Осінні вироби з дітьми: топ-7 креативних ідей


Опубліковано 18 Жовтень 2018 о 14:16

Блог Діти в місті Київ >  Різне >  Осінні вироби з дітьми: топ-7 креативних ідей


Осінні вироби з дітьми: топ-7 креативних ідей


Для повноцінного розвитку дитина має займатися творчістю: малювати, ліпити або, наприклад, власноруч зробити сову чи оленя. Тим більше, що осінь — це найкращий час для збору природніх матеріалів для виробів з дітьми. Листя, каштани, жолуді, гілочки — все стане у нагоді для створення осінніх шедеврів.


Вироби з шишок


Передусім, необхідно зібрати матеріал: соснові або ялинові шишки, а це чудовий привід піти на прогулянку в парк усією сім’єю. Не хвилюйтеся, якщо шишки закриті або вологі, принесть їх додому, розкладіть на папері в теплому місці й вони розкриються.

То що ж можна зробити з соснової шишки? Наприклад, сову.

Для того, щоб зробити сову з шишки, вам може знадобитися: пластилін, фетр, картон, пластикові оченята та клей. А якщо ви хочете зробити полярну сову - вам знадобиться білосніжна вата. Все залежить від вашої фантазії, експериментуйте з кольорами та матеріалами.


Сова з фетру та шишок



Що знадобиться:

  • шишки;
  • фетр;
  • синельний дріт коричневого кольору;
  • клейовий пістолет.


Для початку, зробіть шаблони - так вам буде простіше вирізати деталі з фетру. Зробіть заготовки та приклейте до шишки. Лапки для сови зробіть з дроту.


Полярна сова



Щоб зробити сніжну сову знадобиться біла фарба та вата. Голову та крила також можна зробити з фетру, або ж використати декоративне пір’я — все залежить від вашої фантазії.

Для початку, пофарбуйте шишки та після того, як вони висохнуть, заповніть пустоти ватою.

Приклейте оченята, дзьоб та крила. Можна прикріпити сов до невеличких дерев’яних спилів.


Білочка з шишки



Знадобиться:

  • шишка;
  • фетр;
  • пластикові оченята;
  • клей;
  • монета.


Для створення білочки краще вибрати кругленьку шишку, так рудохвоста виглядатиме симпатичніше і природніше. Виріжте заготовки з фетру. Приклейте оченята та носик на мордочку, жолудь до лапок, а голову, лапки та хвостик приклейте до шишки. Для того, щоб білочка рівно стояла, приклейте до ніжок монету, а вже потім приєднайте до основи шишки.


Курчатко



Щоб зробити курча, потрібно передусім пофарбувати шишку в жовтий колір. Для цієї мети краще використовувати стійкі фарби, наприклад, акрилові.

Голову пташеняті зробіть з дерев’яної бусини також пофарбованої в жовтий колір. Дзьобик та лапки можна вирізати з помаранчевого фетру. Очі також можна зробити з фетру, або ж приклеїти пластикові.


Білі пташки



Соснові шишки можна з легкістю перетворити на сім’ю білих пташок. Для цього потрібні шишки, пофарбовані у білий колір, дерев’яні бусини та білий фетр. Намалюйте на бусині оченята та приклейте носик зі складеного паперу. Приклейте голову до основи шишки.

Намалюйте на папері шаблони крил та хвостиків, виріжте заготовки та приклейте їх до шишки.


Лебеді



Знадобиться:

  • шишки;
  • синельний дріт;
  • кольоровий папір;
  • клей;
  • пластикові очі;
  • декоративне пір’я.


Синельний дріт треба скрутити та приклеїти до основи шишки. Зробіть з пір’я крила та хвіст лебедю та приклейте до шишки. Потім обережно приклейте на голову очі та паперовий дзьоб.


Олень



З ялинової шишки, жолудів та пластиліну можна зробити оленя.

Знадобиться:

  • шишки;
  • жолуді;
  • пластилін;
  • палички;
  • клей.


Приклейте чотири палички до шишки, та сформуйте ноги оленя. Приклейте другу шишку до основи, яка стане шиєю тварини. Приклейте до шиї жолудь без верхівки. З пластиліну зліпіть очі та носик, та приклейте до голови. Також з пластиліну зліпіть невеликий хвостик та роги оленя. Прикріпіть готові деталі.


Ось лиш декілька ідей виробів із природних матеріалів, а ми ж зовсім не згадували про осіннє листя - з нього можна зробити величезну кількість аплікацій. Та з часом постає питання де це все зберігати, адже за один вечір малюк може створити цілу зграю білокрилих пташок та помалювати всі сторінки альбому, а ще ж і з садочку та школи приносить свої роботи. Зберігати все просто неможливо, а викинути шкода, то що робити?


Зберігати найкращі роботи


Малюнки можна зберігати у папках, а поробки - у пластикових контейнерах. Бажано підписувати вироби, наприклад, дату створення, ім’я дитини (якщо у вас двоє чи більше дітей) та залишати невеликі нотатки.


Відцифрувати


Малюнки можна відсканувати, а поробки сфотографувати та роздрукувати. Такий альбом буде приємно переглядати через деякий час, або показувати гостям.


Влаштувати виставку



Designed by Freepik


Організуйте місце у квартирі, де буде розташовуватися виставка робіт дитини. Періодично міняйте експонати.

А можете влаштувати справжній «вернісаж» та запросити друзів на виставку з обов’язковим чаюванням.


Подарувати


Завжди можна подарувати найкращі роботи родичам. Наприклад, надіслати листа бабусі з малюнком всередині.

А можна з відцифрованих робіт створити календар, фото-книгу або інший креативний сувенір та подарувати близьким.


Позбутися


Так, є і такий варіант, але не треба нишком викидати в сміття дитячі «шедеври». Краще розібрати все з малюком, відсортувати краще та залишити, а від іншого позбутися. Так ви навчите дитину, що є речі, які необхідно берегти, а є й ті, які потрібно відпускати.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук