Дитячий форум у Львові


Опубліковано 15 Травень 2018 о 10:47

Блог Діти в місті Київ >  Дитяча література >  Дитячий форум у Львові


Дитячий форум у Львові

У Львові відбувся один з найбільших фестивалів України, присвячений дітям. Чим організатори дивували маленьких відвідувачів цього року - читайте у нашому огляді.

Photo: «Форум видавців»


«Форум видавців дитячої книги» — один із найбільших фестивалів України, присвячений дітям, стартував 10 травня у місті Львів. Цей масштабний проект був заснований «Форумом видавців» ще у 2007 році та проводиться й до сьогодні.

ГО «Форум видавців у Львові» з 1994 року здійснює культурні, освітні та соціальні проекти, спрямовані на заохочення до читання та просування літератури, а також розвиток книговидавництва й бібліотечного сектору.

Засновники проекту приділяють багато уваги популяризації читання поміж дітей та молоді: читання презентується як спосіб успішної соціальної адаптації, яка сприяє формуванню високорозвиненої особистості, здатної інтегруватися у світове товариство.


Цього року у рамках фестивалю на відвідувачів чекала просторова гра-квест «8 ключів Буквордсу». Дітям необхідно було врятувати королівство, шукаючи ключі на тематичних землях, де відбувалися захопливі майстер-класи, ігри, книжковий ярмарок та ще багато цікавого.

У програмі було проведено понад 1200 заходів та представлено 250 новинок світової літератури, виданих спеціально до Дитячого Форуму.

Цей масштабний проект об’єднав 117 організацій та понад 500 осіб, серед яких автори, науковці, ілюстратори, спортсмени тощо.

 

Серед учасників Форуму були представлені українські виробники екологічно чистих дитячих іграшок. Дерев’яні конструктори, пазли, рухомі моделі транспортних засобів та механізмів полонили не тільки дитячі серця, а й зацікавили найвибагливіших дорослих, які мали змогу хоч на деякий час повернутись у власне дитинство.

 

Пам’ятаєте, як цікаво було будувати хатки? В хід йшло буквально все, що потрапляло під руки: подушки, ковдри, перекинуті стільці, велике батьківське пальто, витягнуте з найдальшого кутка шафи. І дарма, що мама й бабуся сплескували руками й сварилися — вовтузитися в такій саморобній халабуді було дуже весело й затишно. Так робили колись усі, і так тепер роблять наші діти, адже гра в доросле життя завжди була і буде важливою частиною дитинства.



Photo: «Doladoo»


Власне, спостерігаючи за невмілими намаганнями своїх малюків зробити собі чергову хатинку, засновники «Doladoo», українського виробника дерев'яних іграшок, вирішили допомогти їм у цій важливій справі. Задум був радісно підтриманий дітьми, тож після довгих розрахунків та експериментів був створений перший міні-будиночок.


Головні засади, на які опирається «Doladoo», є справді важливими для будь-яких батьків, які турбуються про своїх дітей:

  • Екологічність та безпека. Іграшкові будиночки «Doladoo» вигідно відрізняються від пластмасових дитячих хаток, що продаються в магазинах, адже вони виготовляються із високоякісної сертифікованої фанери без будь-яких шкідливих домішок. З тією ж метою не використовуються на виробництві лаки, фарби чи інших види покриття поверхонь, що можуть виділяти токсичні випари.
  • Надійність та міцність. Всі вироби є збірно-розбірними конструкціями багаторазового використання, що дозволяє скласти та щільно закріпити всі елементи без жодного клейового з’єднання. Готовий будиночок буде непорушним і зможе простояти в дитячій кімнаті досить довгий період часу. А в разі потреби його можна розкласти на окремі деталі й скласти їх на збереження в коробку, яка спеціально укріплена для багаторазового використання.
  • Виховний аспект. Будинки-конструктори призначені для дітей віком 3–8 років, тож зрозуміло, що для їхнього складання малюкам знадобиться допомога дорослих. І тут починається найцікавіше: в процесі моделювання у батьків з’являється чудова нагода поспілкуватися зі своїми дітьми, вислухати їх, поділитися цінними порадами й просто гарно провести разом час. І навіть не сумнівайтеся: дітки будуть надзвичайно пишатися тим, що їхній улюблений іграшковий будиночок був власноруч складений разом із мамою і татом.


Photo: «Ukrainian Gears»


«Ukrainian Gears» — ще одна молода українська компанія з власним виробництвом, яка займається не тільки виготовленням унікальних механічних 3Д-пазлів з високоякісної фанери, а і їхньою розробкою. Моделі повністю укомплектовані всім необхідним: для того, щоб зібрати 3Д-пазл, не знадобляться ані клей, ані спеціальні інструменти, адже завдяки високій точності розробки та якості виробництва, всі деталі легко трансформуються у готову модель. Один зі способів з’єднання деталей у моделях «Ukrainian Gears» є запатентованим винаходом і дозволяє скласти механічну конструкцію без клею.

Кожна модель — це не просто конструктор, це певна ідея, яка формується в процесі створення. Цікава конструкція із зубчастими коліщатками неодмінно викличе інтерес та, звичайно ж, захоплення від того, як вона працює.

Попри те, що «Ukrainian Gears» - молода компанія, в її асортименті вже представлено дев’ять цікавих моделей, та розробники постійно працюють над створенням нових механізмів.



Photo: «Igroteco»


Компанія «Igroteco» заснована в 2010 році у Львові. Її мета — популяризувати в Україні дерев’яну екологічно чисту іграшку, а саме — конструктор, без якого важко уявити веселе дозвілля та гармонійний розвиток будь-якої дитини.

Конструктор можна назвати найкращою грою саме тому, що дитина, комбінуючи між собою різноманітні деталі, може до нескінченності розвивати свою фантазію та уяву, щораз вигадуючи щось нове. Вміння діяти на базі інструкції, тобто за схемою — важлива навичка, що знадобиться дітям для швидкого та ефективного навчання у школі.

Іграшка «Igroteco» виготовляється із дуба — дерева твердої породи, що робить її екологічною та безпечною для природи і людини на всіх етапах свого виробництва — сировини, готового продукту, експлуатації та утилізації.

Відсутність на всіх кроках її створення фарбників, клеїв, деревних консервантів та гострих деталей гарантує безпеку малюка.



Photo: «Древич»


Торгова марка «Древич» — новий бренд, що виник на ринку виробів із дерева на базі багатолітнього досвіду столярного виробництва. Дуже важливим елементом діяльності компанії є виготовлення екологічної продукції.  Засновники «Древич» власним прикладом доводять, що екологічно чиста продукція може бути якісною, стильною і довговічною водночас.

Незалежно від того, що ви хочете вивчити з дитиною — українську абетку, англійський алфавіт, цифри, дроби чи географію — у «Древич» можна знайти все необхідне.


Дерев’яна іграшка - це, насамперед, надійність, безпека та довговічність. Ще з давніх часів дітлахи гралися виробами з дерева, поки їх не витіснили пластикові та синтетичні аналоги. На щастя, сучасні батьки розуміють, що іграшки із синтезованих матеріалів нерідко шкодять і дітям, і планеті, тому віддають перевагу екологічно чистим та безпечним іграшкам.



Photo: «Ukrainian Gears»


Якщо ви не знаєте, що подарувати на день народження, сміливо вибирайте дерев'яні іграшки, адже вони актуальні для дитини кожного віку. Розвиваючі іграшки сподобаються малюкам від року до трьох, хлопчику на п'ять років можна сміливо дарувати 3Д-пазл або набори для розвитку та творчості, а дівчинка п’яти-шести років буде у захваті від власної кухні. А підлітку можна подарувати справжню Фабрику Роботів - цілий виробничий цех, який сам буде будувати роботів.
Окрім того, такі розвиваючі іграшки вимагають участі дорослих, а отже, об’єднують за грою всю щасливу родину.


Про інші цікавинки та найочікуваніші книжкові новинки «Форуму видавців дитячої книги» читайте у наступних статтях.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук