Топ-10 причин відправити дитину в літній табір


Опубліковано 09 Квітень 2019 о 09:17

Блог Діти в місті Київ >  Дитячі табори >  Топ-10 причин відправити дитину в літній табір


Топ-10 причин відправити дитину в літній табір

Ви вже вирішили, у якому таборі відпочиватиме ваша дитина? А може ви з тих батьків, які навіть не впевнені, що дитину взагалі потрібно кудись відправляти? Тоді якраз для вас ми підготували топ-10 причин, чому для дитини такий важливий відпочинок у таборі.


Розпорядок дня


Першою і безсумнівно корисною перевагою табору є розпорядок дня. Рано чи пізно, але навіть найзапекліший бунтар стане пунктуальним та організованим, принаймні на час перебування у таборі. А чи не цього прагнуть всі батьки?


Відпочинок на природі


І знову про користь, тепер для здоров’я. Відтягнути підлітка від екранів гаджетів досить складне завдання, але у літньому таборі в дітей просто не буде на них часу, адже графік зміни складається з активностей на свіжому повітрі, а от часу для «повтикати в смартфон» не передбачено. Ну хіба що це не буде захоплюючим практичним заняттям з YouTube-блогерства.


Вечори біля вогнища


Після прочитання цього заголовку ваше серце не охопила ностальгія? Лише пригадайте як ви самі сиділи у колі друзів біля вогнища, співали «табірні» пісні, розповідали страшні історії та багато й щиро сміялися. Невже ви позбавите своїх дітей таких емоцій та спогадів?


Ігри та змагання



Перемоги та поразки однаково важливі для емоційного та психологічного розвитку дитини — поразки загартовують, перемоги надають впевненості в собі. Все це однаково потрібно кожній дитині.


Заняття по інтересах


Сучасні батьки можуть обрати табір для своєї дитини відповідно до її інтересів та захоплень. Подумайте самі — де, як не у спеціалізованому таборі дитина може розвинути та вдосконалити свої хобі? Спортивні, творчі, мовні, туристичні, і це тільки для початку. Різноманіття сучасних таборів захоплює та надає впевненості в тому, що кожна дитина знайде собі табір до смаку.


Нові знайомства


Адже всім потрібні друзі? Іноді так трапляється, що в своєму звичному середовищі дитина не може знайти собі друзів, але в таборі з легкістю знаходить споріднених духом товаришів.


Самостійність


Ви й досі збираєте рюкзак школяру? Застилаєте його постіль? Прибираєте посуд після їжі? Може прийшов час привчати дитину до самостійності? Літній табір ідеально підходить для цього, адже там дитині доведеться дбати про себе самій. Бо ж ніхто не нагадуватиме чистити зуби, мити руки та тримати свої речі у чистоті. Так чи інакше, а дорослішати всім доведеться — круто зробити це у приємній та дружній атмосфері літнього табору.


Соціальні навички



Вожаті та вихователі знають безліч історій, коли під час заїзду дитина поводить себе дуже скуто, в перші дні зазвичай сором’язлива та замкнута, але за короткий час стає товариською, активною, знаходить друзів, проявляє себе як лідер. Та навіть якщо такого кардинального перевтілення не буде, всі діти будуть спілкуватися між собою, вчитися знаходити спільну мову та товаришувати.

Розвиток міжособистісних навичок (soft skills) має велике значення, адже критичне мислення, креативність, гнучкість, вміння комунікувати та вирішувати конфлікти, працювати в команді — ці навички забезпечать дитині успішне майбутнє.


Правильне харчування


Що може краще переконати маму віддати дитину в табір, аніж думка про те, що в цей час її чадо харчуватиметься якнайліпшим чином. Жодних чіпсів та сухариків, бій шоколадкам та газованим напоям, ніякого фастфуду, а лише здорова, корисна та якісна їжа. Ну хіба не диво?


Велика пригода


Поїздка у літній табір запам’ятається дитині на все життя. Довгі збори, далека дорога, чарівна атмосфера табору, що вже казати про друзів, ігри, змагання, нові знання та море позитивних емоцій — це те, що має бути в житті кожної дитини, згодні?


Вам може бути цікаво «Як зібрати дитину в літній табір: корисні поради»





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук