“Діти в місті” завітали у гості до Музею новин. Давайте згадаємо, як це було!


Опубліковано 30 Березень 2017 о 14:31

Блог Діти в місті Київ >  Пост-реліз >  “Діти в місті” завітали у гості до Музею новин. Давайте згадаємо, як це було!


“Діти в місті” завітали у гості до Музею новин. Давайте згадаємо, як це було!


Початок березня приніс жителям та гостям столиці не тільки весняну і сонячну погоду, а ще й яскраву подію - відкриття першого в Україні Музею новин. Проект вже завершив свою роботу, але буря емоцій, вибух свідомості та новий погляд на повсякденний потік інформації назавжди залишиться з кожним, хто відвідав цей унікальний Музей!





У період з 2 до 26 березня “Мистецький Арсенал” мав надважливу місію - допомогти у модернізації українського суспільства. Було відкрито 10 тематичних зал, кожна з яких створювала завершену, повну картину Музею новин.


Команда “Діти в місті“ хоче поділитися з вами враженням від побаченого, ще раз перенести кожного у ту неймовірну атмосферу, у світ невпинного потоку інформації, у світ, де всі події оживають… 


Музей новин - це унікальний проект, це 10 тематичних зал, які розкривають світ у сучасному форматі, через призму новин!

Тільки відкрилися двері до ”Мистецького Арсеналу”, і стало зрозуміло: Музей новин - це дійсно грандіозний та інформативний проект, присвячений 20 річчю ТСН.  




І ось ми потрапили до першої зали - зала “Хаос”.

Думки, ідеї та запитання масово заполонили свідомість, а очі не могли сфокусуватися, зупинити погляд на чомусь конкретному. Навколо - неймовірна кількість телевізійних екранів, які одночасно транслюють різні новини - ролики з усього світу... Це яскрава інтерпретація того, що новини всюдисущі! За день ми сприймаємо величезний потік інформації, котрий наздоганяє нас і не закінчується ніколи!




Потрапивши до другої зали - “Виробництво” - нам стало трохи спокійніше… І знову - маса запитань, відповіді на які розкриває Музей новин!

Чи знали ви, як створюють новини? Як подія потрапляє на екрани телевізора? Чи замислювались, що кожного дня над виготовленням однієї новини працює величезна команда спеціалістів різних професій? Це дійсно довгий і важкий процес, це ланцюжок виробництва новин, який був представлений на виставці у вигляді відеороликів щоденної роботи команди ТСН.




“Діти в місті” були приємно вражені наступною, третьою залою…

Це кімната, яку мав відвідати кожен маленький українець - зала “Подія”. На стінах з одного боку - події, які передували проголошенню незалежності нашої країни, а з іншого - величезний прапор, розміром 8 на 4 метри, котрий вперше був занесений до сесійної зали Верховної Ради 24 серпня 1991 року! І це ще не все! В залі ми побачили: чернетку Акту проголошення незалежності з особистого архіву Левка Лук’яненка, Пересопницьке Євангеліє - рукописна книга, яку раз в 5 років видають для проведення церемонії інавгурації президента. Це дійсно неймовірно! Музей новин надав можливість кожному на власні очі побачити історичні пам’ятки нашої країни, почитати спогади відомих українців про цей день, перенестися на якусь мить у день, коли наша країна вперше показала характер!



І так зала за залою, новина за новиною, неймовірні експонати, котрі вперше були представлені для українців. На відстані 10 сантиметрів діти й дорослі із захопленням розглядали унікальні експонати нашої країни:

  • Чемпіонський пояс за версією WBC Віталія Кличка
  • Нагорода Руслани за перемогу на “Євробаченні”
  • “Кобзар” космонавта Леоніда Каденюка
  • Машина волонтерів “Сирник”
  • Історичні відеокамери
  • Елемент двигуна літака “Мрія”
  • Пересопницьке Євангеліє та багато інших пам'яток.



Гордість - таке потужне та незбагненне почуття!

В останній залі можна було побачити дітей та дорослих, які стояли, завмерши, посеред кімнати в оточенні величезних екранів. Це була зала “Гордість”! Зала, яка змушувала затамувати подих, а серце - битися швидше! За 25 років незалежності українці пережили неймовірну кількість подій, перемог та здобутків: концерт легенди української музики - гурту “Океан Ельзи”, вихід збірної України до чвертьфіналу чемпіонату світу з футболу, перемога на “Євробаченні” та Каннському кінофестивалі тощо. Усі знаменні події одночасно транслювались на екранах зали, неможливо передати словами почуття та гордість, які відчув кожен відвідувач Музею…  




Команда “Діти в місті” щиро вдячна за неймовірну можливість, зануритись в безмежний світ новин, пережити, ще раз, найяскравіші моменти життя нашого народу, на власні очі побачити історичні пам'ятки, призи та нагороди, які ще ніколи не були такими близькими і доступними для пересічного громадянина України.  




Ми також вдячні 1+1, фахівцям та експертам, що вдень і вночі працювали над проектом, створювали концепцію унікальної виставки! Такого в Україні ще не було! Діти та дорослі вперше відчули себе ведучими новин на найпопулярнішому телевізійному каналі, стали кореспондентами ТСН, поглянули на історію та культуру нашої країни через призму новин і, врешті решт, навчились орієнтуватись у світі безупинного потоку інформації.   




З нетерпінням чекаємо нових дитячих та підліткових проектів від 1+1! Давайте будемо модернізованими та поінформованими разом!  





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук