Виховуємо розумників: топ-10 сучасних енциклопедій для дітей


Опубліковано 29 Листопад 2019 о 12:15

Блог Діти в місті Київ >  Дитяча література >  Виховуємо розумників: топ-10 сучасних енциклопедій для дітей


Виховуємо розумників: топ-10 сучасних енциклопедій для дітей

Щоденно у малюків з’являються сотні запитань про навколишній світ, і батьки завжди готові давати відповіді. Ну, майже завжди. Адже іноді чомусики можуть завести в глухий кут навіть досвідчених батьків.

Відповіді на поширені дитячі «А чому?» ви можете знайти у наших статтях:


✅ «10 YouTube-лекцій для дітей, які хочуть знати все про все на світі»
✅ «Топ-10 YouTube-лекцій для допитливих дітей»
✅ «10 наукових відповідей на дитячі запитання»
✅ «Хочу все знати: топ-10 веселих та пізнавальних YouTube лекцій для дітей»


Але з часом і цього стає замало для маленьких розумників, тож ми пропонуємо вам добірку сучасних енциклопедій, в яких просто та зрозуміло розказано про складні речі. Поширюйте та зберігайте собі, щоб не загубити.


«Велика книга про здоров’я для всієї родини»


Photo: yakaboo.ua


У книзі відомого німецького професора Дітріха Ґренемаєра у формі бесіди подано цікаву інформацію про будову і функціонування людського тіла, про зміни, що відбуваються в нашому організмі протягом життя, доступно описано складні психофізіологічні процеси.

Автор вибрав доречний мовний стиль, правильний тон бесіди — коректний, відкритий, із м’яким гумором. На запитання малюків відповідає лікар. Його пояснення є наочним прикладом для батьків, як треба говорити з дітьми про складні питання фізіології людини, виховувати дбайливе ставлення до власного здоров’я, культуру тіла та почуттів. Видання гарно ілюстроване, містить вікторини, поради та рецепти, за якими діти самотужки можуть приготувати напої, виконати нескладні фізичні вправи.


«А що, як? Серйозні відповіді на абсурдні запитання»


Photo: book24.ua


А що, як усі люди на Землі одночасно посвітять на Місяць лазерними указками? А що, як комусь вдасться осушити всі океани? А що, як усі блискавки на світі вдарять в одне й те саме місце? «А що, як?..» — це така книжка, у якій автор досліджує гіпотетичні головоломки, від філософських до наукових, у яких передбачається цілковите зникнення людства чи хоча б по-справжньому великий вибух, і дає серйозні відповіді на найнеймовірніші запитання, які, можливо, ніколи не спадали вам на думку. Ця книжка — рідкісна комбінація навчання і розваги.


«80 хитромудрих запитань»


Photo: yakaboo.ua


«Як часто дитячі запитання можуть завести в глухий кут навіть найдосвідченіших батьків? Певно, що дуже часто. Ти можеш закінчити школу та університет, бути успішним на роботі, читати книжки, цікавитися науковими відкриттями… Але тут твоя малеча підійде і спитає — мамо, а чому море солоне? І все, ти втрачаєш рівновагу. Саме для таких випадків і створена ця книжка: щоб діти були задоволені, а батьки не кидалися до інтернету, а мали все під рукою», — поділилася Світлана Павелецька, співзасновниця видавництва #книголав.

«80 хитромудрих запитань» — це довідник для допитливих дітлахів, яким буквально хочеться знати все. У книжці є відповіді на всі можливі запитання про природні процеси, погоду, людське тіло та навіть космічні простори. Окрім цього вся інформація ховається в особливих книжкових «віконцях», які й відкриватимуть таємниці. Якщо ваша дитина повсякчас вимагає чітких і науково обґрунтованих відповідей, то «80 хитромудрих запитань» стануть вашою постійною настільною книгою. А її цікавинки й жарти, заховані у таємних місцях, дозволяють краще засвоїти прочитане.


«Маленькі дослідники: Космічний світ»


Photo: yakaboo.ua


Увага всім маленьким дослідникам! Вирушаймо в космос, щоб розвідати якнайбільше про Сонячну систему та простори далеко за її межами. Заглядай у віконця — і побачиш, на що схожі планети, як влаштоване Сонце і багато інших космічних чудес. Попереду безліч відкриттів! Подорожуй Сонячною системою, знайомся з кожною планетою та з’ясовуй, чому Земля така унікальна. Дізнавайся про зірки, галактики та неймовірний розмір Усесвіту. Досліджуй величезну жовту зірку та маленький кам’янистий Місяць, завдяки яким Земля придатна для життя.


«Велика ілюстрована енциклопедія цікавинок»


Photo: yakaboo.ua


Книга «Велика ілюстрована енциклопедія цікавинок» містить у собі багато цікавих фактів, а саме: про тварин, про наше тіло, про їжу та напої, про навколосвітні подорожі, та багато інших неймовірно цікавих.

Книга містить оптимальний набір цікавих фактів для знайомства з різними галузями знань. Інформацію надано невеликими блоками та яскраво проілюстровано, тому вона легко запам’ятовується.


Моя творча енциклопедія. Світ чекає на відкриття. Я вивчаю «Що?» і «Як?»


Photo: yakaboo.ua


Серія книжок «Моя творча енциклопедія» — це можливість створити свій власний проект! Самостійне збирання конструктора, що міститься у кожній книжці, неодмінно зацікавить дитину. Маленькі власники книжок мають можливість проявити творчі здібності при оздобленні своїх проектів. Оригінальні ЗD-моделі винаходів, а також їхні винахідники чекають на допитливих малюків! Цікава подача матеріалу: крім енциклопедичних даних про винаходи, винахідників, професії у книжках серії можна знайти тексти «догори ногами» та у «дзеркальному відображенні». Це обов‘язково зацікавить дітей та спонукатиме до самостійного читання. В кожній книзі є додаток із доповненою реальністю, де дитина допоможе героям світу «ПЛЮСПЛЮС» знайти необхідні елементи для майбутнього літального апарату. А якщо зібрати всі чотири книжки з додатками, запуститься п‘ята — бонусна гра. Основна мета всіх енциклопедій — дати початкові знання про моделювання, техніку та технології, види декоративно-прикладних мистецтв, тобто все, що потрібно знати майбутньому винахідникові, бо світ чекає на відкриття!


«Книжка, яка нарешті пояснить тобі геть усе про батьків»


Photo: yakaboo.ua


Напевно, це найсмішніша книжка про стосунки батьків та дітей. Складається вона з відповідей на дуже важливі питання — «Як ти зустрівся із своїми батьками?», «Чому батьки намагаються якомога раніше вкласти тебе спати?», «Від чого залежить настрій твоїх батьків?». Замість серйозних та нудних відповідей — купа веселих малюнків та жартів. Франсуаза Буше не лише відома французька письменниця та художниця. Вона також мама чотирьох дітей і на власному досвіді знає, як важливо підтримувати діалог поколінь. Вона намагається говорити зі своїми юними читачами, як з дорослими, лише у більш простій та гумористичній формі.


«Як усе пов’язано. Атлас світу»


Photo: yakaboo.ua


Чи не всі географічні таємниці світу зібрали одночасно під однією обкладинкою! Автор цікаво та глибоко пояснює, як несподівано можуть впливати одне на одного природні явища та країни, що лежать на різних кінцях планети. Атлас має чотири основних розділи, що є детальними ілюстрованими складеними картами, за допомогою яких дитина зможе легко самостійно вивчати зв’язок між природою та життям людей з інших куточків світу. До того ж, всі подані факти супроводжуються додатковими вкладками з історичною довідкою.


«Енциклопедія. Історія життя від великого вибуху до тебе»


Photo: yakaboo.ua


Наша історія розпочалася дуууже давно. Тоді не було ще нічого: ні Землі, ні Сонця, ні Всесвіту. Аж раптом — 13,7 мільярда років тому — стався потужний вибух. Так з’явився Всесвіт. І почалося! Мине ще чимало часу, доки нашу невеличку планету заселять дрібнюсінькі бактерії, потім з’являться морські створіння, а згодом і наземні: рептилії, рослини, ссавці… і ти! В цій книжці велика пригода життя показана, немов у захопливому документальному фільмі!


«Тваринопедія. Зібрання найдивовижніших створінь на землі»


Photo: yakaboo.ua


Понад 600 тварин усього світу потрапили до кольорової добірки «Тваринопедія», яку створила французька ілюстраторка Адрієнн Барман. У книзі показано унікальні особливості і таланти кожної тварини: базіки, домосіди, архітектори, розумники, стрибуни, майстри маскування тощо. Велетенські, отруйні, чудернацькі — всі вони створені природою і живуть поруч з нами. Короткі цікаві факти і фантастичні, яскраві ілюстрації допоможуть маленьким допитливим дітлахам пізнавати світ природи та дізнаватися нову інформацію про тварин.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук