Безкоштовне навчання школярів ІТ-спеціальностям від Комп'ютерної Академії ШАГ і Code Club UA


Опубліковано 01 Лютий 2016 о 10:13

Блог Діти в місті Київ >  Освіта >  Безкоштовне навчання школярів ІТ-спеціальностям від Комп'ютерної Академії ШАГ і Code Club UA


Безкоштовне навчання школярів ІТ-спеціальностям від Комп'ютерної Академії ШАГ і Code Club UA

Найближчим часом після карантину проект запуститься ще в 15 школах в 10 містах.



Мета організаторів - дати можливість кожній українській дитині кодувати і створювати комп'ютерні програми.



Заняття проводять абсолютно безкоштовно, і вже з перших днів навчання школярі здобувають навички для створення комп'ютерних ігор, мультфільмів або веб-сайтів.




Code Club UA - це мережа глобального волонтерського руху Code Club World, засноване у Великобританії в 2012 році.



В Україні Code Club UA розпочав свою діяльність навесні 2013 року, а з осені 2015 Комп'ютерна Академія ШАГ стала офіційним його партнером в нашій країні. Судент КА ШАГ на некомерційних умовах вчать програмуванню дітей у віці 9-11 років на мовах Scratch, HTML, CSS і Python. Заняття проходять поза навчальний час після класів або по вихідних і тривають 60 хв. Кожен урок побудований таким чином, що дозволяє учням реалізувати один проект. При цьому, виконання завдань передбачає не тільки набуття знань і практичних навичок, а й стимулює дітей використовувати власну уяву у процесі створення креативних проектів.




На першому етапі проект Code Club стартував у 2-х одеських школах. Вже після першого заняття кількість учнів, які бажають також вчитися програмуванню, збільшилася. Волонтери розповідають, що діти дуже позитивно реагують на такі заняття, з особливою уважністю слухають і старанно виконують завдання. І це не дивно, адже вони зовсім на схожі на звичайні шкільні уроки, це не нудні лекції і теорії, а тільки захоплююча практика. При цьому всі необхідні знання діти отримують у процесі реалізації проектів. Учні здобувають знання, які дозволяють їм створювати власні анімації, ігри і навіть комп'ютерні програми. Багато шкіл, дізнавшись про таку можливість, самі почали проявляти ініціативу і зацікавленість, дзвонять і просять проводити такі уроки для своїх учнів. На сьогодні 19 волонтерів-студентів Комп'ютерної Академії ШАГ проводять безкоштовні заняття в наступних містах України: Одеса, Луцьк, Маріуполь, Запоріжжя. Цей список регулярно розширяться, ведеться відбір волонтерів у містах Львів, Київ, Харків, Дніпропетровськ, Рівне, Вінниця, Полтава, Чернігів і в Миколаєві. Планується охопити максимум шкіл у кожному регіоні країни, адже бажання виходити за рамки стандартної навчальної програми проявляють все більше дітей та їх вчителів.




У сучасному світі цифрових технологій вміння писати і читати код на комп'ютері не менш важливо, ніж уміння читати і писати букви і слова. Такого роду проекти необхідні для України, вони дозволяють дітям розвивати свої таланти, проводити час за комп'ютером з користю і захоплююче! І чим раніше українські школярі будуть знайомитися з програмуванням, тим швидше і легше вони зможуть визначитися з вибором майбутньої професії, затребуваної, цікавої і динамічно розвиваючоїся.


Комп'ютерна Академія ШАГ





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук