COOL SCHOOL: СХВАЛЕНО ДІТЬМИ


Опубліковано 07 Листопад 2017 о 16:28

Блог Діти в місті Київ >  Майстер-класи >  COOL SCHOOL: СХВАЛЕНО ДІТЬМИ


COOL SCHOOL: СХВАЛЕНО ДІТЬМИ

Якщо ваша дитина втомлюється у школі і на вихідні не хоче нічого, окрім телевізора чи планшета, отже, вона ще не знає про те, що відбувається в суботу в неї в «РайONі». Якщо ж ви батьки школярика, який ані дня не може без нового харчу для розуму – то вам уже точно сюди! Ну, а якщо ваша малеча ще не досягла шкільного віку і лише гадає – цікаво чи не дуже їй буде ходити до школи, вгадали, вам знову сюди!  

Якось піар-менеджер ТРЦ «РайON», сама мама школярки, замислилася: що може зацікавити дітей Деснянського району (величезного району Києва, фактично - міста в місті) і дати їм стимул до нових звершень. Своїми міркуваннями вона поділилася з арт-директором Олегом Літвинським і директором ТРЦ Інною Сотник, яка взяла на себе «матчастину» і взаємодію з Київською адміністрацією. Так зусиллями небайдужих народилась чудова Cool School («КУЛ СКУЛ») І ніякого навчання! 

- У нас розклад сформовано уже на місяць уперед. Педагоги телефонують і хочуть узяти участь, адже тут вони можуть реалізовувати свої задуми і проводити майстер-класи. – розповідає Володимир Красиловський, директор з розвитку агентства «Інфокон», яке виступає організатором цього дозвілля. – Діти знають: щосуботи у ТРЦ «РайON» буде щось цікаве. Мені доводилося організовувати багато дитячих заходів, однак такого формату – із залученням справжніх учителів - я не зустрічав.

- Cool School - проект соціальний, він не передбачає матеріального зиску для ТРЦ, – зауважує Інна Сотник. - Наш район дуже щільно заселений. І багато дітей і батьків зацікавлені у осмисленому корисному дозвіллі. Раніше батьки намагались залишити малечу в дитячій кімнаті і йти займатися своїми справами, а в Cool School вони беруть активну участь, приєднавшись до дітей. Мамам і татам цікаво, як проходять заняття, про що дізнаються їхні діти. Фактично, вони теж є шанувальниками Cool School. 

 Олена Обухівська розповідає, що процес створення цього задуму постійно обговорювався і затверджувався дітьми. Може, саме тому Cool School користується такою любов’ю у маленьких учнів.

- На нашому просторі ми хочемо об’єднати зусилля педагогів, щоб спонукати дітей розвиватися, креативити, створювати щось власними руками. Щоб ця компетенція у майбутньому могла забезпечити дітям упевненість у власних силах, - говорить Олена. - Творити, розвиватися, реалізовуватись – ось кредо проекту Cool School.

 - Діти – видатні імпровізатори і генератори нестандартних рішень, - переконаний арт-директор ТРЦ «РайON» Олег Литвінський. – Для нас, дорослих, це також підзарядка. Коли мені бракує натхнення, я просто приходжу побути тут, біля дітей.



Формат edutainment означає поєднання розваг і навчання. У Cool School в ігровій необтяжливій формі дітей навчають чогось нового і цікавого. Організатори намагаються обирати ті теми, які під силу осягнути і школярикам, і дошколярикам, і щоб було цікаво всім.

 Щосуботи дітлахи Деснянського району (і не лише) радісно поспішають на 12. 00 до ТРЦ «РайON», де на них чекає новий викладач зі своїм цікавим предметом. Викладають тут справжні вчителі – педагоги шкіл Деснянського району, от тільки розповідають вони такі цікаві речі, які навряд чи почуєш на уроці. Адже тут не продзвенить дзвоник, не треба перевіряти домашні завдання, весь час і увага належить тільки дітлахам.

Чи існує ще таке навчальне дозвілля, на яке діти готові приходити у дорогоцінну для всіх школярів суботу? Більше того, навіть на канікулах учнів аж ніяк не меншає, а з часом доведеться розширювати майданчик і доставляти столики для нових відвідувачів.

Це було лише 5-те заняття , а черга із охочих викладати тут - уже майже до кінця року. Педагоги отримують тут можливість розповісти про те цікаве, що чомусь ніяк не вміщається у шкільну програму. Вони самі по-дитячому радіють такій можливості. Для них у цьому теж є великі плюси: у т. ч. і на ґрунті занять у Cool School вчителі виводять нові тези і підходи у вихованні та викладанні дітям. Адже світ невпинно змінюється і потреба в реформуванні освітньої системи зараз, як ніколи, актуальна.

Cool School - це простір гри і пізнання, радості і теплої дружньої атмосфери.

Тут немає відмінників чи двієчників, не має значення, скільки тобі років і з якої ти школи. Тут ти просто особистість, яка дізнається про щось нове і розкриває в собі нові таланти.

 Не страшно питати, не страшно помилятися, твій наставник обов’язково підійде, покаже, підтримає і допоможе, якщо потрібно.

Навіть сором’язливі тут посміхаються і знаходять нових друзів. Окрема велика радість батькам, вони й самі, забувши про все, сідають поруч із дітьми і завзято ліплять чи розмальовують.

- Сьогодні я знаю, як намалювати те, що я уявляю, а у 18 років я плануватиму і створюватиму свій бізнес план, бо знаю, що все, що я собі замислюю, я МОЖУ реалізувати, - переконана «мама» проекту Олена Обухівська.

 Приходьте до Cool School, вам тут завжди раді! Завдяки дирекції ТРЦ діти від початку забезпечені всім необхідним матеріалом, тому не треба нічого з собою приносити. Усе необхідне для занять чекатиме на вас щосуботи з 12 до 14. Ці заняття можуть стати яскравим і приємним спогадом, які дитина забере у доросле життя. І коли її запитають, що ж підштовхнуло відкрити власну справу, здійснити переворот у світі технологій, стати митцем чи просто почуватися впевненим у своїх силах, можливо, вона посміхнеться і згадає острівець серед ТРЦ «РайON», де одного дня за спиною у неї виросли крила.

 Приводьте дітей і приходьте самі. Ви відпочинете душею, а ще зрозумієте, яка талановита ваша дитина, як цікаво вона мислить! Адже батьки не можуть бачити своїх дітей під час шкільних занять. А тут межі стираються, і виникає довіра. Можливо, тут ви знайдете відповіді на багато своїх запитань.

На минулих заняттях малеча уже ліпила із тіста, займалася квілінгом і бісероплетінням, створювала осінні пейзажі аквареллю і малювала козацьку історію. Що буде наступної суботи? Приходьте і побачите! Тут вас точно здивують.

 І хтозна, може, наступного разу ви несподівано зустрінете тут вчителя зі своєї школи і дізнаєтеся те, про що б у школі ви ніколи не дізналися!






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук