняється відвідувати Соляну Кімнату в період загострення будь-якого захворювання – це тільки погіршить стан. В будь-якому випадку, краще перед відвідуванням проконсультуватися зі своїм сімейним лікарем і визначити оптимальну кількість сеансів саме для вас та вашої дитини.


Як відрізнити працюючу соляну кімнату від просто красивої?

Зайдіть в соляну кімнату і подивіться на стелю, стіни. Якщо ви побачите соляні павутинки, ниточки - значить в кімнаті підтримується правильна концентрація солі.


Щоб відчути на собі лікувальні властивості солі, зовсім не обов'язково кудись спеціально їхати. Пропонуємо до вашої уваги огляд:

  • соляних кімнат у Києві, які будуть корисні як дітям після тривалого карантину вдома, так і дорослим - для відновлення сил;
  • бонус для особистого використання вдома - соляні лампи.



«Соляна печера на Оболоні»


 Photo: Соляна печера на Оболоні


«Соляна печера на Оболоні» - це маленький рай, створений з любов'ю і турботою!

Кожен день, без вихідних у вас є відмінна можливість відвідати цікаву печеру, де ви і ваші дітки можете зміцнити імунітет під час сеансу, а також випити кисневий коктейль.


Соляна печера (кімната) обладнана сучасним галогенератором, який створює лікувальні мікрочастинки солі згідно з найвищими стандартами галотерапії. Галогенератор сертифікований в Україні та Європі. В нашій соляній печері стеля, стіни та підлога створені без використання шкідливих матеріалів (клею, монтажної піни тощо).

У Соляний печері на Оболоні буде добре і діткам, і дорослим.


Для діток тут просто рай. Окрема ігрова соляна кімната: іграшки, спортивна стінка, гойдалки, гамак, гірка, світловий столик не дадуть нудьгувати. Сеанс пролітає непомітно. Під час гри діти дихають цілющим повітрям і оздоровлюються.

Ви можете працювати, насолоджуватися переглядом фільму або просто розслаблюючою музикою, здійснювати онлайн покупки або спілкуватися в соц. мережах під час сеансу.

На стелі та стінах багато соляних павутинок - це говорить про те, що в цій соляній кімнаті правильне повітря.


 Video: Соляна печера на Оболоні


Тут ще є Арт-студія, в якій проводяться:

  • цікаві майстер-класи для дітей і дорослих;
  • творчі та кулінарні майстер-класи;
  • святкування дитячого дня народження.


Діє літня акція! "1+1" - купіть 1 сеанс і отримаєте 1 в подарунок.


Адреса:

  • м. Київ, м. Мінська, вул. Тимошенко, 11

Телефон:

  • +380 (63) 743 08 14


      

Дізнатися більше


 "Соляна кімната" (на Тичини)


Photo:  "Соляна кімната" (на Тичини)


Соляна кімната - це сучасна унікальна оздоровча процедура, що поєднує галотерапію, кольоротерапію та аудіотерапевтичні програми позитивної психо-емоційної дії.

В Соляній Кімнаті атмосфера максимально наближена до мікроклімату соляних печер.


Унікальність нашої Соляної Кімнати заключається в тому, що вона побудована без використання шкідливих матеріалів (клею, монтажної піни тощо).


Кімната повністю оздоблена сіллю (на підлозі, стінах, стелі), що створює особливий мікроклімат.

В нашій Соляній Кімнаті застосовується ультразвуковий галогенератор, який подає дрібний сухий соляний туман. Мікрочастинки солі проникають глибоко через дихальні шляхи та через пори шкіри до організму. Галотерапія - не медикаментозна профілактика частих простудних захворювань. Всього один сеанс галотерапії прирівнюється 3 дням перебування на морі.


Video: "Соляна кімната" (на Тичини)


Чекаємо дорослих та дітей на сеанси оздоровлення та релаксації в нашій чудо-кімнаті. Ласкаво просимо!


Адреса:

  • пр. П.Тичини 12, дитяча поліклініка, 1 поверх.

Телефон:

  • +380 (93) 808 08 18
  • +380 (66) 993 45 64 - Viber


   

Дізнатися більше



Мережа соляних кімнат Salt SPA Planet


Photo: Мережа соляних кімнат Salt SPA Planet


Мережа соляних кімнат Salt SPA Planet – це особливе оздоровче середовище для всієї родини.

Соляні кімнати відтворюють лікувальні властивості мікроклімату природньої соляної копальні за рахунок соляного простору, розпорошення соляного пилу під час сеансів, аероіонізації повітря, постійних параметрів температури та вологості повітря. 

Сеанс в Salt SPA Planet – це ефективна натуральна оздоровча процедура для дорослих та дітей, що поєднує метод терапії сіллю (галотерапію), терапію кольором та релаксаційні аудіотерапевтичні програми. 


Завдяки «здоровому повітрю» соляної кімнати - наявності в повітрі негативних іонів та аерозолю солі - можна відчути прилив сил, енергії, концентрацію уваги, поліпшення самопочуття. Сеанси позбавляють хронічної втоми, безсоння, зміцнюють імунітет, покращують функцію легенів. 


Галотерапія для дітей в Salt SPA Planet – це безпечно, натурально, комфортно та корисно. Переваги такого методу оздоровлення – у високій ефективності та комфортності відчуттів під час перебування (дихати легко та вільно).

Сеанси галотерапії схожі з сеансами медитації - ви глибоко дихайте, в той час, як слухаєте заспокійливу музику, і фокусуєте увагу на натуральній красі соляних кристалів. Для дітей передбачені іграшки та перегляд мультфільмів.


Тривалість сеансу - 45 хвилин. Відвідування здійснюється за попереднім записом.


Локації у Києві:

Адреса: м. Київ, вул. Антоновича, 140 (ст. метро "Палац «Україна»)

Телефони: +380 (99) 424 80 19, +380 (97) 281 68 35

Графік роботи: з 10:00 до 20:00


   


Адреса: м. Київ, вул. Іллінська, 12 (через прохідну у двір)

Телефон: +380 (97) 039 90 34

Графік роботи: за попереднім записом щодня з 09:00 до 21:00


     









Адреса: м. Київ, пр. М. Бажана, 12 (м. Осокорки)

Телефони: +380 (66) 911 35 30, +380 (68) 113 44 05

Графік роботи: з 10:00 до 21:00


   


Адреса: м. Київ, вул. Ревуцького, 12А (універсам «Позняки», 3-й поверх)

Телефони: +380 (98) 487 89 18, +380 (50) 537 77 63

Графік роботи: з 9:00 до 20:00

   










Дізнатися більше



Слід зазначити, що соляні кімнати часто обладнують при дитячих поліклініках, тому не зайвим буде поцікавитися у свого педіатра чи сімейного лікаря - можливо, частинка моря знаходиться зовсім поруч.

Також соляні кімнати почали пропонувати у приватних садочках, зокрема така кімната є у садочках Весела Хатинка (біля Академмістечка), Кудрявський та Кудрявський Global.


Читайте також: Путівник по приватних садочках Києва 2020. Частина 1, Частина 2


Якщо ж у вас немає можливості пройти курс терапії у соляній кімнаті, не зручно їздити у другий кінець міста або занадто дорого - не засмучуйтеся, є чудова альтернатива для домашнього використання - соляні лампи.

В інтернеті можна знайти безліч сайтів, які продають різноманітні соляні лампи. Ми пропонуємо розглянути саме виробників, адже у них ви зможете знайти більший асортимент та доступніші ціни.



Соляні лампи "СувенірСіль"


Photo: Соляні лампи "СувенірСіль"


Придбати соляні лампи можна на сайті СувенірСіль, тут вам запропонують відмінне співвідношення ціни і якості товару.

СувенірСіль - це виробник соляних ламп, який працює з 2007 року, тому ви завжди зможете придбати продукцію за найвигіднішими оптовими і роздрібними цінами. 


На даний момент кількість соляних ламп на сайті компанії перевищує 700 видів, в асортименті представлені:


Основний принцип роботи - задовольнити потреби покупця, надаючи широкий асортимент, якість виробу, індивідуальний підхід і доступні ціни. Для постійних клієнтів діє програма лояльності.

Оформити замовлення можна, зв'язавшись з менеджером з продажу або відправивши запит у формі, після чого товар відправляється на наступний день. Перед відправкою весь товар перевіряється.


Телефони:

  • +380 (99) 018 13 26
  • +380 (63) 347 78 58
  • +380 (96) 016 01 96

      


Дізнатися більше






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук