Добірка осінніх рецептів з буряка
Опубліковано 07 Листопад 2024 о 10:00
Блог Діти в місті Київ > Харчування > Добірка осінніх рецептів з буряка
Photo: freepik.com
Буряк надзвичайно корисний та багатий вітамінами овоч. Він містить купу мінералів та антиоксидантів, які позитивно впливають на травлення. Вітаміни C, B6, фолієва кислота, залізо, калій та магній – все це можна отримати зі страв з буряка. Саме тому «Діти в місті» підготували для вас чудову добірку з рецептами страв, які можна приготувати цієї осені.
Буряковий хумус
З буряка виходить дуже яскрава та поживна маса, яку можна намазувати на хліб або дієтичні хлібці.
Вам знадобиться:
- 1 буряк,
- 1 склянка нуту,
- 2 столові ложки тахіні,
- 1 зубчик часнику,
- сік 1 лимона.
Буряк і нут зваріть, після чого всі інгредієнти необхідно змішати до однорідності в комбайні. Для того, що корегувати консистенцію, додайте оливкову олію. Подавати гумус можна з хлібом або овочами. Наприклад, морквяними паличками.
Читайте також: Не тільки чіа та кіноа: добірка українських суперфудів
Photo: freepik.com
Бурякові млинці
Вам знадобиться:
- 1 буряк,
- 1 стакан борошна,
- 1 стакан молока,
- 1 яйце,
- 1 ст. л. цукру,
- 1/2 ч. л. розпушувача.
Змішайте в мисці борошно, розпушувач і сіль. Окремо збийте молоко та яйце, додайте в масу пюре з вареного буряка. Додайте в масу сухі інгредієнти і добре все перемішайте. Випікайте на розігрітій сковороді млинці, обсмажуючи добре з двох сторін.
Маринований буряк по-корейськи
А тут ви знайдете цікавий рецепт маринованого буряка:
Video: Українська Кухня Кращі Традиції
Салат з буряка і яблук
Вам знадобиться:
- 2 середні буряки,
- 1 яблуко,
- 1/4 склянки волоських горіхів,
- 2 ст. л. грецького йогурту,
- 1 ст. л меду,
- 1 ч. л лимонного соку.
Наріжте варений буряк та яблуко шматочками, а горіхи подрібніть. В окремій мисці змішайте заправку: грецький йогурт, мед і лимонний сік. Змішайте всі інгредієнти і салат готовий!
Вам може сподобатися наша стаття: Добірка осінніх рецептів з гарбуза
Салат з буряком та вишнею
Вам знадобиться:
- 200 гр буряка,
- 100 гр замороженої вишні,
- 100 гр руколи,
- 150 гр фети,
- 30 гр волоських горіхів,
- 30 гр цукру,
- оливкова олія.
Буряк необхідно запекти або відварити, а вишню проварити протягом 5 хв на середньому вогні, додавши у каструлю цукор та воду. По готовності дістаньте вишню з сиропу. Наріжте фету і буряк на шматочки, а горіхи подрібніть. Змішайте всі інгредієнти, додайте спеції та заправте оливковою олією.
Ще декілька цікавих рецептів
Якщо ви любити готувати по відео-рецептах, вам сподобається ця добірка:
Video: Прості Рецепти з Юлією Шевчук
Смажені бурякові чіпси
Вам знадобиться:
- 2 середні буряки,
- оливкова олія.
Буряки треба дуже тонко нарізати кільцями. Для цього можна використовувати спеціальні ножі. Добре намастіть кільця олією та посоліть. Розкладіть скибочки на деку в один шар та випікайте близько півгодини до хрусткої скоринки.
Зверніть увагу на нашу статтю: Не лише борщ: добірка рецептів незвичних українських страв