Як захистити дитину від грипу та застуди?


Опубліковано 08 Листопад 2018 о 11:18

Блог Діти в місті Київ >  Здоров'я та спорт >  Як захистити дитину від грипу та застуди?


Як захистити дитину від грипу та застуди?

Designed by Katemangostar


Ні для кого не секрет, що у холодні пори року відвідування дитячого садочку або школи йде за одним сценарієм — приходимо здорові / підхоплюємо вірус / лікуємось вдома, і так по колу.

Що треба робити для того, щоб дитина не хворіла? «Діти в місті» підготували топ-5 способів, які допоможуть вберегти дітей від хвороб.


1. Зміцнити імунітет



Designed by Freepik


Восени, коли організм стає більш слабким, особливо важливо підтримувати дитячий імунітет на відповідному рівні. Сезонні фрукти та овочі, чай з обліпихою, малиною, смородиною — все це стане у нагоді в період осінніх застуд. Але для зміцнення імунітету важливі не тільки вітаміни, а й збалансоване харчування в цілому.

2. Навчити дитину самостійності



Designed by Freepik


Вихователь або вчитель може не помітити, що одяг дитини не відповідає температурі в приміщенні, тому варто навчити малюка одягати кофту, коли холодно, та знімати, якщо спекотно. Також необхідно пояснити дитині, що дуже важливо ретельно мити ручки, щоб жоден вірус не «причепився». Після відвідування багатолюдних місць варто промивати ніс фізіологічним розчином, або розчином на основі морської води.

3. Змінити режим дня



Designed by Prostooleh


Варто вкладати дитину спати раніше, і раніше будити. Вся справа в тому, що дитячий організм повинен встигнути «прокинутися» і запрацювати повним ходом, перш ніж дитина вийде на прохолодну вулицю або зайде в приміщення, насичене мікробами. В організмі повинні бути сили протистояти вірусам, тому слід розбудити малюка раніше, нехай краще подивиться улюблений мультик.

4. Слідкувати за загальним станом здоров’я



Designed by Bristekjegor


Збалансоване харчування, повноцінний сон і достатній рівень фізичної активності — також ефективна профілактика хвороб. Захворіти на свіжому повітрі куди важче, ніж у приміщенні серед натовпу, тому більше часу проводьте з дитиною на вулиці, та менше в магазинах або громадському транспорті. Та не забувайте про провітрювання в квартирі.

5. Вакцинуватися



Designed by Katemangostar


Міністерство охорони здоров’я радить українцям зробити щеплення проти вірусу грипу. За даними МОЗ вартість лікування грипу обійдеться батькам в суму від 420 грн до 2800 грн (у разі ускладнень), в той час як вартість вакцини складе 200–300 грн. Детальніше про переваги щеплення та порядок вакцинації можна прочитати на офіційному сайті.

Найчастіше діти підхоплюють вірус від інших дітей, тому попросіть медсестру оглядати дітей, які прийшли до садочку з кашлем чи нежитем. Не зайвим буде і поговорити з батьками, щоб не приводили хворих дітей, та й самі краще залишайтеся вдома та лікуйтеся, адже дитині, яка застудилася, треба відпочинок та спокій для того, щоб побороти вірус.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук