Що особливого в цирку?


Опубліковано 25 Вересень 2017 о 15:35

Блог Діти в місті Київ >  Цирк >  Що особливого в цирку?


Що особливого в цирку?

«Шоу, яке дивишся на одному диханні» - калейдоскоп вражень від нової шоу-програми «Супергерої на арені» очима мами. Отже, ми вже йдемо до цирку! А ви?

Привіт, я Юля, мені 32 роки і я ніколи не була в цирку.

Так, так, ще існують такі неандертальці. Тому, коли мене запросили відвідати відкриття сезону у Національному цирку України і взяти своїх чотирирічних хлопців, я засумнівалася. Дітям, які розпочинають свій ранок з ігор на планшеті, які клацають на сторінку книги із надією відкрити "картинку на весь екран", хіба буде їм цікаво те, що відбувається на арені? Що ж, вирушила на інспекцію одна, і як же я про це пошкодувала... але про все по черзі.

В прес-релізі було сказано про презентацію нової міжнародної програми - "Supermen на арені". Досить багатообіцяюча назва! Варто зазначити, що на генеральну репетицію, окрім преси, були також запрошені діти з малозабезпечених та багатодітних родин. Це чудовий подарунок для таких дітлахів - поринути у чарівний світ циркового мистецтва, поспілкуватися з артистами та відчути на собі магію нових вражень. Далі за релізом - "В новому сезоні, який стартуватиме з 14 вересня, будуть брати участь артисти з Бельгії, Італії, Німеччини, Колумбії, Мексики, Білорусі та України". Що ж, дуже хороший привід повторити з дитиною уроки географії! Повітряні гімнасти на ременях, дресований пес Федір, запальні канатохідці, пластичні акробати, шоу дресованих кішок, комічний італійський жонглер, королева хула-хуп, мототріатлон, жонглери на конях, акробати на балонах, виступ морських левів та іскрометний гумор від клоунів "Онуки лейтенанта Шмідта" - втомилися це все читати? Та не втомитеся дивитись, адже це все - герої програми тривалістю в дві з половиною години, яка, насправді, проходить на одному диханні. Виступи настільки швидко змінюють один одного і так захоплюють новими враженнями, що глядач просто не встигає оговтатись, а тим паче засумувати. Особливим є те, що постійно відчуваєш себе безпосереднім учасником дійства, артисти вправно заохочують глядачів до участі.

От уявіть собі, що ваш чоловік вже не сидить поряд, мовчки хрумаючи попкорн, а хоробро лежить в самому серці сцени, і над ним кожної хвилини пролітає цирковий професіонал на залізному коні! Захоплює? Ще б пак! А з якою гордістю зустрінуть чоловіка після такого екстремального дійства ваші діти! І це все не вигадки, це диво мені поталанило побачити на власні очі.


Хочу від себе зазначити, що саме робить цирк таким особливим та не схожим на жодне інше місце для розваг. Це його особлива атмосфера! Гра софітів навколо арени, лазерне шоу, супровід живого оркестру - це все разом створює такий феєричний коктейль емоцій, який не можна ні з чим порівняти. Те, що виробляють артисти на сцені, і є щось неймовірне, неможливе, адже звичайна людина не здатна на такі карколомні трюки, а тільки справжні супергерої з надможливостями. Тож, назва програми не просто актуальна, а відображає дійсність. Казка наяву з трансформерами, супергероями, яскравими спецефектами, всім тим, чим зараз захоплюється сучасна малеча.


І не дарма генеральний директор НЦУ Людмила Шевченко у своєму виступі перед пресою зробила акцент на те, що в цирку буде цікаво всім членам родини. Цирк - це дійсно чарівне місце, де старець може відчути себе дитиною, щиро насміявшись з жартів клоунів, де дорослий побачить мотивацію для здорового та спортивного життя, адже один вигляд гімнастів заворожує та спонукає до дії: "Швидко займатися!", де дитині відкривається неймовірний світ, сповнений позитивом та купою емоцій. Я ніколи не бачила, щоб така кількість дітей була настільки захоплена одним процесом, чи то звичайне плескання в долоні чи просте підспівування в такт мелодій! Це диво, за яким стоїть величезна праця, варта оплесків безлічі глядачів.

Ну що вам сказати, чи поведу я тепер своїх дітей на це шоу? Ми вже купили квитки! До зустрічі у цирку!





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук