Народження жирафеня в Зоопарку 12 Місяців


Опубліковано 13 Жовтень 2017 о 13:07

Блог Діти в місті Київ >  Пост-реліз >  Народження жирафеня в Зоопарку 12 Місяців


Народження жирафеня в Зоопарку 12 Місяців

У грудні 2015 року, через 5 місяців розлуки, в Зоопарку ХІІ Місяців відбулося возз'єднання двох жирафів - Миколи Степановича і Марі, які до цього прожили близько 5 років разом в Німеччині.

І ось через 2 роки на світ з'явився плід їх ніжної любові і відданості один одному - малюк Віталій, для друзів - Віто!


29.08.2017 в Зоопарку ХII Місяців справжня щаслива подія - дама-жирафіха Марі народила здорового плямистого синочка.


На радість фахівців Зоопарку, які спостерігали за родами, все пройшло без ускладнень. Хлопчина з'явився, як і належить, в термін. Вагітність Марі тривала 15 (!) місяців.

Треба відзначити, що поява на світ - нелегке випробування для малюка. Жирафи народжують стоячи, і новонароджений малюк падає на землю з висоти близько півтора метри!

У дикій природі жирафіхи народжують у густій ​​високій траві - це пом'якшує удар. У нашому випадку, співробітники заздалегідь підготували товстий шар м'якого сіна. Удар зазвичай не шкодить малюку, але змушує його зробити перший вдих.

Після народження малюка мати відразу почала його вилизувати, щоб зняти "сорочку". Не минуло й години, як малюк вже зміг піднятися на ніжки.

"У нас народився малюк! Все пройшло ідеально, і це приголомшливо!"

Коли 7-річний жираф Микола Степанович приїхав з Німеччини в Україну, він адаптувався дуже швидко, але через кілька місяців засумував. Співробітники парку припустили - Микола сумує за Марі, своєю давньою любов'ю, яка залишилася в Німеччині. І мали рацію. Після складних (і слізних) переговорів власники німецького парку прийняли правильне рішення - відправити жирафіху Марі слідом за своїм чоловіком на нову батьківщину - в Україну. Через 5 місяців після довгої розлуки двоє закоханих жирафів знову зустрілися, і вінцем цієї любові став малюк Віто, за паспортом Віталій Степанович - саме так було вирішено назвати новонародженого.

Зараз йому майже вже два місяці, і зовсім скоро відвідувачі зможуть побачити це маленьке диво. А поки йому ще трохи потрібно підрости.


Довідка:

Зоопарк ХІІ Місяців знаходиться в населеному пункті Демидів, Вишгородського району, Київської області. Відкрився парк 16 травня 2015 року. За зразок було взято європейські зоопарки, в яких тварини знаходяться близько до відвідувачів, але надійно огороджені. Головною метою було створити такі умови, щоб зоопарк, а зокрема тварини, були доступні і відкриті для відвідувачів цілий рік. Територія відкритої частини зоопарку становить 16 гектарів землі, на якій живе понад 100 видів в основному великих тварин.

За 2 роки існування в багатьох сім'ях, які проживають в Зоопарку ХІІ Місяців, народилися малюки - дикобрази, українська сіра корова, вже двічі з'являлися на світ унікальні білі левенята: у 2015 році - народилося троє кошенят, а в серпні 2016 року народилося відразу 5 малюків .

А вже у грудні 2016 в зоопарку відбулася ще одна унікальна подія - тут вперше в Україні народилися цуценята африканської гієноподібної собаки.

І ось 29 серпня 2017 жирафи Микола і Марі порадували народженням малюка. Дивно, але дитинчата жирафа ростуть буквально не по днях, а по годинах - до 2,5 сантиметрів на добу!





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук