Корисні ігри для вивчення англійської мови!


Опубліковано 25 Січень 2019 о 16:21

Блог Діти в місті Київ >  Освіта >  Корисні ігри для вивчення англійської мови!


Корисні ігри для вивчення англійської мови!

Всі люблять грати, бо це цікаво, весело, а ще й корисно. А вивчати англійську мову граючись — основа успіху.

Гра є невід’ємною складовою навчального процесу, адже дитина активно пізнає світ через гру. Тому, основою методики Helen Doron English є природнє та активне навчання в ігровій формі. Тож пропонуємо вам топ-10 активних ігор для вивчення англійської мови, які допоможуть закріпити знання, здобуті в навчальному центрі.


Designed by Freepik


1. «Scavenger hunt» — гра зі списком предметів (об’єктів), які учасникам треба зібрати якнайшвидше або заповнити всі елементи у списку. Зазвичай учасники грають в невеликих командах. Мета полягає в тому, щоб бути першим, хто заповнив список або заповнив більшість елементів у цьому списку. За допомогою цієї гри можна повторити будь-яку лексику, великим плюсом є й те, що грати можна як на подвір’ї, так і в приміщенні.


2. «Simon says». Весела, проста й рухлива гра, суть якої — слідувати інструкціям. Ведучий гри вимовляє фразу «Simon says» і, наприклад, «touch your nose» — торкніться свого носа, або «clap your hands» — поплескайте в долоні. Гра відмінно підійде для невеликого перепочинку або розминки. Повторюємо (вчимо) назви дій і частини тіла.



Designed by Freepik


3. «Freeze». Просимо дитину бігати по кімнаті, але у момент, коли ми скажемо «Freeze», вона повинна застигнути у якійсь позі. Наша задача — «розморозити» її, відгадавши у ролі кого він(а) застиг. Наприклад: «Are you a cat? — Yes, I am / No, I am not». Чудово грати в цю гру веселою дитячою компанією.


4. «Dress me up». Веселий спосіб повторити назви одягу. Просимо дитину одягнути на себе «a coat», «a hat», і т.і., але не знімаємо попередній предмет. Граємо, доки одягати буде вже нічого або просто нікуди.



Designed by Freepik


5. «What am I doing?». Веселий спосіб розрядитися. Показуємо дитині, як ми йдемо або танцюємо, а її задача — описати, що саме ми робимо. Наприклад: «you are dancing», «you are walking».


6. «Colours». Гра відмінно підходить для вивчення кольорів. Говоримо дитині «Quickly touch somethings red» — швидко доторкнися до чогось червоного. Можна трохи ускладнити, попросивши принести річ певного кольору.


Photo: Helen Doron English


7. «Opposites». Гра на вивчення антонімів англійською мовою. Можна по черзі називати антоніми, або ж ви говорите слово, а дитина підбирає антонім до цього слова. «Black — white; men — women; new — old.»


8. «What is missing?» Гра, яка розвиває увагу та тренує пам’ять. Розкладіть перед дитиною різні речі, а потім попросіть відвернутися й приберіть один предмет. Завдання дитини сказати який предмет зник. «— What is missing? — The car».



Designed by Freepik


9. «Eat — Don't eat». Англійський аналог всім відомої гри «Їстівне — Неїстівне». Вам знадобиться м’яч. Ведучий говорить слово, а потім кидає м’яч. Якщо це їстівне, то треба ловити м’яч, а якщо неїстівне — відбивати.


10. «Is it true or not?». Ще одна гра з м’ячем. Ведучий кидає м’яч та говорить словосполучення, а дитина ловить м’яч та говорить «yes, it's true», або «no, it's not true». Приклади словосполучень: «Yellow lemon», «Blue apple», «Red crocodile», «White snow».


У навчальних центрах Англійська Хелен Дорон усі заняття побудовані виключно з урахуванням природнього розвитку дитини. В ранньому віці у малюка домінує ліва півкуля мозку, яка відповідає за образне мислення та творчість. Тобто, дитина пізнає цей світ самостійно через дотики, звуки, тактильні відчуття. Усе це враховано у заняттях для дошкільнят, які побудовані на іграх, активностях та творчих завданнях, що так подобаються дітям.

Ми запрошуємо вас особисто переконатись в ефективності методики Helen Doron English та поринути в чарівний світ Англійської мови! Чекаємо вас на демонстраційному занятті в навчальному центрі Helen Doron English!






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук