Добірка рецептів зігріваючих зимових страв


Опубліковано 27 Листопад 2024 о 10:00

Блог Діти в місті Київ >  Харчування >  Добірка рецептів зігріваючих зимових страв


Добірка рецептів зігріваючих зимових страв

Photo: Freepik


Взимку особливо сильно хочеться тепла і затишку. Коли температура повітря знижується, хочеться повертатися додому, де на тебе чекають ситні та ароматні страви. Як відомо, взимку людині необхідно трохи більше енергії, щоб підтримувати організм у холодні дні. Тому страви мають бути більш ситні та поживні. «Діти в місті» пропонують вашій увазі добірку зимових страв на будь-який смак.


Наваристий бограч

Вам знадобиться:

  • 1 кг яловичини,
  • 40 г сала,
  • 500 гр картоплі,
  • 2 болгарські перці,
  • 2 цибулі,
  • 2 помідори,
  • 1 ч. л. паприки,
  • 1 ч. л. копченої паприки.

Наріжте дрібно сало та відправте його у каструлю з товстим дном підсмажуватися. Тим часом дрібно наріжте яловичину і відправляйте її до сала. Обжарте до скоринки і додайте крупно нарізану картоплю і томати. Нарізайте перець, цибулю і відправляйте слідом за овочами. Додайте паприку та залийте всю суміш водою. Бограч необхідно варити на маленькому вогні до тих пір, як буде готова картопля.



Photo: Freepik


Фунчоза з куркою


Азійська страва, яку дуже легко приготувати в домашніх умовах.


Вам знадобиться:

  • 1 куряче філе,
  • 1 болгарський перець,
  • 1 морква,
  • 1 цибуля «Марс»,
  • фунчоза,
  • соєвий соус.

Курку, перець, моркву, цибулю необхідно тонко нарізати смужками, а фунчозу залити кип’ятком. Підсмажуємо цибулю, додаємо м'ясо, перець та моркву. Коли все майже готово, додаємо промиту фунчозу та соєвий соус. Тушкуємо страву ще 5 хвилин. Подаємо, посипану кунжутом та зеленню.


Читайте також: Добірка рецептів з гарбуза


Овочеве рагу з картоплею та капустою


Різноманітні рагу з овочів та м’яса теж стануть гарною стравою для холодних днів.



Video: Все просто


Запечена фарширована картопля


Вам знадобиться:

  • 4 великі картоплини,
  • 200 г фаршу,
  • 50 г твердого сиру,
  • 1 цибулина.

Картоплю необхідно зварити в мундирі, після чого розрізати навпіл та видалити серцевинку. Фарш підсмажте на сковорідці з цибулею, додайте спеції на смак. Наповніть картоплю фаршем і зверху посипте сиром. Відправте в духовку на 20 хвилин, поки сир не розплавиться.


Карпатська грибна юшка


Хочете насолодитися атмосферою Карпат вдома? Приготуйте карпатську юшку.



Video: ПРОСТІ РЕЦЕПТИ з Марією Щербатюк


Глінтвейн для дітей


Приготуйте ароматний безалкогольний напій, який зігріє навіть в люті морози.


Вам знадобиться:

  • 1 л яблучного соку,
  • 1 апельсин,
  • 1 яблуко,
  • 1 паличка кориці,
  • 2-3 гвоздики,
  • 1 ч. л. меду.

Нагрійте сік на вогні, але не доводьте його до кипіння. Додайте порізані апельсин та яблуко, а також спеції та мед за смаком. Дайте напою настоятися близько 10 хвилин і подавайте до столу. Такий напій можна брати з собою у термосі, щоб зігрітися під час прогулянки.


Вам може сподобатися наша стаття: Добірка рецептів з буряка






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук