Добірка ледачих ігор для втомлених батьків


Опубліковано 30 Квітень 2020 о 10:00

Блог Діти в місті Київ >  Оглядові статті >  Добірка ледачих ігор для втомлених батьків


Добірка ледачих ігор для втомлених батьків

Photo: Freepik


Діти вимагають дуже багато часу і уваги, але працюючі батьки не завжди здатні цю увагу забезпечити. Звичайно, всі ми втомлюємося і хочемо просто повалятися на дивані, не включаючись активно в ігри з малюком. Але і відмахуватися не хочеться. Особливо, за допомогою гаджетів. У таких випадках на допомогу прийдуть «ліниві» ігри, в яких ваша участь буде мінімальною. «Діти в місті» зібрали для вас найактуальніші ігри з цієї серії.


«Сплячий ведмідь»

Батько чи мати лягають в «барліг» (на ліжко або на підлогу) з закритими очима. Завдання дитини - акуратно підійти до ведмедя, доторкнутися до нього, при цьому, не потрапивши до нього в лапи. Завдання батьків час від часу подавати ознаки життя, ніби ведмедик прокинувся.


Body art

Дозвольте дитині розмалювати ваше тіло. У ролі полотна може виступити рука або нога. Використовуйте фарби, які легко змиваються водою.


«Загадки»

Батьки лягають на живіт і піднімають одяг таким чином, щоб спина була гола. Дитина ставить на спину різні предмети. Завдання батьків - вгадати, що їм поклали на спину. Крім цього, можна пограти в традиційні загадки, скориставшись підказками з інтернету.


Вам допоможе наша добірка «Топ-20 питань-загадок для дітей і дорослих».


«Лікарня»



Photo: Freepik


Стара гра, коли дитина зображує доктора, а дорослий - хворого, якого потрібно лікувати. Завдання дитини - лікувати, приносити ліки і забезпечувати комфорт пацієнтові. Завдання батьків - розповідати, що болить і як.


Читайте також: Ідеї для творчості: чим зайнятися і де купити


«Письменники»

Доручіть дитині придумати і розповісти вам казку. Можна давати підказки та ставити запитання. Ця гра не тільки дасть вам можливість відпочити, а й дозволить потренувати фантазію дитини.


«Хованки»

У традиційних хованках батьки повинні ходити по будинку і шукати малюка, а ось в лежачих хованках все набагато простіше. Завдання дитини - ховатися так, щоб дорослий міг називати загадане місце, не встаючи з ліжка. Дитина повинна відгукнутися тільки в тому випадку, якщо батьки це місце вгадали.


«Салон краси»

Ця гра лінива, але не у всіх випадках дуже приємна. Але якщо ви готові віддати своє волосся і обличчя в руки маленькому перукарю і стилісту, як мінімум на годину ви дитині заняття знайшли.


«Показ мод»

А ось для цієї гри ваша діяльність мінімальна. Доручіть дітям вбиратися в різні незвичайні костюми, придумувати образи і презентувати вам. Правда, розплатою за таку ледачу гру може бути перевернутий догори дном гардероб.


«Задачник»

Накидайте список цікавих і посильних справ для дитини, довіривши їй їх з особливою загадковістю. Нехай малюк вважає, що це справжня місія і виконує кожну справу, викреслюючи зі списку. В кінці квесту повинен бути супер приз. Плюс в тому, що справ можна придумати на цілих 2-3 години. Наприклад, намалювати кота, вирізати 10 кружечків з паперу і т. д. У такі творчі заняття можна вписувати і побутові завдання. Наприклад, застелити ліжко або почистити зуби.



Photo: Freepik


Вам може бути корисною наша добірка: Куди «зводити» дитину на карантині: найзахоплюючі екскурсії, вистави та заходи






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук