Добірка ігор, які розвивають творче мислення


Опубліковано 09 Квітень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті Київ >  Розвиток >  Добірка ігор, які розвивають творче мислення


Добірка ігор, які розвивають творче мислення

Photo: Freepik


Однією з гнучких навичок, яким необхідно навчити дітей, є творче мислення. В сучасному світі дуже важливо розвивати креативність та творчість, адже в наш час дуже цінуються інновації та незвичні підходи до вирішення задач.

«Діти в місті» зібрали добірку ігор, які допоможуть вам розвивати у дітей творче мислення.


Саморобки


Уяву та творчий потенціал гарно стимулюють різноманітні саморобки. Саме тому в дитячому садочку багато часу приділяють тому, щоб діти працювали з різноманітними матеріалами та створювали дитячі шедеври. Вдома теж не буде зайвим займатися з дитиною такою діяльністю. Потурбуйтеся про те, щоб у дитини завжди були папір, фарби, клей, тканина тощо.



Video: Веселі Саморобки


Історії на картках


Дитині дається карточка з початком історії. Задача дитини – завершити цю історію якомога цікавіше. Така гра добре сприяє розвитку фантазії та навичок оповідання. Ви також можете використовувати картинки з малюнками і пропонувати дитині придумати історію з нуля.


Читайте також: Топ ігор, які прокачають когнітивні навички вашої дитини


Конструктори


Цей вид ігор дуже розвиває творчу уяву, особливо, якщо дитина складає щось сама, а не керується інструкцією. Також ця діяльність сприяє розвитку просторової уяви та технічних навичок. Якщо ваша дитина захоплена Lego, це дуже добре впливає на її розвиток.


Рольові ігри


Все, що пов’язане з перевтіленням в іншу особу або звірятко, дуже гарно впливає на творче мислення. Це може бути класична гра «дочки-матері» або гра в лікарню/школу. Також це може бути домашній ляльковий театр. Добре, коли дитина самостійно придумує сценарії для таких ігор.


Музичні ігри


Давайте дітям можливість експериментувати з грою на різних музичних інструментах. Це добре розвиває творчість. Запропонуйте дитині вигадати свою мелодію або навіть написати слова для пісні.



Video: Центр творчості Джерело (м. Вишгород)


Вам може сподобатися наша стаття: Добірка книг для дітей, які допоможуть зрозуміти мистецтво і музику


Пам’ятайте, що творчі ігри мають включати відкриті сценарії, які навчають дітей мислити нестандартно та стимулюють проявляти себе.


Вам може стати в нагоді наша стаття: Добірка дитячих ігор для зняття напруження






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук