Топ-10 безкоштовних лекцій, які допоможуть поліпшити дитячо-батьківські відносини


Опубліковано 13 Квітень 2020 о 10:00

Блог Діти в місті Київ >  Різне >  Топ-10 безкоштовних лекцій, які допоможуть поліпшити дитячо-батьківські відносини


Топ-10 безкоштовних лекцій, які допоможуть поліпшити дитячо-батьківські відносини

Photo: Freepik


Робота над відносинами - це одна з ключових умов, яка дозволяє зробити ці відносини здоровими і приємними. Це стосується всіх аспектів нашого життя, починаючи з романтичних, дружніх і робочих відносин, закінчуючи взаємодією з нашими дітьми.

Якщо у вас з'явилося трохи вільного часу, приділіть його корисним лекціям, які допоможуть вам поглянути зі сторони на ваші стосунки з дітьми, попрацювати над слабкими сторонами. Всі актуальні лекції Інститута Ньюфелда будуть у вільному доступі до 30 квітня 2020 року.


Як знизити тривожність у дитини?


У тривожності багато облич, дуже часто вона може ховатися за іншими масками. Наприклад, за поганою поведінкою або надмірною відповідальністю, агресією і страхами. Нерідко через нестачу знань батьки не помічають, що насправді відбувається з їхньою дитиною. У лекції про тривожність розглядаються причини появи дитячих страхів, а також рішення цих проблем.

Дивитися лекцію


Вам може сподобатися наша стаття «Дитячі страхи: як допомогти дитині впоратися з переживаннями»


Як вкласти дитину спати?



Photo: Freepik


Багато батьків стикаються з проблемою укладання малюка спати. Часом батьки витрачають на це години, використовуючи всілякі ритуали і хитрості. У лекції про сон обговорюються нюанси, які заважають дитині заснути, а також даються практичні поради.

Дивитися лекцію


Як допомогти дитині пережити стресову ситуацію?


У лекції про стрес детально описується стан дитини при стресових подіях, а також розбираються ситуації, коли малюк не зумів вчасно і правильно пережити стрес і відновитися. Також в лекції будуть розглянуті найпоширеніші помилки батьків у складних ситуаціях.

Дивитися лекцію


Як привчити дитину до порядку?


Відсутність порядку в дитячій кімнаті часто стає приводом для конфлікту між дитиною і батьками. Для багатьох прибирання асоціюється з неприємними спогадами і в дорослому віці. У лекції інституту Ньюфелда розглядається питання, а чи можливо вирішити цю одвічну проблему по-іншому? І якщо можливо, то як?

Дивитися лекцію


Раніше ми писали, як залучити дитину до домашніх справ і виховати помічника?


Гра в житті дитини


З цієї лекції ви дізнаєтесь, наскільки важливо дитині регулярно грати, як ігри відображаються на розвитку малюків і чому вони їх вчать. Крім цього, лектори розкажуть, чи може безцільна забава привести до розкриття людського потенціалу.

Дивитися лекцію


Ритуали прихильності



Ритуали, які допомагають зблизитися з дитиною. Photo: Freepik


Ця лекція дозволить вам зі сторони подивитися на ваші стосунки з дитиною, зрозуміти, наскільки ви прив'язані один до одного, наскільки сильно дитина потребує вашої уваги. Лектори розкажуть, які ритуали допомагають щодня підтримувати теплий живий зв'язок з дитиною, а також про ситуації, коли зв'язок з дітьми втрачається.

Дивитися лекцію


Неслухняна дитина


Як поводити себе з неслухняними дітьми, як реагувати на лінь, неповагу, відсутність мотивації і ворожість. На всі ці питання ви знайдете відповіді в лекції. Крім цього, ви дізнаєтеся, яка природа вчинків, які, як може здатися, робляться нам на зло.

Дивитися лекцію


Дитяча агресія


Один з найпоширеніших запитів, з якими батьки звертаються до психолога, це агресія. На безкоштовній онлайн сесії ви отримаєте відповіді на питання: що таке агресія, як вона працює, і як вона проявляється у дітей і дорослих. Крім цього, фахівці розкажуть про найагресивніший період в житті дитини.

Дивитися лекцію


Як правильно грати в настільні ігри


На карантині з'явилося трохи вільного часу, який можна присвятити настільним іграм. Сьогодні їх так багато, що знайти підходящу вашій родині не складе труднощів. А ось як правильно грати з дітьми в ігри, особливо з дошкільнятами, чия мета виграти за будь-яку ціну. Як навчити дітей грати заради задоволення, а не заради перемоги, ви зможете дізнатися з лекції.

Дивитися лекцію


Читайте також: Цікаві настільні ігри: у що грати і де купити


Заборони в житті дитини


Обмежувати дитину або встановлювати заборони? Рано чи пізно це питання хвилює всіх батьків. Як правильно забороняти, як контролювати і як карати за порушення заборон. Про це і не тільки ви дізнаєтеся з лекції про заборони, мета якої - знайти баланс між тотальним контролем і надмірною демократичністю.

Дивитися лекцію






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук