Школярі створять 10 "розумних" пристроїв


Опубліковано 04 Травень 2018 о 15:48

Блог Діти в місті Київ >  Пост-реліз >  Школярі створять 10 "розумних" пристроїв


Школярі створять 10 "розумних" пристроїв

27 квітня у Києві відбувся півфінал національних змагань для школярів з моделювання "розумних" пристроїв STEAM House. Фіналістами конкурсу стали 10 школярів з Києва, Харкова, Сум, Дніпра, Горішніх Плавнів, Южноукраїнська, Закарпатської та Київської областей. 

27 квітня у Києві відбувся півфінал національних змагань для школярів з моделювання "розумних" пристроїв STEAM House.

Фіналістами конкурсу стали 10 школярів з Києва, Харкова, Сум, Дніпра, Горішніх Плавнів, Южноукраїнська, Закарпатської та Київської областей.

Учасники змагань подали на них близько 100 оригінальних проектів корисних "розумних" пристроїв. У фінал вийшло 10 найцікавіших:

  • автоматична валіза з Bluetooth
  • інтелектуальний протез
  • система стеження за сонцем
  • "розумний" кран
  • система добування води з повітря з автополивом дерев
  • система для компенсації вад зору
  • "розумний" клас
  • "розумне" місто
  • "розумний" холодильник
  • "розумний" замок


 


Фіналісти вже отримали від організатора змагань компанії "ІТ-Інтегратор" електроніку та комплектуючі для виготовлення пристроїв. Тепер вони матимуть змогу до 17 травня виготовити свою модель для презентації ії під час фіналу змагань. Переможців змагань визначить журі, до складу якого увійшли представники партнерів та медіа-спонсорів конкурсу. Після цього "ІТ- Інтегратор" надасть переможцям консультації з питань створення тестових промислових зразків пристроїв.


"Сучасна шкільна освіта повинна швидко адаптуватися до потреб економіки та надавати учням такі знання і навички, які в майбутньому дозволять їм стати конкурентоспроможними фахівцями. "ІТ-Інтегратор" як соціально-відповідальна компанія вирішила посприяти цьому процесу. Тому ми і вирішили провести конкурс STEAM House. Його результати дозволять показати, що наші школи можуть ефективно використовувати технології в освіті, починаючи з молодших класів. А наші школярі можуть створювати гідні і оригінальні технологічні пристрої, тим самим готуючи себе до освоєння професій майбутнього",

— коментує віце-президент "ІТ-Інтегратор" Надія Омельченко. 




Змагання STEAM-House організували компанія "ІТ- Інтегратор" та Інститут модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки за участі видавничого дому "Освіта". Підтримати конкурс також погодилися компанії Cisco Networking Academy, Cisco DevNet, Дивізіон IT-дистрибуції MTI, ERC (ТМ Airblock) і Asbis (TM Prestigio). Медіа - партнерами заходу виступають телевізійна програма "Доброго ранку, Країно!" (Телеканал UA: Перший), газета "Сегодня", онлайн-видання Liga.net, Innovation House і KFundMedia, Facebook-спільноти "Типовий Київ" і STEAM кіт, портал "Діти в місті", "Видавничий дім" Освіта ", PR assistant agency, STEM-центр" Сократ ".




У рамках змагань учням пропонується модернізувати будь-які існуючі "розумні" пристрої або розробити свій власний. "Розумні" пристрої — це запрограмовані на виконання однієї або кількох функцій електронні автоматизовані пристрої з елементами штучного інтелекту, що можуть бути частиною "розумного" будинку, господарства, виробництва.

Змагання проходять у двох вікових категоріях: 12 - 14 років (молодша) та 15 - 17 років (старша). У кожній обирається переможець.


Нагородження переможців конкурсу STEAM-House відбудеться 17 - 18 травня. Журі визначить і нагородить переможців в кожній з двох вікових груп.

Переможці отримають такі призи: окуляри віртуальної реальності LENOVO IDEAPAD, екшн-камеру THIEYE, інтерактивну дошку MOLYBOARD, компактний 3D-принтер XYZprinting, коптер Makeblock, Smartbook Prestigio, тощо.


Веб сторінка конкурсу: http://steam.it-integrator.ua/

Довідка

"ІТ-Інтегратор" ─ найбільший розробник і постачальник IT-рішень для корпоративного і державного секторів в Україні. Основні напрямки роботи підприємства - дата-центри, базова ІТ-інфраструктура, мережева інфраструктура, інформаційна безпека, контакт-центри, системи управління і моніторингу, інженерна інфраструктура, хмарні сервіси (SaaS). Компанію було засновано 5 грудня 2000 року. "ІТ-Інтегратор" ─ компанія №1 на ринку системної інтеграції за підсумками 2016 року в рейтингу авторитетного ІТ-видання "Мережі та Бізнес".





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук