Як заохотити дітей їсти овочі: творчі підходи


Опубліковано 28 Лютий 2024 о 10:00

Блог Діти в місті Київ >  Харчування >  Як заохотити дітей їсти овочі: творчі підходи


Як заохотити дітей їсти овочі: творчі підходи

Photo: freepik.com


Є дуже вередливі діти, яких майже неможливо умовити їсти здорову їжу. Деякі взагалі відмовляються їсти, навіть якщо батьки ідуть на поступки і готують багато страв на вибір. Однак, прищеплення здорових звичок має фундаментальний характер, адже впливає на здоров’я та майбутнє благополуччя.

«Діти в місті» зібрали поради та рецепти, які дозволять вам заохотити дітей їсти здорову їжу, у тому числі овочі.


Практичні поради


Діти вчаться у своїх батьків, тому власний приклад – це перше, що має бути у вашому побуті. Якщо ви регулярно їсте овочі, демонструєте позитивне ставлення до овочів та насолоду під час їх споживання, діти будуть прагнути спробувати теж саме. Ваш ентузіазм, швидше за все, вплине на ваших дітей.

Творчий підхід завжди працює. Презентуйте овочі в кумедних формах, робіть з овочів забавні фігурки або обличчя. Використовуйте різнокольорові овочі. З болгарського перцю, помідорів черрі та моркви можна візуально зробити дуже привабливі страви. Діти з більшою ймовірністю будуть їсти овочі, якщо у них буде великий вибір. Тому розширюйте їхній смак, пропонуючи їм різні овочі. Також експериментуйте зі способом приготування їжі - смаження, приготування на пару або гриль.

Пропонуйте дітям брати участь у приготуванні їжі, дозволяйте їм взяти на себе відповідальність за вибір їжі.


Добірка рецептів


Ці сніданки можна приготувати лише за 10 хвилин. Обов’язково спробуйте порадувати дітей такими смаколиками.



Video: Cooking Everyday



Video: Cooking Everyday


А такі морквяні котлетки обожнюють діти по всьому світу. Вони дуже корисні і неймовірно смачні.



Video: Cooking Everyday


Зробіть це грою


Щоб у дітей виникало бажання їсти овочі, намагайтеся перетворювати їжу на інтерактивний досвід. Наприклад, організуйте гру, де діти з закритими очами будуть пробувати овочі та голосувати за свої улюблені. Також використовуйте наклейки або винагороди, щоб заохотити дітей пробувати нові овочі.

Залучайте дітей до садівництва. Коли вони будуть вирощувати овочі на балконі або на задньому дворі, у них виникатиме більше бажання спробувати ці овочі.


Вам може бути цікава наша стаття: Садівництво для дітей: що можна виростити вдома на підвіконні


Важливий момент - уникайте тиску або підкупу дітей. Не треба обіцяти дітям солодощі за те, що вони будуть їсти овочі. Краще хваліть дитину за її бажання спробувати нову їжу, незалежно від результату.



Photo: freepik.com


Звичайно, необхідно терпіння на цьому шляху, бо дуже багато дітей негативно ставляться до овочів. Але цей шлях дуже важливий і необхідний для майбутнього здоров’я ваших дітей.


Читайте також: Рецепти здорових ласощів для дітей






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук