5 днів у Львові: куди піти з дитиною


Опубліковано 21 Вересень 2018 о 13:11

Блог Діти в місті Київ >  Активний відпочинок >  5 днів у Львові: куди піти з дитиною


5 днів у Львові: куди піти з дитиною

Photo: «Діти в місті»


Львів за правом вважається культурним центром України і найпопулярнішим містом для туристів. І не дивно, адже Львів — це дивовижна архітектура, вузенькі вулички, старовинні храми, кав’ярні, та неймовірна атмосфера.

У нашій статті ми розповімо на що слід обов’язково подивитися у Львові, куди піти та де відпочити, щоб від подорожі залишилися лише теплі, яскраві та незабутні спогади.

І якщо дорослі з задоволенням будуть годинами блукати львівськими вуличками та насолоджуватися найсмачнішою кавою, то дітвора навряд чи буде в захваті від такого відпочинку. Щоб мандрівка запам’яталася усім членам родини, необхідно підготуватися заздалегідь, наприклад, поговорити з дитиною про Львів та його історію.


Розпочати наш список найкрутіших місць у Львові, які варто відвідати з дітьми, хочеться з новинки.


Музей Фото Ілюзій



Photo: Музей Фото Ілюзій


Зовсім нещодавно у Львові відкрилась друга локація єдиного в Україні Музею Фото Iлюзій, інший такий є лише у Харкові. Але, як кажуть засновники, львівський музей набагато більший та яскравіший! Тут всі охочі можуть позмагатися з динозавром, врятуватися від гігантської акули та потрапити в справжню зимову кулю. І для цього зовсім не потрібно вигадувати машину часу, або вирушати у мандрівку океаном. Адже з музеєм Фото Ілюзій ви опинитеся у чарівному світі, де спробуєте себе у різних ролях та посмієтеся від душі.

Локації незвичного львівського музею полюбляться усім без винятку, адже і дітям, і дорослим буде однаково цікаво подорожувати фантастичними кімнатами.


У Музеї Фото Ілюзій ви зможете:

  • вирватися з пащі акули;
  • заглянути в задзеркалля;
  • підкорити космічні простори;
  • оживити картину;
  • відчути себе Алісою в країні чудес;
  • проявити всю свою фантазію.


Навіть важко перерахувати всі ті дива, які чекають на вас у музеї, але ж краще все побачити на власні очі. І не просто побачити, а й доторкнутися, посидіти, постояти, повисіти та побігати, і на додаток зробити мега круті та оригінальні фото, які завжди нагадуватимуть, як весело та незабутньо ви провели час.



Video: Музей Фото Ілюзій


Своїми враженнями від відвідування музею з нами поділились наші друзі у Львові, батьки двох донечок 4 та 6 років.


"Це дійсно щось незвичне і захоплююче, ти просто ходиш із розплющеними від подиву очима й радієш як дитина, годі вже й говорити про малечу. Після відвідування музею ми вийшли втомлені та щасливі, але гарних фото й вражень тепер в нас на пів життя вперед :)", - каже мама Настя.



Video: Діти в місті


Де знайти: вулиця Джохара Дудаєва, 14, Галицький район

Дізнатись більше


Що ще приготував Львів для дітей?


ВІЗИТІВКИ ЛЬВОВА


Площа Ринок



Розташована в самісінькому центрі міста, площа Ринок — найпопулярніше серед туристів та найвідоміше місце у Львові. Тут можна зустріти панянок у старовинних сукнях, які продають льодяники або квіти. За кожними дверима причаївся музей, а вулички, які розходяться від площі, всіяні різноманітними кав’ярнями та ресторанами.

Дітям буде цікаво побігати по бруківці, роздивлятися старезні фонтани, а найбільшу розвагу для маленьких туристів становитиме червоно-жовтий потяг, який запрошує малюків у дивовижну прогулянку-екскурсію «Пригоди львівських ельфів». Кожний пасажир диво-потягу на цілу годину перетворюється в ельфа, адже тільки так можна дізнатися найпотаємніші таємниці міста Лева.

Де знайти: Площа Ринок


Львівська ратуша



Після того, як ви оглянете всі куточки площі Ринок, підніміться на оглядовий майданчик міської Ратуші та погляньте на центральну частину міста з висоти 65 метрів. Здолати триста з гаком сходинок — завдання не з легких, але дітлахи із задоволенням бігають сходами. Крім того, можна зупинитись та відпочити, оглядаючи старезний механізм годинника ратуші. Піднявшись на саму верхівку, ви отримаєте у нагороду ціле місто, всі його червоні дахи, пам’ятники архітектури, вулички та трамваї.

Де знайти: площа Ринок, 1


Італійське подвір’я


Італійське подвір’я — унікальна пам’ятка архітектури епохи Відродження — було побудовано таким чином, щоб шум з площі туди не проникав. Зараз в теплу пору на Італійському подвір’ї працює літня кав’ярня та відбуваються джазові та класичні концерти.

Де знайти: площа Ринок, 6


Палац Потоцьких



Палац графів Потоцьких — яскравий зразок архітектури зрілого історизму, одна з найцікавіших архітектурних пам’яток Львова ХІХ ст. (французький архітектор Луї Довернь). «Найбільш французьким за своєю архітектурою» називають Палац дослідники. Він збудований за прототипом так званих резиденцій стилю короля Луї ХIV, де логічне планування поєднується з зовнішнім багатством форм.

Де знайти: вулиця Коперника, 15


Високий Замок



Відвідати Львів та не побувати у Високому Замку — це як бути в Києві й не побачити Хрещатик. Колись давно замок був розташований на найвищій горі в центрі Львова, але зараз на цьому місці лише невеличка стіна та оглядовий майданчик. Але вид із нього приголомшливий.


Музей-Арсенал


Якщо ви їдете до Львова з дітьми шкільного віку, обов’язково відвідайте міський Арсенал. Грандіозне та величне місце, як ззовні, так і всередині, у ньому ваші діти відчують себе наче у справжньому лицарському замку.

Усередині Арсеналу знаходиться постійна експозиція зброї середньовіччя і нового часу. Численні європейські та азіатські мечі, пищали, арбалети, булави, піки, лицарські обладунки, шоломи, щити, гармати… Загалом, все, що змусить прискорено битися серце дитини віком від п’яти років.

Де знайти: вулиця Підвальна, 5. Не плутати з Королівським арсеналом, який знаходиться неподалік.


Квест екскурсії Look City


Photo: Look City


Бажаєте весело і цікаво відпочити? Перетворити прогулянку вуличками Львова у фантастичну пригоду? Замовляйте пізнавальні та інтерактивні квест-екскурсії містом Лева. 

Квест-екскурсія поєднує в собі два заходи — екскурсію по місту з оглядом історичних споруд, знайомством з його минулим, культурою, традиціями та захоплюючу поетапну гру.

Квест для школярів адаптується до шкільної програми, тому допомагає у навчанні. На вибір пропонуються ігри-екскурсії для різних вікових груп, різних рівнів складності та тривалості. Вуличні екскурсії бувають пішохідними (наприклад, по старій частині міста). Також учасникам гри можуть зустрітися «історичні персонажі» — актори у костюмах, що відповідають тематиці.


Video: Look City


Велику групу дітей ділять на команди, котрі змагаються між собою за першість — переможе та, яка прийде до фінішу найшвидше. Таке своєрідне змагання дозволяє згуртувати клас, виявити лідерів, допомагає проявити свої вміння кожному учаснику.

Організувати квест-екскурсію для учнів шкіл не так просто, як здається на перший погляд. Потрібно скласти сценарій, продумати маршрут, підібрати завдання, виготовити атрибутику та ще багато чого. Тому краще одразу звернутися до професіоналів Look City. Окрім повної організації екскурсії у формі квесту компанія може прийняти дитячу групу, яку не супроводжують дорослі, та повернути її задоволеною.

Дізнатись більше


Львівська майстерня шоколаду


Photo: chocolate.lviv.ua


Місце, яке має відвідати кожна дитина — Львівська майстерня шоколаду. Полиці з вишуканими десертами: цукерки з різними начинками, трюфелі, драже, фігурки, плитки. Стіни прикрашають шоколадні картини, а на почесному місці стоїть макет львівської ратуші, виконаний з білого шоколаду.

Спеціально для діток-ласунів в майстерні роблять шоколадні фігурки. Тут і зайчики з ведмедиками, і рибки, і футбольні м’ячі, і багато іншого. Звичайно, є і символ міста — лев.

Де знайти: вул. Сербська, 3


Львівська майстерня пряників «Юрашки»


Photo: «Юрашки»


Юрашки — чарівне місце, яке тісно пов’язане з історією славного міста Лева. Місце, де зупиняється час, де кожен куточок наповнений затишком, теплом та приємними ароматами. В майстерні щогодини проходять майстер-класи із розмальовування пряничків, малюки отримають незабутні емоції та три пряничка, які ви заберете з собою.

З дорослішими дітками ви можете відвідати майстер-клас з випікання і створення солодкого будиночка — це справжнісіньке кулінарне диво. Діти самі замісять пряне тісто, поставлять випікатись в автентичну піч, де будиночок зарум’яниться, прикрасять його солодкою глазур’ю і візерунками.


Де знайти: вул. Краківська, 13.

Дізнатись більше



РОЗВАЖАЛЬНІ КОМПЛЕКСИ


А у разі поганої погоди або якщо ви втомилися бродити по місту — можна чудово відпочити в розважальних комплексах, при чому всією сім’єю.


«Дитяча планета»


Video: «Дитяча Планета»


Якщо ви хочете, щоб дитина досхочу розважилася, а ви гарно відпочили та ще й смачно поїли — тоді вам у «Дитячу Планету». У парку безмежних розваг є все, щоб дитячі мрії стали реальністю: величезні батутні арени та поролонові ями, лазанки та лабіринти, басейни з кульками, х-бокси та атракціони віртуальної реальності, лазертаг, цікаві творчі майстер-класи і ще й веселі розваги з аніматорами. Тут можна замовити послугу бейбі-няні і самому насолоджуватися стравами у ресторані «Дитячої Планети», або піти гуляти по Львову місцями, у яких дітям не дуже цікаво.

До того ж вхід у парк дорослим та дітям до півтора року безкоштовний.

Де знайти: вул. Газова, 30-А(біля ТЦ «Форум») та вул. Стрийська, 202


Дізнатись більше


ЛЬВІВСЬКІ ПАРКИ


Справжня гордість міста Лева — це його парки. Відпочити від міської метушні та буденності можна у парках Львова, які здивують вас своїм затишком та небаченою красою. Тож, де погуляти у Львові з дитиною?


Стрийський парк



Стрийський парк є одним із найулюбленіших місць для відпочинку у львів’ян. Найгарніший парк міста, і навіть країни. Окрім звичайних кленів та яворів, у парку росте значна кількість екзотичних порід дерев: тюльпанове дерево, червоний дуб, гінкго. У парку є озеро з лебедями, пам’ятники, тераси і дитяча залізниця.

Де знайти: вул. Паркова, Стрийська, Самчука


Парк культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького



Парк культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького — парк у Галицькому районі Львова, пам’ятка садово-паркового мистецтва місцевого значення. Парк пропонує безліч розваг і атракціонів для сімейного відпочинку.

Де знайти: вул. Болгарська, 4


Парк імені Івана Франка


Перший парк Львова і найстаріший міський парк України, розташований навпроти університету ім. Івана Франка. Улюбленою для львів’ян є головна алея, яка ввечері перетворюється ніби на казкову дорогу, освітлену смугами ліхтарів.

Де знайти: вул. Університетська


Шевченківський гай



Парк «Шевченківський гай» у Львові — це музей під відкритим небом. Він розташований недалеко від парку «Високий замок».

Це зелена місцина, неподалік від центру Львова, де можна відпочити та прогулятись територією музею, подивитись на його експонати. На різних локаціях музею регулярно проводяться майстер-класи із гри на автентичних музичних інструментах, ткацтва, миловаріння, виготовлення олії, випічки хліба в печі.

Де знайти: вул. Чернеча Гора, 1


У Львові є ще безліч місць та заходів, які можна відвідати з дитиною та яскраво провести час. Підпишіться на афішу та щочетверга отримуйте анонс найцікавіших розважальних заходів для дітей на найближчий вікенд або канікули.


А для того, щоб ви отримали максимум користі від нашої добірки місць для сімейного відпочинку у Львові, «Діти в місті» спільно з музеєм Фото Ілюзій підготували для вас приємний подарунок. Тільки до кінця місяця діє знижка -30% на відвідування музею за промокодом «Діти в місті»!
Фото взяті з відкритих джерел





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук