Віва ля Віто! або Як до Зоопарку «ХІІ МІСЯЦІВ» лелека приніс… Жирафеня!


Опубліковано 30 Жовтень 2017 о 15:07

Блог Діти в місті Київ >  Зоопарки >  Віва ля Віто! або Як до Зоопарку «ХІІ МІСЯЦІВ» лелека приніс… Жирафеня!


Віва ля Віто! або Як до Зоопарку «ХІІ МІСЯЦІВ» лелека приніс… Жирафеня!

Наприкінці жовтня зоопарк «ХІІ місяців» уперше показав гостям свій скарб - малюка-жирафа, народженого від люблячих батьків Миколи Степановича і чарівної Марі. 

Продовження веселої історії маленького жирафеня Віто!

Наприкінці жовтня зоопарк «ХІІ місяців» уперше показав гостям свій скарб - малюка-жирафа, народженого від люблячих батьків Миколи Степановича і чарівної Марі. 

Побачивши цього екзотичного красеня, у «ХІІ місяцях» назвали його на честь поета Миколи Гумільова, який писав про жирафа:

«Ему грациозная стройность и нега дана,
И шкуру его украшает волшебный узор,
С которым равняться осмелится только луна,
Дробясь и качаясь на влаге широких озер…». 

Історія Віто

Власника зоопарку Михайла Пінчука по праву можна назвати «хрещеним батьком» маляти. Коли працівники парку помітили, як сумує жираф Микола за коханою Марі, з якою вони були разом 5 років і яка лишилася в Німеччині, довелося докласти неабияких зусиль, щоб любляча пара возз’єдналася. Нарешті після п’яти місяців розлуки Марі змінила громадянство і приїхала сюди. Народження потомства у цих екзотичних тварин – подія міжнародного масштабу, адже малята у жирафів народжуються нечасто, а вагітність триває 15 (!) місяців. У дикій природі жирафи шукають для пологів густу траву, бо нове життя розпочинається з екстремального стрибка: новонароджений із лона матері пролітає до землі майже півтора метри! 

Наступні два місяці стають вирішальними – виживе малюк чи ні. Перше маля у Миколи і Марі народилося в Німеччині і було занадто слабким, щоб вижити, розповідає Михайло Пінчук. Тому, коли 29 серпня у них тут народився довгоочукуваний здоровий синок, радощам не було меж.

Михайло Пінчук розповів, що народження застало їх з родиною на Сицилії в містечку Корлеоне, на честь якого було названо легендарного героя Віто Корлеоне із саги «Хрещений батько». Тож вирішили назвати маля саме так - Віто. За паспортом - це щире українське жирафеня зватиметься Віталій Миколайович. Воно вже схоже на свого тата, розповідає головний «жирафознавець» парку Сергій Бурч, навіть так само тупає ногою, коли чимось незадоволене.

Попри переконання, що жирафи-самці відсторонено ставляться до потомства, працівники зоопарку засвідчують, що тато-Микола постійно зазирав у вікно, де були Марі з сином, щоб пересвідчитися, що з ними все добре. Тепер, коли малюк підріс, вони проводять час утрьох. Зараз Віто – допитливе маля заввишки майже 2 метри, яке дибає на тонких ніжках і змушує маму бігати за собою. Як і всі діти, він їсть потроху усе, але ще п’є мамине молочко, а вона тим часом ніжно цілує його й вилизує йому шию.

Микола і Марі приймають їжу з рук, а доки вони делікатно підбиратимуть корм у вас із долоні, спробуйте зазирнути в очі жирафа. З них дивиться на вас вічність, історія найдавнішого і найзагадковішого континенту світу – Африки. Там глибина, трохи суму і райдужка густо-кавового кольору. А ще в жирафів неймовірно красиві довгі вії.


Чому варто відвідати «ХІІ місяців»

Зоопарк «ХІІ місяців» - це 5 континентів живих чудес, які чекають на вас за півгодини їзди від Києва. На 16 гектарах понад 100 видів тварин!

Тільки тут ви можете підійти до лева так близько, що, здається, можна простягнути руку і погладити його по носі.

Помилуватись левицею, її золотисто-кремовим м’яким хутром, побачити рожеві подушечки лап, які вона вилизує, немов звичайна домашня кицька.

Чи знали ви, як виросло народжене в парку левеня? Тепер це кумедний підліток, який любить скакати, гратися й ганятися за кісткою, наче цуцик, а не майбутній цар звірів? Як носухам вдається долати земне тяжіння? У кого з приматів ніс має форму сердечка? Який із себе один з найзагадковіших звірів-самітників у світі – росомаха?

Яка з гієн – смугаста чи плямиста – зображена в мультфільмі «Король Лев»? Ви знали, що в пуми блакитні очі? Які на дотик губи у верблюда? Навіщо росомасі м’яч?

Чому малят орангутангів обіймають і носять на руках? Хто більший – ослик чи поні? Лев чи тигр? Носоріг чи гіпопотам?

Тут так легко подарувати собі радість, залишивши наш світ за брамою Парку «ХІІ місяців» і поринути у інший. Більш давній. Більш справжній.

Чи знали ви, що гепарди раніше жили у  господаря цього чарівного зоопарку вдома, тому вони веселі і лагідні, ніжно облизують одне одного, як кошенята, а ще муркотять, коли Михайло Олександрович заходить до них привітатися.


А те, що чорні пантери – брат і сестра, які часом сваряться і порикують одне на одного, як це буває в кожній родині?

Ви бачили, як грізний бенгальський тигр, побачивши свою доглядальників, радіє і стрибає, немов дитина?

Де в «ХІІ місяцях» можна знайти валабі? А героя «Льодовикового періоду» трубкозуба – унікальне створіння родом з доісторичних часів? Як гріються дикобрази, яких у Парку «ХІІ місяців» уже четверо! Чи почалася вже сплячка у бабака? 

Якщо піднятися на оглядовий майданчик над царством левів, то можна добре роздивитися не лише їх, а й їхніх сусідів-ведмедів. І це видовище, повірте, не поступається кадрам з Animal Planet. Перед вами у всій красі постануть (якщо захочуть) не нещасні худі з поріділим хутром, а справжні розкішні бурі круглобокі велетні, які пірнають у чистій воді і повагом ходять одне до одного у гості.

Тут ви не побачите звірів, замкнених у тісних незручних клітках. І можна не боятись натрапити на порожній вольєр, де мешканця вже нема в живих, лишився тільки напис на табличці. На щастя, парк щасливих тварин зростає, будуються нові вольєри, а доки не приїхали їхні мешканці, звірята гасають по переходах із загорожі в загорожу через 2-3 відсіки, насолоджуючись свободою.

Неважко пересвідчитись, що зоопарк «ХІІ місяців» – це місце, де справді люблять тварин. І якщо у доглядачів буде хвилинка, вони розкажуть вам про своїх підопічних геть-усе з такою любов’ю, як розповідають про рідних людей.

Також очевидно, що «ХІІ місяців» - не лише парк щасливих тварин, а й щасливих дітей і не менш щасливих батьків. Сюди можна приходити на весь день - є де гратися, де перепочити. І у вас буде чудова нагода залишити за брамою «ХІІ місяців» усі турботи і клопоти і поринути в інший, прекрасний, правдивий, і, можливо, значно кращий світ.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук