Топ-8 мультфільмів українського виробництва


Опубліковано 21 Травень 2018 о 17:23

Блог Діти в місті Київ >  Оглядові статті >  Топ-8 мультфільмів українського виробництва


Топ-8 мультфільмів українського виробництва

Пропонуємо вам добірку українських мультфільмів, які вчать дітей бути добрими, ввічливими та справедливими.

Photo: Pixabay


Тернопільський Благодійний Фонд «MagneticOne.org» у рамках проекту «Освіта дитини ХХІ століття» створив єдиний ресурс, на якому дбайливо відібрані україномовні повчальні казки та мультфільми, що ґрунтуються на народних байках і переказах. Окрім цього, засновники проекту створили ще два канали YouTube, де зібрали якісний контент німецькою та англійською мовами. Метою цього проекту є всебічний розвиток дітей: виховання патріотизму, поваги до інших людей, уміння досягати поставлених цілей, толерантність. Переглядаючи мультики, ретельно відібрані волонтерами фонду, діти зможуть у легкій та цікавій ігровій формі вивчити основи математики, граматики, географії та розвинути комунікативні навички.


Раніше ми публікували добірку найкращих розвиваючих мультфільмів, в якій здебільшого розміщені мультики іноземного походження. Невже немає гідних анімаційних мультсеріалів українського виробництва? Звісно є, і ми ознайомимо вас із найкращими з них.


«Це - наше і це - твоє»



Video: «Телеканал ПЛЮСПЛЮС»


Чи знаєте ви, у якій країні побудували найбільший у світі літак? А вам відомо, що найдовший та неймовірно легкий музичний інструмент - це наша трембіта? Мультсеріал «Це — наше і це — твоє» знайомить юних глядачів із цікавими та неймовірними фактами з історії нашої країни, якими може пишатися кожен українець.

У рамках однойменного Всеукраїнського проекту Міністерства освіти й науки України та «Телеканалу ПЛЮСПЛЮС», українські школярі брали участь у створенні третього сезону мультсеріалу «Це — наше і це — твоє». Нові серії були розроблені відповідно до дитячих малюнків про досягнення та здобутки, які найбільше зацікавили школярів.


«Ескімоска»



Video: Animagrad


Анімаційний серіал «Ескімоска» від студії Animagrad — це щира і зворушлива історія для найменших глядачів про пригоди допитливої ​​дівчинки Ескімоски та її друзів. Герої мультсеріалу - а це, окрім дівчинки, члени її родини, маленький олень, білий ведмідь та інші звірі, -спілкуються мовою жестів, міміки та звуків, тому зрозумілі кожному малюку. Щодня на персонажів мультику чекають нові пригоди та незвичні знахідки, але герої завжди готові до будь-яких сюрпризів і з легкістю розгадують найскладніші загадки.


«Корисні підказки»



Video: «Телеканал ПЛЮСПЛЮС»


Третій у переліку проект власного виробництва «Телеканалу ПЛЮСПЛЮС». Герої мультику «Корисні підказки» допоможуть знайти відповіді на всі важливі дитячі запитання.

Що робити, щоб уберегтися від застуди? Як зібратися у похід? Що дарувати друзям? Як правильно харчуватися, щоб бути здоровим? Переглядаючи мультсеріал, дитина знайде багато корисних порад для себе та своїх близьких.


«ЧоМуха»

(06.02.2019 На жаль, контент тимчасово недоступний)

Головним героєм нового україномовного дитячого мультсеріалу «ЧоМуха» від студії «Квартал 95» і 95 Animation Studio стала маленька мушка. Її мати терпляче пояснює донечці все, чим та цікавиться: чому сніг білий, чому зебра смугаста та чому папуги розмовляють. Малюки разом із допитливою мухою дізнаються відповіді на всі найцікавіші запитання.

ЧоМуха крокує в ногу з часом: тепер всі власники смартфонів, завантаживши безоплатний додаток Live Portrait з App Store або з Google Play, можуть поринути в неймовірну технологію доповненої реальності. Все, що для цього потрібно - навести камеру на купюру в 1 гривню і з задоволенням дивитися фрагмент нового мультфільму «ЧоМуха», а також відразу перейти на офіційний YouTube-канал проекту. 

Автори проекту пояснюють цю інновацію тим, що сучасні дітлахи розбираються у гаджетах та додатках набагато краще за дорослих, і для них важливий не лише якісний контент, а й оригінальна форма його подачі. Зараз команда студії працює над другим сезоном «ЧоМухи» та планує зробити мультсеріал для підлітків.


«Казка з татом»



Video: «Телеканал ПЛЮСПЛЮС»


«Казка з татом» — чудова традиція вечірнього читання. Щодня на малят чекає зустріч з улюбленими героями казок, які прочитають відомі татусі: Анатолій Анатоліч, Руслан Сенічкін, Юрій Горбунов, Фагот та Фоззі, Олег Скрипка, Остап Ступка та інші.


Для дітей молодшого й середнього шкільного віку українські аніматори знімають повнометражні мультфільми.


«Микита Кожум’яка»



Video: SuperUfd


«Микита Кожум’яка» — це перший анімаційний фільм-фентезі вітчизняного виробництва у форматі 3D, який розповідає про неймовірні пригоди сина легендарного київського богатиря Кирила Кожум’яки. За сюжетом, малий Микита хоче бути схожим на свого батька. Він упевнений, що йому просто необхідно зробити те ж саме, що колись уже зробив старший Кожум’яка — перемогти злого дракона. Історія вийшла напрочуд вдалою, красивою та цікавою одночасно.


«Викрадена принцеса»



Video: FILM.UA


Перший повнометражний анімаційний фільм від студії Animagrad (FILM.UA Group) «Викрадена принцеса» вийшов у прокат 7 березня цього року.

Історія відбувається в чарівному місті Києві, за часів відважних воїнів, принцес і чаклунів. Стрічка розповідає про кохання мандрівного артиста Руслана та князівської доньки Міли. Щоб здобути безсмертя, злий чаклун Чорномор викрадає дівчину. Руслан рушає в погоню за викраденою принцесою, аби довести, що справжня любов перемагає будь-яке зло.

Герої мультиплікаційної казки говорять голосами українських зірок: Мілу та Руслана озвучили Надя Дорофеєва та Олексій Завгородній. До роботи над картиною також приєдналися такі зірки шоубізу, як Сергій Притула, Маша Єфросініна, Юрій Горбунов, боксер Олександр Усік та найсильніший чоловік світу Василь Вірастюк.


«Мавка. Лісова пісня»



Video: FILM.UA


Другим проектом від студії Animagrad та FILM.UA Group став анімаційний фільм «Мавка. Лісова пісня», за мотивами поетичної драми-феєрії Лесі Українки. Вихід мультфільму заплановано на 2020 рік, однак уже зараз можна подивитися перший офіційний тизер.

Історія Мавки — це фантастична легенда про магічну силу кохання, яке об’єднує, рятує та дарує життя. Тільки кохання здатне відкрити в людині дивовижні здібності та якості, за допомогою яких можна подолати зло й людські вади. 


На черзі низка робіт — повнометражні анімаційні фільми «Снігова республіка» про дівчинку-Єті та казкова версія зустрічі Роксолани та Сулеймана II у картині «Роксолана»; анімаційні серіали «Мама поспішає додому», «Тікі» та «Клуб Всезнайків».


Українські аніматори приємно дивують: існує багато вітчизняних повчальних мультсеріалів та анімаційних фільмів, вартих уваги. Завдяки їм, діти не лише розвиваються, а й вивчають українську мову. 

І це ще далеко не повний перелік мультфільмів, які варто подивитися з дитиною. А який ваш улюблений мультик?






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук