НМТ-2024: що відомо на даний момент


Опубліковано 12 Квітень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті Київ >  Освіта >  НМТ-2024: що відомо на даний момент


НМТ-2024: що відомо на даний момент

Photo: Freepik


Цього року українські випускники складатимуть Національний мультипредметний тест (НМТ) з 14 травня по 25 червня. Крім того, запланована додаткова сесія з 11 до 19 липня.

«Діти в місті» дізнавалися, як проходитиме НМТ та до чого готуватися абітурієнтам.


Зверніть увагу на нашу статтю: Підготовка до НМТ та ДПА 2024 онлайн + офлайн з усіх предметів


Особливості НМТ-2024



Photo: Freepik


Як і минулого року, у 2024 році діти складатимуть тестування з чотирьох предметів (українська мова, історія України, математика та один предмет на вибір). Тестування проходитиме в один день в спеціально облаштованих екзаменаційних центрах.

У цьому році під час тестування передбачена 20-хвилинна перерва. Тести можна буде здавати як в Україні, так і за кордоном.


Додамо, що за кордоном функціонуватиме 57 центрів у 32 країнах. Перелік всіх закордонних центрів можна подивитися за посиланням.


У тестуванні не буде питань відкритої форми з розгорнутою відповіддю. Відомо, що в тестах з української мови не буде питань по новому правопису. 



Photo: УЦОЯО


Терміни реєстрації


11 квітня був останній день реєстрації на НМТ. Цього року для участі у тестуванні зареєструвалося близько 270 тис. людей, з яких близько 20 тис. дітей складатимуть тест за межами України.


Варто зазначити, що до 15 квітня ще є можливість внести зміни у реєстраційні дані або змінити місце складання тесту. Після цієї дати зміни вже неможливі.


Варто зазначити, що з 10 до 15 травня матимуть змогу зареєструватися ті, хто не мав змоги зареєструватися у встановлені терміни. А також ті, кому було відмовлено в основній реєстрації.



Photo: УЦОЯО


Терміни тестування


Наразі відомий лише часовий діапазон, під час якого здаватиметься екзамен. Повідомлення про місце і дату проведення НМТ зареєстровані учасники отримають у своїх персональних кабінетах до 8 травня.

Результати тестування також з’являться у кабінетах. До 2 липня будуть оголошені результати основної сесії, до 26 липня – результати додаткових сесій.


До чого готуватися


Як відомо, НМТ, який замінив в Україні ЗНО, складається на комп’ютері. Екзамен триває чотири години з 20-хвилинною перервою.

Тести складаються не лише українською мовою, але й мовами корінного народу або національної меншини при умові, що діти здобували освіту цією мовою.

Як і минулого року, екзамени проходитимуть на базі закладів освіти. В кожній аудиторії працюватимуть спеціалісти, до яких можна буде звернутися, якщо раптом виникатимуть якісь проблеми з програмою.


Що взяти з собою


Учасники НМТ-2024 року знаходяться на фінальному етапі підготовки до тестування. Вже зараз варто систематизувати всі знання та опрацювати прогалини. Відомо, що під час екзамену діти зможуть користуватися додатковими матеріалами, які будуть доступні в тестовій системі онлайн в окремій вкладці. Мова йде про допоміжні матеріали з математики, фізики та хімії.


З собою на тестування необхідно буде взяти:

  • оригінал документа, який посвідчує особу (ID-картка, закордонний паспорт, документ із «Дії»),
  • сертифікат учасника НМТ (паперовий або електронний),
  • запрошення на НМТ,
  • ручка,
  • пляшка води та перекус.

Варто зазначити, що з собою на екзамен не можна брати гаджети та різноманітні допоміжні матеріали. Навіть пляшка з водою має бути без етикетки.



Photo: УЦОЯО


Вам може стати в нагоді наша стаття: Добірка застосунків для саморозвитку






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук