5 днів казки: із «Парку Щасливих Тварин XII Місяців» - до Парку врятованих слонів на Балі


Опубліковано 11 Червень 2018 о 16:05

Блог Діти в місті Київ >  Зоопарки >  5 днів казки: із «Парку Щасливих Тварин XII Місяців» - до Парку врятованих слонів на Балі


5 днів казки: із «Парку Щасливих Тварин XII Місяців» - до Парку врятованих слонів на Балі

Ольга та Антон Подільські - подружжя, яке зірвало джек-пот - перемогло у розіграші ТОП-подарунка від «Парку Щасливих Тварин XII Місяців» - подорожі до Парку врятованих слонів на Балі. Чи виправдав тур їхні сподівання?


Photo: Ольга та Антон Подільські

Ми зустрічаємося з Ольгою і Антоном в Києві після їхнього повернення з канікул на іншому кінці світу. Мандрівники вкриті легкою золотавою засмагою, посміхаються, і вигляд у них і досі дещо нетутешній. Гігабайти фото, море вражень і картина, намальована слоном, - ось що можна привезти з собою додому. А ще розуміння, що Азія - велика загадка, і щоб осягнути її, потрібно значно більше часу, ніж п'ять днів.

Ольга: У «Парку XII місяців» ми з Антоном побували 17 грудня, це річниця нашого весілля. І я вирішила, що в такі дні, окрім святкової вечері, варто робити щось незвичайне для себе й одне для одного, щоб точно запам'ятати це надовго. Так я знайшла в інтернеті екскурсію для двох до «Парку Щасливих Тварин XII Місяців». Ми любимо тварин, це дивовижний позитив і відпочинок - як моральний, так і фізичний.

Довідка: Розіграш ТОП-подарунка для щасливчика - повністю оплаченої подорожі на двох на Балі до знаменитого Парку слонів - стартував у «Парку XII Місяців» 15 листопада. Кожен з гостей міг заповнити анкету і залишити її в боксі на території зоопарку. 20 березня в прямому ефірі визначили переможця, і Михайло Пінчук оголосив ім'я щасливчика. Одразу зателефонували Антону, який спершу не міг повірити, що це правда, а не телефонний розіграш.

Антон: Я адвокат і, в першу чергу, вірю не словам, а документальним підтвердженням, у нашій країні інакше не можна.

Ольга: Дуже скептично в наш час, на жаль, ставишся до різноманітних акцій і розіграшів, але я сказала чоловікові: «Тошо, сьогодні такий день. Тут написано: скільки вхідних квитків - стільки й анкет. Давай я заповню їх з добрими побажаннями, і кинемо до скриньки, а там - буде як буде». 

І виграла анкета саме від імені Антона! І досі не віриться, хоч ми вже злітали і повернулися. Казкові відчуття, просто дивовижні спогади залишилися.

Пан Пінчук пішов нам назустріч: 17 травня в Антона був ювілей, і ми змінили дати поїздки, щоб відсвяткувати його на Балі. Тож усі наші сімейні свята відбуваються за участі «Парку Щасливих Тварин XII Місяців»!



16-го ми вилетіли, пізно ввечері були на Балі, а 17-го прокидаєшся - слони, джунглі, зовсім інший світ...Photo: Ольга та Антон Подільські


Балі - єдиний острів, де сповідують індуїзм. Південно-Східна Азія - це по суті край світу, до Австралії година польоту. Багато блогерів пишуть, що за ясної погоди, якщо піднятися в гори...

Антон: ... можна побачити Австралію. Так, ми були там, на Лінії Уоллеса, це самий-самий край Південно-Східної Азії (Лінія Уоллеса - західний кордон біогеографічної перехідної зони між азіатською та австралійською фауною, пролягає між островами Балі та Ломбок - Вікіпедія.).

Ольга: Заповідник розміщено в джунглях, до вулкана - близько 15 км, і приблизно стільки ж до найближчої цивілізації, будиночків і людей.

Антон: Лягаєш спати серед звуків джунглів. Досить гучних. Утім, я ставлюся до цього спокійно.

Ольга: Я боюся плазунів, але крім нешкідливих геконів, нікого не бачила. Звичайно ж, ми переказали вітання улюбленцеві «Парку Щасливих Тварин XII Місяців» слону Тагору. І взагалі пообнімалися досхочу з усіма слонами, наша любов - це Нейє, слониха, у нас навіть є написана нею картина. Це дивовижно. 

Скільки б не відвідав зоопарків у Європі, цей - зовсім інший. Навіть у тактильних зоопарках великих тварин, як правило, тримають у вольєрах. Тут же - слони ручні, є огорожі, але ці огорожі не для слонів…

Антон: ...а, скоріше, від людей. Це врятовані слони із Суматри. Їх привезли на Балі. У них є навіть власний канал на ТБ про життя Парку.



Уранці прокидаєшся, йдеш снідати, а слони вже в черзі до купальні, їх там миють, чешуть, гладять, годують. Photo: Ольга та Антон Подільські


Ольга: Маленькі слоненята народжуються уже в парку. Тут все - для комфорту цих тварин. Уранці прокидаєшся, йдеш снідати, а слони вже в черзі до купальні, їх там миють, чешуть, гладять, годують. Вони найдобріші тварини, і мені часом здавалося, що вони самі не усвідомлюють власних габаритів.

Антон: Їх там близько дванадцяти. Вони, як цуценята, ходять за погоничами. Побачать туристів - лестяться, поливають водою, випрошують їжу.

Ольга: Язик не повертається назвати це неволею. Можливо, за нинішньої ситуації винищення слонів, думаєш: краще вже так. Їх годують, доглядають, люблять, там ідеальна чистота, контролюють, щоб слонів не нагодували шкідливою для них їжею, щоб не турбували, коли вони їдять або засинають.

Антон: Їх навіть охороняють озброєні військові.

Ольга: Так, на в'їзді перевіряють туристів на наявність заборонених предметів, щоб не завдали шкоди слонам.

Антон: Після парку ми їздили до океану. Це - абсолютно інша енергетика, ніж на морі. Величезна сила.


Білосніжний пісок, блакитний океан, ні душі навколо, рештки печер, каміння. Photo: Ольга та Антон Подільські


Ольга: Хоч нас попереджали, що на острові вулканічного походження нам не знайти «пляжу Баунті», у нас таки був «пляж Баунті»! Білосніжний пісок, блакитний океан, ні душі навколо, рештки печер, каміння. 

Ми чудово відпочили удвох. Навмисно не брали з собою лежаки і парасольки, ходили вздовж лінії берега, щоб відчути єднання з океаном.

Антон: Я побував на чотирьох морях і одному океані, Атлантичному, але Індійський океан - за відчуттями щось абсолютно інше, це Азія ...

Ольга: Додому приїхали відпочилими, на душі дуже тепло і чисто. А в липні у мене День народження, і ми, вже за традицією, відсвяткуємо його в «XII місяців».

Антон: Обов'язково прийдемо, у нас там ще і друг з'явився, носоріг Арчибальд Арчибальдович ...


Іноді, яким би скептиком ти не був, Всесвіт раптово чує твої добрі бажання і вибудовує цілий коридор із випадковостей і добрих людей, щоб на кілька днів перенести тебе з буднів у казку, познайомити із дивовижними створіннями – суматранськими слонами парку Таро і подарувати День народження на краю землі, на березі океану.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук