Які шпалери вибрати для дитячої кімнати: посібник для батьків


Опубліковано 12 Вересень 2024 о 14:00

Блог Діти в місті Київ >  Різне >  Які шпалери вибрати для дитячої кімнати: посібник для батьків


Які шпалери вибрати для дитячої кімнати: посібник для батьків

Photo: Freepik


Оформлення дитячої кімнати – це захопливе завдання, адже саме дитячу кімнату можна зробити веселою і оригінальною, що часто недоречно для вітальні або спальної кімнати дорослих. А ось з дитячою кімнатою фантазія може розгулятися, хоча й бежеві шпалери стануть відмінним варіантом при грамотному плануванні ремонту.


Обираємо шпалери для дитячої кімнати


Шпалери для дитячої кімнати мають відповідати як мінімум декільком важливим вимогам:

  • безпечні нетоксичні матеріали,
  • дизайн, що відповідає віку та смакам дитини,
  • матеріали, які можна мити чи фарбувати,
  • дизайн, який максимізує простір.

Це лише декілька факторів, на які варто звернути увагу під час вибору шпалер для ремонту. Ще є такі важливі фактори як ціна та якість, довговічність та виробник.


На сайті www.leroymerlin.ua представлений широкий асортимент якісних шпалер на будь-який смак. Якщо ви саме зараз знаходитеся в пошуку, зверніть увагу на шпалери від марки Leroy Merlin Україна.


На що варто звернути увагу



Photo: Freepik


Коли з якістю і ціною більш менш розібралися, варто залучити до вибору шпалер дитину, адже саме дитині жити в цій кімнаті та проводити там багато часу. Інтереси дітей швидко змінюються, тому не варто обирати шпалери з мультиплікаційними героями. Звичайно, якщо ви не збираєтеся переробляти ремонт кожні декілька років. Наприклад, яскравий і веселий дизайн буде чудовим вибором для маленької дитини, а от підлітка він вже може дратувати.

Втім, і тут є вихід. Завжди можна обрати шпалери під фарбування. Перефарбувати стіни набагато простіше, ніж переклеювати шпалери.

Якщо ви готуєте кімнату для двох дітей (або більше) варто віддати перевагу гендерно-нейтральним варіантам, щоб всім дітям було комфортно в кімнаті. Це можуть бути нейтральні кольори (бежевий, сірий, жовтий). Щодо візерунку, це можуть бути геометричні фігури або природні візерунки.

Для дитячих кімнат гарно підходять фактурні шпалери, які можуть забезпечити діткам додаткові тактильні враження. Тому зверніть свою увагу на шпалери з рельєфними візерунками. Крім того, звертайте увагу на дизайн, який здатен візуально збільшити кімнату, створивши ілюзію, що кімната простора. Зазвичай, такого ефекту можна домогтися за допомогою світлих кольорів, вертикальних смуг або інших тонких візерунків. В маленьких кімнатах варто уникати великих насичених візерунків, бо вони «з’їдатимуть» весь простір.

В цілому, під час вибору шпалер орієнтуйтеся на можливості вашої кімнати та максимально ефективно використовуйте простір дитячої кімнати.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук